پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 349753 تاریخ : 1397/03/06-11:42:35
,17,
شجاعت دولت تدبیر و امید در اجرای بودجه‌ریزی عملیاتی/تحول در تهران با اجرای سه سند توسعه‌ای

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران اعلام کرد:

شجاعت دولت تدبیر و امید در اجرای بودجه‌ریزی عملیاتی/تحول در تهران با اجرای سه سند توسعه‌ای

نعمت‌الله ترکی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران: طی سال گذشته بیش از 80 هزار فرصت شغلی در استان تهران ایجاد شد، درحالی که سهم تولید اشتغال استان 75 هزار فرصت بود که ما بیش از این تعداد را محقق کردیم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه، در سال 96 و نیمه دوم سال 95، در بخش شاخص های توسعه‌ای، امور زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی تحول خوبی در استان تهران انجام گرفت. فعالیت هایی هم برای عدم توسعه یافتگی ایجاد شد که اثر گذار بوده است. تحول به این معنا که در کنار انجام وظایف قانونی، اقدام‌های مهمی برای توسعه استان تهران انجام گرفت. در بخش شهرستان های استان تهران نیز با توجه به جمعیت 5/5 میلیون نفری شهرستان های استان تهران که معادل 8 استان کشور محسوب می‌شود، از لحاظ امکانات و شاخص های توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیربنایی تا سال 94 و نیمه اول 95 در پایین ترین رتبه قرار داشت. پیش از این، استان تهران در قالب شهر تهران دیده می‌شد اما با رویکرد تحول و توسعه به سمت شهرستان ها رفتیم. نتیجه آن هم سفرهای رئیس جمهوری به شهرستان های غرب، جنوب غرب و جنوب و  تصویب 1850 میلیارد تومان با50 مصوبه اصلی بود. که تاکنون بیش از 70 درصد اعتباران مصوب شده در این سفرها پرداخت شده است. نعمت‌الله ترکی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با بیان این مطالب به مهمترین اقدامات انجام گرفته در این سازمان در حوزه‌های اشتغال، بهداشت و درمان و توسعه استان تهران  پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

لطفا در ابتدا به مهم‌ترین اقدام‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در سال گذشته اشاره‌ای داشته باشید؟

در سال 96 کار تهیه سه سند توسعه‌ای با عناوین سند استان تهران، سند آمایش و سند توسعه روستا را  آغاز کردیم  و مقرر شد تا در سال 97 با اجرا و عملیاتی شدن این اسناد، آنهارا پایش و رصد کنیم. همچنین کارگروه آمایش، با سفر به 13 شهرستان استان مهمترین بخش‌های توسعه‌ای از منظر آمایش سرزمینی را بررسی و اقدام به تهیه سند کرد. به عبارت بهتر باید گفت که تمام  برنامه‌های توسعه‌ای استان، تلفیقی از برنامه ششم توسعه کشور است و در سال 97 استان تهران با برنامه‌های اسناد توسعه‌ای حرکت می‌کند.

دومین سند، سند توسعه استان تهران است که تمام بخش های توسعه‌ای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، براساس معیارها و سرانه جمعیتی در آن درنظر گرفته  شده است. در مجموع تا‌کنون 13 سند توسعه شهرستان های استان تهران تدوین شده است و از سال 97 مبنای کار و برنامه‌ریزی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، نقشه راهی است که در سند توسعه و بودجه‌ریزی عملکردی ترسیم شده است.

کار بودجه‌ریزی عملیاتی که برای نخستین مرتبه در کشور برای شفاف سازی هزینه های دستگاه های دولتی انجام گرفت،‌ به کجا انجامید و در چه مرحله‌ای است؟

از دهه 60 تا کنون با یک نظام بودجه‌ریزی سنتی کار کرده‌ایم. اگر چه توانستیم رضایتمندی دستگاه‌های اجرایی را در بودجه جاری و عمرانی به دست آوریم، اما بازخوردهای چندان خوبی نداشت. پس از سال ها در سال 96 تصمیم گرفته شد تا نظام بودجه‌ریزی از سال 97 به شکل جدید و مبتنی بر عملکرد و خدمات هر دستگاه استقرار یابد که نخستین ویژگی آن اصلاح ساختار است. به عقیده من بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد، اقدام بزرگی در حوزه برنامه‌ریزی و بودجه کشور به شمار می‌آید که دولت تدبیر و امید با شجاعت آن را عملیاتی کرد.

هم‌اکنون کار انعقاد تفاهم نامه بودجه‌ریزی عملیاتی در سراسر استان ها آغاز شده است. همچنین در‌پی  چند جلسه مشترک امور برنامه‌ریزی، نظارت، و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور، فرم‌های موافقتنامه‌های اعتبارات هزینه‌ای متناسب با اجرای نظام بودجه‌‌یزی مبتنی بر عملکرد ادارات کل استان ها طراحی و نهایی شد .مبادله موافتنامه هزینه ای مربوط به 26 دستگاه اجرایی از سراسر استان ها (دستگاه هایی که از دولت بودجه می گیرند) است. در این طرح، قیمت تمام شده برای 880 خدمت محاسبه و 8226 واحد مجری و 527 مرکز فعالیت شناسایی شدند.

با توجه به اهمیت موضوع مهم اشتغال در کشور، تاکنون در سازمان مدیریت استان تهران چه اقداماتی در این خصوص  انجام شده و در سال 97 چه فعالیت‌هایی قرار است عملیاتی شود؟

همان‌طور که مطلع ‌هستید، مهمترین بخش اقتصاد، تولید و ایجاد اشتغال است، طی سال گذشته بیش از 80 هزار فرصت شغلی در استان تهران ایجاد شد، درحالی که سهم تولید اشتغال استان 75 هزار فرصت بود که ما بیش از این تعداد را محقق کردیم. در سال 97 هم طبق برنامه باید 132 هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم. بنابراین تا تیرماه سال 97 سقف و رقم ما از 126 هزار فرصت شغلی هم بیشتر می‌شود، از این ارقام برای 67 روستا توسعه و اشتغال در نظر گرفته شده است. همچنین تا پایان برنامه ششم توسعه مقرر شده در بخش توسعه و اشتغال، برای 340 روستا، سندی راهبردی تهیه شود تا بتواند مشکلات موجود در استان را حل کند.

موضوع آبرسانی به روستاهای استان تهران به کجا رسید؟

ما  تنها استانی هستیم که آبرسانی سیار نداریم. حدود 5000 میلیارد تومان در توسعه روستایی برای سالهای 94 و 95 و 96 هزینه شده و هم‌اکنون شاهد آن هستیم که چهره روستاها تغییر کرده و مهاجرت از شهر به روستا بیشتر شده است. در حال حاضر 817 روستای پایتخت از  آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند هستند. همچنین آبرسانی از سد ماملو و تصفیه‌خانه های هفتم و هشتم تهران و همینطور آبرسانی به غرب تهران طی 5 سال آینده با مشارکت 70 درصد بخش خصوصی و 30 درصدی دولت محقق می‌شود.

در رابطه با سیاست های اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام رهبری نیز هست، تا کنون در استان تهران چه اقداماتی انجام گرفته است؟

در سال 96، 205 پروژه در بخش های مختلف صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و خدمات، گردشگری و .. تعریف کردیم که بیش از 97 درصدآنها محقق شده است. طبق این برنامه کاری در حوزه کشاورزی آبیاری نوین 10 هزار هکتار زمین های کشاورزی را هدف‌گذاری کردیم که بی‌سابقه است، این برنامه معادل تمام فعالیت های چند سال گذشته در حوزه آبیاری تحت فشار است.

اشاره‌ای هم به فعالیت‌هایی انجام گرفته در حوزه حمل و نقل و حل مساله ترافیک  در تهران داشته‌ باشید؟

با ایجاد و توسعه حمل و نقل عمومی، قطار شهری کمک بزرگی به کاهش حجم ترافیک تهران و آلودگی هوا کرده است. در کارگروه مشترک هوای پاک که تاکنون 14 جلسه از آن تشکیل شده است وظایف و برنامه های هر کدام از دستگاه ها مشخص شده که از ابتدای سال 97 اجرایی شده‌اند. قطار حومه تهران، قرچک، پیشوا، ورامین، به شکل رفت و برگشت راه افتاده و هر 15 دقیقه یک قطار در ایستگاه توقف دارد. همچنین قطار حومه ای تهران به پردیس و تهران به پاکدشت هم در دستورکار قرار گرفته و در سال 97 به نتیجه می‌رسد.

در  سال‌جاری مهمترین اقدامات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران‌ در حوزه بهداشت و درمان چیست؟

با توجه به اینکه در بودجه 97 اعتبارات خوبی در حوزه بهداشت و درمان به ویژه برای ساخت بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده، قرار است 12 بیمارستان جایگزین 12 بیمارستان فرسوده استان تهران شود، از جمله؛ بیمارستان فوق تخصصی سوانح سوختگی که در منطقه 22 ساخته می‌شود. لازم به ذکر است که پیشرفت فیزیکی این بیمارستان‌ها تاکنون بیش از 60 درصد بوده است. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 204
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران