به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، وزارت دارایی عربستان سعودی با صدور بیانیه ای رسمی اعلام کرد که قیمت تمامی انواع نوشیدنی ها از جمله نوشابه و دلستر و همچنین انواع سیگار و تنباکو از ماه آوریل آینده افزایش می یابد.
این گونه تدابیر ریاضتی در کشوری که روزانه بیش از 10 میلیون بشکه نفت صادر می کند بی سابقه بوده است، اما کسری بودجه گسترده برای چندمین سال پیاپی چاره ای پیش روی آل سعود باقی نگذاشته است.|
تازه ترین داده های آماری در عربستان سعودی حاکیست کسری بودجه این کشور با ثبت یک رکورد جدید به بالاترین سطح خود طی 16 سال گذشته رسیده است. سعودی ها در سال 2015 با کسری بودجه 362 میلیارد ریال (100 میلیارد دلار) بالاترین سطح کسری طی 16 سال اخیر را تجربه کرده اند که مهمترین دلیل این بحران، کاهش 51 درصدی درآمدهای نفتی ریاض اعلام شده است .
بر اساس این داده های آماری کسری بودجه عربستان سعودی در سال 2016 با بیش از 79 میلیارد دلار برای سومین سال پیاپی به ثبت خواهد رسید که جزو بزرگترین ناکامی های دوره پادشاهی سلمان تلقی می شود.
دولت عربستان سعودی که در شرایط بغرنج مالی به سر می برد با در پیش گرفتن سیاست های ریاضت اقتصادی دستمزد کارکنان بخش های دولتی و خصوصی را کاهش داد و موجب شد تا شهروندان در این کشور به ستوه آمده و با چالش های گسترده ی معیشتی روبرو شوند.
بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد عربستان سعودی، کارکنان خارجی شاغل در نهادهای دولتی و خصوصی عربستان نیز در این زمینه با مشکلات گسترده ای دست و پنجه نرم کرده و حقوق ماهیانه آنها از 300 دلار هم پایین رفته که این موضوع برای کشوری همچون عربستان با هزینه های معیشتی بالا، بسیار کم است.
بنابر اعلام موسسه املاک جونز لانگ لاسال، این تحولات موجب شده است که قدرت خرید شهروندان سعودی در زمینه خرید مسکن نیز کاهش یابد، در حالی که سعودی ها تا دو سال پیش جزو ثروتمندترین مردم منطقه بودند.
این موسسه در گزارش خود تاکید می کند که حکام سعودی در طول چند سال گذشته ، تلاش کردند با هزینه های هنگفت مشکل اجاره نشینی شهروندان خود را حل کنند اما بورکراسی اداری و مشکلات عمده در این زمینه مانع از اجرای این قبیل طرح ها شد.
در این میان کارشناسان اقتصادی از خطرپذیری بالای تدابیر ریاضتی اتخاذ شده از سوی محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان نگران هستند، چرا که مردم به حمایت های مالی دولت عادت کرده و لغو آنها به یک امر نگران کننده برای اقشار مختلف این کشور تبدیل شده است.