به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مسلم نصیرزاده با بیان اینکه بازار سرمایه امروز بیشتر تحت تاثیر خبرهای ارزی بود، افزود: این شرکت ها تا سال گذشته عمده ارز خود را باید در سامانه نیما عرضه می کردند اما اکنون با استفاده از این بسته ارزی موقعیت خوبی برای صادرکنندگان ایجاد شده تا ترغیب شوند که ارز خود را در بازار عرضه کنند.
نصیرزاده افزود: این اقدام علاوه بر اینکه سبب افزایش قیمت ها در سامانه نیما شد، کاهش قیمت ها در بازار فیزیکی را به همراه داشت؛ بنابراین، این اتفاق می تواند تاثیری ویژه را در رشد درآمد شرکت های صادراتی داشته باشد.
یک کارشناس بازار سرمایه به صنایعی که امروز در بازار سرمایه مورد اقبال سرمایه گذاران بود اشاره و بیان کرد: امروز در بازار سرمایه شرکت هایی مانند پتروشیمی و پالایشگاهی که درآمدشان تحت تاثیر افزایش قیمت ارز در سامانه نیما افزایش می یابد مورد توجه قرار گرفت و بخشی از نقدینگی به سمت این گروه ها رفت.
وی معتقد است، امروز در گروه بانکی ها هم شاهد ورود نقدینگی بودیم بسیاری از سهام های این گروه با صف خرید مواجه شدند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه اکنون بازار از دو بعد قابل بررسی است، گفت: یکی از این متغیرها، متغیر بنیادی مانند گزارش های 12 ماهه شرکت ها، افزایش نرخ در صنایع داخلی و افزایش قیمت ارز برای کالاهای صادراتی است که اکنون شکل خوبی را به بازار دادند.
نصیرزاده مهمترین عامل تاثیرگذار بر بازار را تنش های سیاسی اعلام کرد و افزود: این موضوع تاثیر به سزایی را بر بازار می گذارد، این احتمال وجود دارد که در بازار هر روز اخباری متفاوت از تنش های سیاسی را شاهد باشیم که این موضوع ممکن است تا حدودی از التهابات مثبتی که در بازار وجود می آید را منفی کند و باعث ریزش شاخص به صورت موقتی شود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اکنون شرکت های زیان ده بازار، منتظر خبر شورای نگهبان برای بحث تجدید ارزیابی هستند که اگر این مساله مورد تایید قرار گیرد برخی از شرکت های زیانده مانند صنعت خودرو در بازار مورد اقبال واقع شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از هر جنبه ای که بازار را مورد ارزیابی قرار می دهیم مشاهده می کنیم که سال 98 تحت تاثیر فضای تورمی و مسایل موجود در اقتصاد کشور با رشد مواجه می شوند اما برخی از مسایل سیاسی هم باید در نظر فعالان بازار قرار گیرد.