به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، فردین آقابزرگی، مدیرعامل کارگزاری بانک دی ضمن بیان مطلب فوق در خصوص شرایط یک ماه گذشته بازار و چشم انداز آتی بورس گفت: ابهاماتی که در فضای بین المللی ایجاد شد اقتصاد کشور از جمله بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داد. برخی از سرمایه گذاران بورسی بر اساس هیجان ناشی از این ابهامات تصمیم گیری کردند و همین عامل در روزهایی موجب کم تحرکی شاخص شد.
وی ادامه داد: با این حال تغییرات کاهشی شاخص طی دو هفته گذشته قابل توجه نبود و خوشبختانه حجم معاملات تاثیر خاصی نپذیرفت و کماکان 1000 تا 1500 میلیارد تومان به طور روزانه معاملات را مشاهده کردیم. گاهی نیز جایگاه فعالان حقیقی و حقوقی بازار تغییر کرد.
مدیرعامل کارگزاری بانک دی با بیان اینکه طی روزهای گذشته تناسب معقولی بین فعالان حقوقی و حقیقی برقرار بود، گفت: ابهامات اقتصادی و سیاسی می تواند اثر مثبت و منفی در اقتصاد و بازار سرمایه داشته باشد و این روندی اجتناب ناپذیر است و در این شرایط باید از رفتار هیجانی و تصمیمات آنی دوری کرد.
فردین آقابزرگی با اشاره به اینکه کشور ما سال ها با تحریم روبرو بوده و از تجربه لازم برای عبور از شرایط فعلی برخورداریم، گفت: همانطور که مشاهده می کنیم در شرایطی که عرصه برای خیلی از شرکت ها و صنایع تنگ شده اما کار خودشان را ادامه می دهند. مدیران شرکت ها آموخته اند که باید خود را با ساختار تحریم تطبیق بدهند. البته مسلماً تحریم و تنش های سیاسی می تواند تبعاتی هم داشته باشد اما نه به میزانی که تصور می شود.
وی با بیان اینکه بیش از هر بحث دیگری عوامل تعیین کننده حرکت بازار سرمایه در روزهای آتی قیمت ارز و عملکرد شرکت ها است، گفت: چنانچه وضعیت درآمدی شرکت ها و گزارش های مالی آنها مثبت باشد شاهد شرایط خوبی هستیم.
مدیرعامل کارگزاری بانک دی افزود: مساله موثر دیگر نرخ ارز است. اگر شاهد افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی باشیم این وضعیت خود محرکی برای جذابیت بازار سرمایه خواهد بود؛ چراکه با کاهش ارزش پول ملی، تمایل به تبدیل دارایی های نقد به سهام افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در صورتی که شاهد کاهش قیمت ارز باشیم، باز چشم انداز مثبتی برای بازار سرمایه رقم خواهد خورد. طبیعتا کلیت اقتصاد مسیر مثبتی خواهد داشت و بورس نیز مورد استقبال سرمایه گذاران قرار می گیرد.