پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 573967 تاریخ : 1399/12/19-12:04:03
,8,
فرآیند هوشمندسازی در بازارسرمایه شتاب گرفت / افتتاح سامانه بومی پسامعاملاتی در سال آتی

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار تشریح کرد:

فرآیند هوشمندسازی در بازارسرمایه شتاب گرفت / افتتاح سامانه بومی پسامعاملاتی در سال آتی

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار طی نشستی پروژه های مهم انجام شده در سازمان بورس و اوراق بهادر طی سال جاری را تشریح کرد.

به گزارش بانک و صنعتبه نقل ازپایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، حمید حسن آبادی درنشست خبری ارائه عملکرد، برنامه ها و پروژه های سال 1399 وزارت اقتصاد و دستگاه های تابعه در حوزه فناوری اطلاعات،گفت: در تمام دنیا صنایع مالی به تکنولوژی وابستگی زیادی دارند و بازار سرمایه هم از این قاعده مستثنی نیست. در بازارسرمایه بیش از 700 نهاد ازجمله کارگزاری ها، شرکت های تامین سرمایه، صندوق ها و غیره وجود دارند که در این اکوسیستم حدود 5000 نفر در حال فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات مرتبط با بازارسرمایه هستند.

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در راستای هوشمندسازی بازارسرمایه، از حدود دو سال گذشته اقدامات زیادی در حال اجراست. در این راستا، در سازمان بورسو ارکان بازارسرمایه برای سال 1399، 24 پروژه راهبردی تعریف و تایید شد که 21 پروژه آن طی سال جاری به طور 100درصدی تکمیل شده و مورد بهره برداری قرار گرفت، مابقی نیز تا انتهای بهار سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید. شایان ذکر است، از این میزان 8 پروژه نیز به وزارت اقتصاد برای رصد و پیگیری بیشتر معرفی شده است.

حسن آبادی تاکید کرد: تا پایان سال گذشته، 11 میلیون کد بورسی داشتیم، اما امسال معادل 27 میلیون کد بورسی صادر شد که این رقم رشد 150 درصدی تعداد کدهای بورسی صادر شده ظرف امسال در قیاس با تعداد کل کدهای بورسی ابتدای سال است. تا کنون 37 میلیون نفر در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبت نام نموده اند که از این میزان 30 میلیون نفر احراز هویت شده اند. وی، پایگاه داده سجام را به عنوان یکی از جامع ترین پایگاه های اطلاعاتی کشور عنوان و اشاره کرد که هم اکنون عمده خدمات در حوزه بازار سرمایه وابسته به این پایگاه اطلاعاتی است.

وی افزود: از مهمترین اتفاقات حوزه فناوری اطلاعات بازار سرمایهطی سال جاری، پروژه ملی آزادسازی سهام عدالت بود که از بهار سال 99 آغاز شد و از این طریق حدود 45 میلیون سهامدار در بورس کشور پذیرفته شدند.

حسن آبادی با اشاره به رشد کدهای سهامداری طی سال جاری بیان کرد: امسال 27 میلیون کد بورسی صادر شد که این میزان 2.5 برابر میزان کل کدهای بورسی در انتهای سال گذشته است. در سال جاری سامانه احراز هویت الکترونیک به طور مجازی نیز برای صدور کد سهامداری نیز مورد بهره برداری قرار گرفت. اکنون 37 میلیون نفر سجامی داریم که از این میزان 30 میلیون نفر احراز هویت شده اند.

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: فعالیت ها در راستای بومی سازی سامانه های معاملاتی در سال جاری با سرعت بیشتری در حال انجام است؛ به طوریکه ماژول های زیادی از آن به اتمام رسیده است. در حوزه سامانه پس از معاملات بومی هم اتفاقات خوبی رخ داد و تست های عملیاتی را پشت سر گذاشته که در اوایل سال بعد رونمایی شده و زیربار خواهد رفت. علاوه بر بومی سازی در حوزه معاملات و پس از معاملات، بومی سازی سامانه های نظارتی سازمان و بورس ها نیز در دستور کار قرار دارد.

حسن آبادی با بیان اینکه سامانه مجامع الکترونیکی و سامانه توزیع سود الکترونیکی در آذر ماه امسال در حضور مقام محترم رئیس جمهور افتتاح شد، گفت: تاکنون بیش از 15 شرکت مجامع آن ها به صورت الکترونیکی برگزار شده و در زمینه سامانه توزیع سود الکترونیک نیز 114 شرکت به صورت الکترونیکی توزیع سودانجام داده اند، با این احتساب تا به امروز در حدود 8 میلیون نفر سود خود را از طریق سامانه سجام دریافت نموده اند. مرکز تماس بازار سرمایه نیز در خرداد ماه کلید خورد که تا الان بیش از هشت میلیون تماس با این مرکز گرفته شده و بیش از 70 درصد آنها از طریق هوش مصنوعی پاسخ داده شده است.

ایشان از راه اندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) بازار سرمایه، بهره برداری از گذرگاه سرویس بازار سرمایه (ESB)، راه اندازی سندباکس بازار سرمایه و اصلاح ساختار WAN جامع بازار سرمایه نیز به عنوان سایر پروژه های کلیدی در حوزه فناوری اطلاعات در سال 1399 نام برد و سال 1400 را سال حکمرانی فناوری اطلاعات بر بازار سرمایه نامید.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 203
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران