پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 6947 تاریخ : 1391/09/06-08:05:42
,1,2,3,17,20,21,
عدم رعایت قوانین بانکداری اسلامی منجر به رشد قارچ گونه بانکها شد

عدم رعایت قوانین بانکداری اسلامی منجر به رشد قارچ گونه بانکها شد

قانون بانکداری اسلامی یا بانکداری بدون ربا در سال ۱۳۶۲ تصویب شده و شورای نگهبان نیز آنرا تأیید کرده است که این قانون مطابق با فقه اسلامی است و اشکالی در متن قانون وجود ندارد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از اجرا نشدن قانون بانکداری اسلامی توسط بانک های کشور، گفت: عدم رعایت قوانین بانکداری اسلامی منجر به رشد قارچگونه بانک هاشد.

مصباحی مقدم :

 

به گزارش بانک و صنعت، غلامرضا مصباحی مقدم ، افزود: یکی از این مسائل این است که در قانون بانکداری بدون ربا سود علی الحساب به سپرده های بانکی پیش بینی نشده و تضمین سرمایه هم ممنوع دانسته شده است به طوریکه بانک ها سرمایه و سود سپرده گذار را تضمین می کنند که این موضوع نکته اساسی انحراف از قانون بانکداری بدون ربا است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:سود علی الحسابی که بانک ها پرداخت می کنند به عبارتی سود تضمین شده است که به همین دلیل بانک ها ناچارند از گیرندگان تسهیلات مبالغی را دریافت کنند که بتوانند سودی را که برای سپرده گذاران تعهد کرده اند، بپردازند، که در اینجا بانک در گرفتن سود از گیرندگان تسهیلات تابع مقررات شرعی و اسلامی نیست، بلکه تابع مکانیزم گرفتن بهره از گرفتن تسهیلات در نظام بانکداری ربوی است که اساس آن این است، یعنی بانکها در ارایه تسهیلات به دنبال رعایت موازین شرعی نیستند، بلکه فقط سودی را از تسهیلات گیرندگان دریافت می کنند برایشان اهمیت دارد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه تصریح کرد:  بانک ها فقط به دنبال سود پول هستند که این موضوع ربا بوده و حرام است.این بانک ها از سود پول استفاده می کنند و از نحوه محاسباتی استفاده می کنند و از فرمولی تبعیت می کنند که این فرمول ها هیچ جایگاه قانونی و شرعی ندارد و نتیجه این شده است که بانک ها کاری به نحوه استفاده تسهیلات بانکی در زمینه ای که تقاضا شده است، ندارند.

 این نماینده مجلس نهم، تصریح کرد: یکی از دلایلی که باعث می شود تا تعداد بانک ها و موسسات مالی و اعتباری به صورت قارچی رشد کنند، شیرین بودن سودهای کلانی است سیستم بانکی کشور به دست می آورد که این عملکردها نیازمند بازنگری جدی است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان یادآور شد: نظام بانکی و سرمایه گذاری کشور باید طوری باشد که مردم و سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری در امور تولیدی و صنعتی تشویق شوند که این موضوع نیز مورد قبول اسلام بوده و قوانین بانکداری اسلامی نیز با آن مطابقت دارد.

مدیرعامل بانک و صنعت در یک دهه گذشته در تحلیل و یادداشت های مکرر خود نسبت به افزایش بی رویه و قارچ گونه بانک ها و موسسه های مالی در قالب رانت و .... هشدار داده است ، اما کسی گوشش بدهکار این حرف ها نبود و اکنون یک مقام مسئول در نظام به این نتیجه می رسد .  در تحلیل ها و سرمقاله های مدیرعامل و سردبیر ارشد این خبرگزاری بارها تاکید شده است که همین تعداد بانک ها و موسسه ها در راستای خدمت دهی بهتر و بیشتر و ارتقا سطح کیفی کارها اقدام کنند  و بانک مرکزی براین بخش نظارت کند. متاسفانه چنین نشد و امروز شاهد چنین وضعیتی هستیم که شاید کنترل و نظارت بر بانک مرکزی هم مشکل شده است.  رئیس جمهوری نیز در اسفند ماه سال 1388 در آستانه اجرای اولین مرحله طرح هدفمندی یارانه با اصلاح سیستم بانکی و افزایش کیفیت خدمات دهی تاکید کرده بود. کاش مسئولان بانکی کشور به این نوشته ها و توصیه ها عمل می کرد.!



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 191
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران