پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 177519 تاریخ : 1394/11/13-04:57:44
,17,10025,
صنعت بیمه همانند بانک ها و بورس باید معاف از مالیات باشد

صنعت بیمه همانند بانک ها و بورس باید معاف از مالیات باشد

نشست خبری رئیس کل بیمه مرکزی به مناسبت دهه فجر، صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در محل بیمه مرکزی برگزار شد. در این نشست محمدابراهیم امین ضمن تبریک این ایام به سوالات خبرنگان پاسخ گفت.

 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی بیمه ملت , آخرین وضعیت قانون بیمه شخص ثالث، رتبه بندی نمایندگان شرکت های بیمه، نرخ دیه، وضع عوارض برصنعت بیمه، از مهمترین موضوعات مطرح شده در نشست امروز بود.

رئیس کل بیمه مرکزی طی این نشست درباره پیشنهاد انجمن حرفه ای صنعت بیمه درخصوص رتبه بندی نمایندگان شرکت های بیمه گفت: انجمن حرفه ای صنعت بیمه پیشنهادی را مبنی بر رتبه بندی نمایندگان شرکت های بیمه به بیمه مرکزی ارائه نمود که با استقبال بیمه مرکزی مواجه شد. بنابراین مقرر گردید انجمن حرفه ای صنعت بیمه مطالعات و اقدامات لازم را دراینخصوص انجام دهد و پس از رسیدن به یک طرح جامع و کامل آن را به بیمه مرکزی جهت تصویب ارائه نماید.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران در مورد لایحه جدید بیمه شخص ثالث گفت: خوشبختانه لایحه دولت در مجلس محترم نهایی شد و به تصویب رسید و نهایتا به شورای نگهبان ارسال گردید و شورای نگهبان jQuery15207410111054136873_1454529287619 روز برای اظهارنظر در مورد لایحه جدید بیمه شخص ثالث فرصت دارد که امید است تا پایان سال این قانون نهایی شود. وی در ادامه افزود: در قانون جدید تعیین حق بیمه شخص ثالث به دولت واگذار شده و در آن سه شرط: درنظر گرفتن ویژگی‌های خودرو به لحاظ امنیتی، سوابق تخلفات و نمرات منفی رانندگان و نگاه اجتماعی به رانندگان خودروهای ارزان قیمت، مد نظر قرار گرفته شده است.

امین در ادامه گفت: در لایحه جدید، ایجاد سامانه اطلاعاتی حوادث کشور در نظر گرفته شده است که ایجاد چنین سامانه ای به از بین رفتن تخلفات رایج در صحنه‌سازی و اخذ میلیاردها تومان خسارت از بیمه‌ها کمک شایانی خواهد نمود. وی در ادامه افزود: خوشبختانه در این لایحه برخی مشکلات و حوادث رانندگی برطرف می‌شود. به عنوان نمونه در ارزیابی ریسک، نمرات منفی و تخلفات رانندگی لحاظ می‌شود که این به منزله نظام پاداش و تنبیه است و باعث خواهد شد که رانندگان از ارتکاب حوادث حادثه‌ساز خودداری کنند، در عین حال رانندگانی که تخلف نمی‌کنند، حق بیمه کمتری بپردازند. دوم اینکه تامین جبران تقریباً تمام پیامدهای حوادث رانندگی در این قانون بر عهده شرکت‌های بیمه و صندوق تامین خسارت‌های بدنی است و بر اساس آن، تمام حقوق مقصران و زیان‌دیدگان پرداخت خواهد شد.
امین اضافه کرد: همچنین در این لایحه اختیاراتی به بیمه مرکزی برای برخورد با تخلفات شرکت‌های بیمه داده شده است که براساس آن، با توجه به تجربه بیمه توسعه و پایمال شدن حقوق مردم، این قانون پیش‌بینی‌هایی را برای جلوگیری از ایجاد چنین مسائلی صورت داده است. تکالیفی نیز در مورد ذخایر بیمه شخص ثالث دیده شده مبنی بر اینکه شرکت‌های بیمه موظف هستند ذخایر کافی بگیرند و بیمه مرکزی بر این موضوع نظارت کند.
وی ادامه داد: همچنین در قانون جدید از نرخ‌شکنی و دامپینگ شرکت‌های بیمه جلوگیری خواهد شد به طوری که شرکت‌های بیمه نمی‌توانند بیش از ?.? درصد با تخفیف، بیمه بفروشند؛ حتی فروش بیمه بیش از ?.? درصد هم با مجوز بیمه مرکزی صورت می‌گیرد، این در حالی است که صنعت بیمه ایران می‌تواند بیمه شخص ثالث بفروشد و مابقی شرکت‌ها برای فروش این بیمه‌نامه باید از بیمه مرکزی اجازه بگیرند.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا بیمه شخص ثالث به مردم گران ارائه می‌شود؟ گفت: شرکت‌های بیمه به ازای هر ??? تومان، ??? تومان در بیمه شخص ثالث می‌پردازند، ?? درصد میزان حق بیمه عوارض است، حدود ?? درصد نیز کارمزد به آن تعلق می‌گیرد، در عین حال شرکت‌های بیمه دارای هزینه‌های اداری نیز هستند، بنابراین بیمه شخص ثالث زیان‌ده است، حتی حق بیمه شخص ثالث کفایت هزینه‌های آن را هم نمی‌دهد؛ پس چطور گفته می‌شود که بیمه شخص ثالث گران است؟
رئیس شورای عالی صنعت بیمه با بیان اینکه سال گذشته دیه ?? هزار فوتی و دیه ??? هزار جرحی پرداخت شده است، افزود: در عین حال بیش از ??.? میلیون پرونده خسارت مورد رسیدگی قرار گرفته که کل شکایت‌های دریافتی از مردم از شرکت‌های بیمه ???? شکایت است.
امین در مورد آمار عملکرد صنعت بیمه کشور گفت: در ? ماهه ابتدایی امسال ?? هزار و ??? میلیارد تومان حق بیمه با رشد ?? درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته پرداخت شده است، همچنین طی این مدت ??.? میلیون فقره بیمه‌نامه با رشد ?? درصدی فروخته شده است. ??.? میلیون فقره پرونده خسارت با رشد ?? درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مورد رسیدگی قرار گرفته و نسبت پرداخت خسارت که پارسال ?? درصد بود، تاکنون در سال جاری نسبت به این رقم ? درصد افزایش داشته است. همچنین سال گذشته ?? هزار میلیارد تومان حق بیمه دریافت شده است.
امین همچنین درخصوص نرخ دیه سال جدید گفت: قانون، تعین نرخ دیه را به وزیر دادگستری سپرده است و بیمه مرکزی در این زمینه دخالتی ندارد.

رئیس کل بیم مرکزی درخصوص معافیت بیمه‌ها در مالیات بر ارزش افزوده گفت: اعمال معافیت بیمه‌ها بر اساس تصمیم دولت نیست و باید در قانون لحاظ شود، همان‌گونه که بانک‌ها و بورس از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، صنعت بیمه هم باید معاف باشد. در هیچ کجای دنیا از کار بیمه‌گری، مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی‌شود. در اصلاح قانونی که تهیه شده، معافیت شامل بیمه‌ها هم می‌شود که باید در مجلس تصویب شود که فرآیند خاص خود را دارد.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: تا کنون دستگاه‌هایی که از صنعت بیمه عوارض دریافت می کنند، هیچ گزارشی درباره نحوه هزینه‌کرد این عوارض به بیمه مرکزی ارائه نکرده‌اند، و ما شکایت‌های زیادی در خصوص اینکه بدون پول، خدمات درمانی ارائه نمی‌شود داشته ایم.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه درخصوص میزان مبالغ پرداختی به وزارت بهداشت و نیروی انتظامی گفت: در سال‌های اخیر نزدیک به ? هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت و ناجا بابت عوارض توسط صنعت بیمه پرداخت شده که  تاکنون گزارش دقیقی درباره نحوه هزینه‌کرد این منابع به بیمه مرکزی ارسال نشده است، همچنین تا پایان سال ??، ??? میلیارد تومان شرکت‌های بیمه بابت عوارض بدهکار بودند زیرا حق‌ بیمه‌ای در این زمینه دریافت نکرده بودند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 214
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران