پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 519152 تاریخ : 1399/06/18-15:41:12
,17,
عدم امکان ثبت سفارش موجب کاهش نقدینگی شرکت ها شد

عضو هیات مدیره سندیکای شناسایی و مکانیابی رادیویی:

عدم امکان ثبت سفارش موجب کاهش نقدینگی شرکت ها شد

عدم امکان ثبت سفارش و کمبود مواد اولیه؛ آماده سازی محصولات را متوقف کرده و تحویل پروژه ها به تاخیر انداخته و در نهایت موجب کاهش نقدینگی شرکت ها شده است.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سندیکای شناسایی و مکان یابی رادیویی، میثم صالحی عضو هیات مدیره سندیکا به مشکلاتی که کسب و کارها باید با آن دست و پنجه نرم کنند اشاره کرد و گفت: تحریم های ظالمانه که مجبور به دور زدن آن هستیم، هزینه های بسیاری را به اقتصاد کشور تحمیل کرده است؛ همچنین بروز ویروس منحوس کرونا از بهمن سال 98 تا اردیبهشت امسال موجب بسته شدن مرزها شد و به دنبال آن قراردادها و پرو ژه ها در کشور کاهش چشم گیری یافت که منجر به کم شدن نقدینگی و افزایش هزینه ها در کسب و کارها شده است. مجموع این عوامل، پتانسیل و ظرفیت شرکت ها را تحت شعاع قرار داد.

او افزود: تامین مواد اولیه و بسته شدن ثبت سفارش ها اغلب شرکت ها را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است. در صنعت ما قطعات الکترونیکی مانند شکر و آرد در شیرینی پزی جزء مواد اولیه است. متاسفانه در کشور نیز زیرساخت و دانش تولید این قطعات وجود ندارد و از این بابت کاملا وابسته ایم؛ لذا به دلیل عدم امکان ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز به سبب نبود ارز، اغلب قراردادها با تاخیر مواجه شده و برخی از شرکت ها مشمول جریمه شده اند.

او از چند نرخی بودن ارز انتقاد کرد و گفت: این مسئله باعث شده قیمت تمام شده کالاها بالا برود و مصرف کننده متضرر شود در حالیکه گروهی از افراد بدون ضابطه به ارزهای دولتی دسترسی دارند و سودهای کلان می برند. امیدواریم ساماندهی های شروع شده در حوزه صادرات و واردات و برگشت دلارهای صادراتی ادامه دار باشد و در بستر مناسبی حرکت کند. حضور سفته بازان هم در کنار رشد قیمت سکه و نوسان ارز بازار را فلج کرده است. مردم و کسب و کارها دیگر طاقت این همه فشار را ندارند.

صالحی به وعده های عمل نشده و حتی متناقض دستگاه ها و نهادهای دولتی اشاره کرد و گفت: تحریم را زورگویان به ما تحمیل کرده اند، ویروس کرونا هم که معضل جهانی است؛ در این بازه، بخشنامه ها و وعده های زیادی را از نهادهای مختلف که از رسانه های ملی هم مطرح شدند را شنیدیم. اغلب با هم در تناقض بودند و همه این ها باعث سردرگمی بیشتر شده است. باید نگاه اساسی به ساختار مدیریتی کشور داشته باشیم تا ببینیم جامعه به چه سمت و سویی در حال حرکت است. آیا مدیران کشور هم راستا و همسو با هم هستند؟ آیا در این شرایط سخت، اجازه می دهند با اتحاد و با وجود اختلافات، یکپارچه عمل کنند؟

او با یادآوری اینکه شرکت ها از سرمایه چند ساله خود نمی توانند بگذرند و به خاطر ویروس و تحریم کارشان را تعطیل نمی کنند، گفت: زمانی که بحث ادامه حیات یک شرکت به میان می آید دیگر ناگزیر به انجام خیلی از کارها هستند. بسیاری در این مدت به دلایل اقتصادی تغییر و تحولاتی در شاخه فعالیت خود ایجاد کردند و دست به تولید محصولاتی مرتبط به حوزه سلامت مانند ماسک و الکل یا تجهیزات پزشکی مثل ونتیلاتور زدند که اقدام مثبتی است زیرا راهی است برای بقای شرکت ولی نکته این است که چند درصد صنایع این تفکر و چابکی را دارند و می توانند به سرعت این تغییر را در خودشان ایجاد کنند.

او تاکید کرد: لازم است که دولت مردان و حکومت ما حتما فکرهای زیرساختی و بنیادی را رقم بزنند. کمک زیادی باید به صنایع بزرگ بشود تا چرخ آن ها بچرخد تا به تبع آن، شرکت های کوچک تر حرکت کنند. در واقع این آب راکد نماند که خدای نکرده تبدیل به مرداب شود.

به گفته صالحی، این در شرایطی است که شرکت ها با مسائل بسیاری مواجه شده اند که با روش هایی مثل تعدیل نیرو، کم کردن شیفت کاری، کاهش مزایا و غیره سعی در کنترل آن دارند. شیوع کرونا علاوه بر مشکلات عدیده ای که ایجاد کرده هزینه های پاکسازی، حفظ بهداشت و ضدعفونی را هم به خانوار و هم شرکت ها اضافه کرده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 209
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران