به گزارش بانک و صنعت، عباس آرگون اظهار کرد: ارزیابی ها از وضعیت خصوصی سازی و فعال کردن بخش غیر دولتی در اقتصاد ایران نشان می دهد که ما در سطح جهان رتبه 130 را داریم که این مسئله به خوبی نشان می دهد عملکرد ما در این حوزه چگونه بوده است. این در حالی است که در ایران قوانین مهمی از خصوصی سازی حمایت می کنند و در سال های گذشته بارها از لزوم سرعت گرفتن این فرایند سخن گفته شده است.
به گفته وی، با وجود تمام شعارها، امروز همچنان بخش عمده ای از اقتصاد ایران در اختیار دولت است و با عملکرد ضعیف و عجیب در خصوصی سازی، بسیاری از نهادهای دولتی عملا در اختیار شبه دولتی یا خصولتی ها قرار گرفته اند و به این ترتیب صرف خصوصی سازی اشتباه، خود به مشکلات موجود در اقتصاد ایران اضافه کرده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه هرجا دولت از کار کنار رفته اقتصاد شرایط بهتری پیدا کرده است، اضافه کرد: نگاهی به عملکرد اقتصادی ایران در سال های گذشته نیز به خوبی این مسئله را نشان می دهد که عدم شفافیت، از بین رفتن منابع و دست نیافتن به اهداف، بخشی از نتایجی بوده که در زمان حضور دولت در طرح ها دیده شده است. این در حالی است که بخش خصوصی واقعی هرجا میدانی پیدا کرده، توانسته خود را ثابت کند و در راستای اجرای اهداف کشور به کمک اقتصاد بیاید.
آرگون خاطرنشان کرد: با توجه به تجارب منفی گذشته باید در نظر داشت صرف شعار دادن در مسیر خصوصی سازی نمی تواند گره گشا باشد، زیرا در کنار آنکه خصوصی سازی غیر شفاف به قدرت گرفتن شبه دولتی ها کمک می کند، منتقل نشدن مدیریت نهادها از دولت به بخش خصوصی نیز صرفا به پیچیده تر شدن وضعیت اقتصادی ایران منجر خواهد شد.
به گزارش ایسنا، با وجود تاکیدات قوانین بالادستی از جمله اصل 44 قانون اساسی، همچنان بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران در اختیار دولت و شرکت های دولتی قرار دارد.
دولت روحانی اعلام کرده در سال جاری به منظور مدیریت کسری بودجه و انتقال تصدی گری اقتصادی به بخش خصوصی، فروش اموال و سهام دولت از شرکت ها را با قدرت ادامه خواهد داد.
ایسنا