به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، هوشنگ پوررنجبر دراینباره افزود: ما از نظر تکنولوژی و انجام خدمات الکترونیک فاصله کمی با دنیا داریم اما مشکل ما بر سر وضع قوانین و بسترهای لازم برای اجرای این خدمات در کشور است.
وی توضیح داد: مهمترین مشکلی که در این زمینه با آن مواجه هستیم، ضعف قوانین و مقررات در این زمینه است. پیش از این تمام معاملات و خدمات بانکی به صورت فیزیکی و رو در رو انجام میشد و قوانین خاص خود را میطلبید اما امروزه که بیشتر خدمات بانکی به صورت الکترونیکی انجام میشود، نیازمند قوانین و مقررات جدید است که متاسفانه سیستم بانکی کشور فاقد این قوانین است. به عنوان مثال امضا دیجیتال در قوانین کشور ما مورد قبول نیست، در حالی که در تمام دنیا استفاده از امضا دیجیتال روندی مرسوم است.
به گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات بانک قرض الحسنه رسالت، نبود پایه اطلاعاتی شهروندان یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث شده تا این نوع بانکداری در کشور ما کارایی لازم را نداشته باشد.
وی ادامه داد: نبود اطلاعات لازم افراد برای انجام فعالیتهای الکترونیکی باعث ایجاد خلل در روند فعالیتها میشود که اگر این امر اصلاح نشود، به طور جدی با مشکلات مواجه خواهیم شد.
پوررنجبر تصریح کرد: ضعف فرهنگی و امنیتی از دیگر مشکلات این سیستم است به نظر من باید هرچه سریعتر این امر اصلاح شود زیرا تا زمانی که مردم اعتماد لازم برای استفاده از این سیستم را نداشته باشند، نمیتوانیم شاهد رواج آن در کشور باشیم.