پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 521305 تاریخ : 1399/07/23-12:14:13
,8,
عملیاتی شدن صندوق های «اختصاصی بازارگردانی» بررسی شد

در نشست کانون کارگزاران با حضور نماینده سازمان بورس؛

عملیاتی شدن صندوق های «اختصاصی بازارگردانی» بررسی شد

در جلسه کارگروه صندوق های اختصاصی بازارگردانی که در کانون کارگزاران با حضور مدیران کارگزاری ها و نماینده سازمان بورس، رضا نوحی (سرپرست اداره امور صندوق های سرمایه گذاری) برگزار شد. مهمترین موضوع مطرح شده در این نشست بررسی ابلاغیه لزوم اعقاد قرارداد بازارگردانی توسط ناشرین بورسی و فرابورسی بود. در این جلسه بازارگردانان در خصوص نحوه اجرای این ابلاغیه پرسش های خود را مطرح کردند.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از بازار سرمایه، یکی از موارد مطرح شده در این نشست، بررسی این موضوع بود که همه افراد (ازجمله افراد عادی) هم با فرض پذیرش ریسک های موجود، بتوانند سهامدار صندوق های بازار گردانی باشند. این درحالیست که هدف صندوق های بازار گردانی کسب منفعت و سود نبوده (و امکان تقسیم سود وجود ندارد) بلکه، هدف آن کمک به نقد شوندگی و محدود کردن دامنه نوسان است؛ بنابراین انتظار سود از این صندوق با رسالت آن و تعریفی که در قانون بازار ارز از آن شده است، مغایرت دارد؛ بنابراین با موضوعِ داشتن یونیت صندوق بازارگردانی توسط افراد عادی مخالفت شد.

ضرورت کاهش زمان برای اعطای مجوز

در ادامه این جلسه، نحوه اخذ مجوز صندوق اختصاصی بازاگردانی نیز مورد بررسی قرار گرفت. به اعتقاد اغلب بازارگردان ها فرآیند دریافت این مجوز در سازمان طولانی است؛ بر این اساس، آنها از نماینده سازمان بورس درخواست کردند تا برای اجرایی شدن زودترِ بازارگردانی در بازار فرآیند دریافت مجوز و تاسیس و صندوق های بازارگردانی کوتاه تر شود.

برای اعمال تغییرات جزیی مجمع برگزار نشود

نکته دیگر مطرح شده در کارگروه کانون کارگزاران در حضور نماینده سازمان بورس، این بود که در حال حاضر برای انجام تغییرات کوچک، مانند افزودن نماد، حذف نماد، تغییر در هزینه های صندوق یا هر تغییری که در امید نامه قرار است اتفاق بیفتد، باید مجمع برگزار شود که درخواست شد برای اعمال برخی از این تغییرات استثنا قائل شده و برای آن مجمع برگزار نکنند. به طور مثال، اگر بازارگردانی می خواهد نمادی را اضافه یا کم کند، دیگر ضروری نباشد، حتما مجمع برگزار کند و سهامداران ممتاز یا یونیت دار های آن بخواهند این تغییر را مصوب کنند، بلکه چنین تغییراتی در امید نامه با تایید مدیر صندوق انجام شود.

شناسایی هزینه معاملات الگوریتمی

شناسایی هزینه معاملات الگوریتمی، موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود. با توجه به اینکه اکنون همه نمادها ملزم به داشتن بازارگردان هستند و با توجه به تعداد محدود بازارگردان ها در حالت فعلی که نزدیک به 50 مورد است، مدیریت همه نمادها در لحظه از عهده صندوق خارج بوده و لازم است برای انجام معاملات از الگوریتم برای ثبت سفارش و انجام تعهدات کمک گرفته شود. از طرفی استفاده از این الگوریتم ها شامل هزینه است که براین اساس، نمایندگان کارگزاری ها درخواست کردند تا این هزینه ها به گونه ای باشد تا بتوان آنها را از صندوق پرداخت کرد نه از محل مدیر صندوق.

نمایندگان کارگزاری ها در این جلسه عنوان کردند که این هزینه در هزینه های صندوق دیده نشده است و بر این اساس، درخواست کردند تا این مورد هم به طور رسمی در امید نامه و جزو هزینه های صندوق لحاظ شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران