پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 583718 تاریخ : 1400/04/09-13:34:57
,17,
طراحی مکانیزم های بهینه مانعی برای جولان دادن سودجویان بازار سرمایه

کمال خان زاده در گفتگو با سنا:

طراحی مکانیزم های بهینه مانعی برای جولان دادن سودجویان بازار سرمایه

فلسفه اصلی بازار، سرمایه گذاری های بلند مدت بوده و برای تامین مالی بلند مدت برنامه ریزی شده است اما در این میان افرادی با شروع برخی نوسان ها در بازار شروع به ایجاد صف های خرید و فروش می کنند که نتیجه ای جز متشنج کردن بازار را به دنبال ندارد.

به گزارش بانک و صنعت، کمال خان زاده مدل مطلوب بازار سرمایه را از جمله حلقه های مفقوده عنوان کرد که متاسفانه اقدامات اساسی در جهت پیاده سازی آن انجام نشده است، گفت: بازار سرمایه مطلوب همانند زمین کشاورزی و یا باغ های میوه است که وقتی سرمایه گذاران قصد سرمایه گذاری در آن را دارند بدانند که با واژه ای تحت عنوان تخصیص کارا مواجه هستند به طوریکه شاهد محصول خوب، فروش و کیفیت خوب آن باغ باشند.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: سرمایه گذاران زمانی با مطالعه درست و تسلط کامل به بازار سرمایه پا می گذارند که ناظران با طراحی مکانیزم های اساسی مانعی برای روند اشتباهات موجود در بازار سرمایه باشند.

وی بازار سرمایه را شامل سه رکن اساسی یعنی مباشران، سرمایه گذاران و ناظران دانست و افزود: سرمایه گذاری در بازار سرمایه را نباید با بسیاری از فعالیت های دلالی یا موارد مشابه آن اشتباه گرفت. بسیاری از افرادی که به دنبال نوسان گیری از بازارهای مختلف هستند، اساسا سرمایه گذار نیستند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سرمایه گذاری را می توان هر فعالیت اقتصادی عنوان کرد که افراد می توانند علاوه بر حفظ دارایی خود در برابر تورم و جهش قیمت ها، به سود و منافع بیشتری دست پیدا کنند، افزود: چنانچه بتوان ایرادهای موجود در بازار سرمایه را توسط ناظران بازار به موقع شناسایی و تشخیص داد، می توان امیدوار بود سرمایه گذاران و سهامداران بدون هیچگونه نگرانی در بازار حضور داشته باشند.

خان زاده با تاکید بر اینکه در صورت رفع ایرادهای موجود شاهد تخصیص منابع به صورت بهینه در بازار خواهیم بود، بیان داشت: سرمایه گذاران زمانی با مطالعه درست و تسلط کامل به بازار سرمایه پا می گذارند که ناظران با طراحی مکانیزم های اساسی مانعی برای روند اشتباهات موجود در بازار سرمایه باشند.

وی بر خرید و فروش های کوتاه مدت به عنوان یک معضل بزرگ در بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: فلسفه اصلی بازار، سرمایه گذاری های بلند مدت بوده و برای تامین مالی بلند مدت برنامه ریزی شده است اما در این میان افرادی با شروع برخی نوسان ها در بازار شروع به ایجاد صف های خرید و فروش می کنند که نتیجه ای جز متشنج کردن بازار را به دنبال ندارد.

به گفته کارشناس بازار سرمایه؛ برخی سرمایه گذاران یاد گرفته اند که سهام شرکتی را قبل از مجمع خریده و نزدیک به برگزاری مجمع آن را بفروشند و یا بعد از مجمع که سهم بازگشایی می شود با قیمت های حمایتی که ناشران دارند، سهم خود را عرضه کنند.

خان زاده ارزش زمانی پول را در بازاری که بر این پایه و اساس اداره می شود، صفر عنوان کرد و گفت: بازار سرمایه باغ زیبایی است که امکان سرمایه گذاری را برای همه افراد جامعه فراهم کرده است. بنابراین ناظران بازار به تشخیص به موقع خود نباید اجازه دهند که سودجویان بازار بخواهند در بازار هیجانی که هیچگونه تعریف علمی برای آن نداشته و به مکانیزم بلند مدت بازار اعتقادی ندارند، جولان دهند.

وی بر جاذبه و دافعه بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه برای کسانی که ایده بلند مدت نداشته و در صدد ایجاد هیجان، شایعه و زیان ده شدن آن هستند، باید دافعه ایجاد کند.

خان زاده در پایان گفتگو با سنا یادآور شد؛ قوام و پایداری بازار سرمایه به نقدینگی آن نیست بلکه به حضور ناظرانی است که می توانند با درایت به موقع، جلوی ضرر و زیانی که سهامداران را تهدید می کند، بگیرند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 204
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران