دکتر هماپور عضو بانک HSBC انگلستان در گفتکو با خبرنگار بانک و صنعت اظهار داشت: مقررات گزارشگری مالی IFRS باعث شفافسازی مقررات مالی میشود.
وی افزود: اگر این مقررات اجرایی شود همه مشکلات حل میشود. بعنوان نمونه این موضوع در مورد بانک صادرات که همه فکر میکنند سودآور است در صورتیکه دولت مالیات سود ، از سود سپرده بانک صادرات دریافت می کند.
هماپور افزود: نحوه نظارت بر اجرای شفاف سازی مالی بانکها مربوط به بانک مرکزی است.
وی درپاسخ به این سوال که « واگذاری موسسات ورشکسته به بانکهایی که خودشان از نظر مالی دچار مشکل هستند چگونه است؟ » گفت: در مورد موسسه های ورشکسته 2 مورد مطرح است، اول اینکه دولت باید هزینه ورشکستگی را پرداخت نماید دوم اینکه هزینه ورشکستگی توسط خود مردم سپردهگذار پرداخت شود.
هماپور ادامه داد: در جایی که مقررات شفاف است اگر مردم در موسسههای غیرشفاف سرمایه گذاری کنند در صورت ورشکستگی ، دولت اعلام میکند که به شما هشدار داده بوده است که این موسسهها غیر مجاز هستند.
عضو بانک HSBC انگلستان تصریح کرد: کشورهایی که مشابه ما هستند مانند چین بانکهای بد را ایجاد و تمام بدهی بد ، به این بانکها منتقل میشود و در صورت ضرر سپردهگذاران، دولت پول سپردهگذاران را پرداخت میکند که بازهم این پول از جیب خود مردم پرداخت میشود.
وی در پاسخ به این سوال که « آینده و چشمانداز نظام بانکی کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟ » عنوان کرد: اگر دکتر سیف همچنان در پست سازمانی خود باقی بماند، نظام بانکی به طرف شفافسازی حرکت خواهد کرد.
وی افزود: دکتر سیف در 3 الی 4 سال گذشته بسیار خوب فعالیت کرده و اقدامات بسیار زیادی را در راستای شفافسازی نظام بانکی به مرحله اجرا گذاشته است و ایشان بعد از انقلاب تنها مدیرعاملی هستند که کار زیربنایی انجام دادهاند.
وی درباره آینده بازار و حرکت این بازار به سمت تک نرخی شدن اظهار داشت: تثبیت نرخ ارز بمقدار زیادی انجام شده و باید در این مورد برنامه ریزی پایهای انجام شود. باید سیاستهای پولی را درست و در اختیار خودمان دربیاوریم که در این مورد تثبیت نرخ ارز مهمترین اقدام است.