پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 315402 تاریخ : 1396/11/24-17:11:28
,5,17,
سیاست‌های دولت در حوزه انرژی باعث تقویت جایگاه ایران در عرصه جهانی شد

سیاست‌های دولت در حوزه انرژی باعث تقویت جایگاه ایران در عرصه جهانی شد

رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: توجه دولت تدبیر و امید در جذب سرمایه گذاری های خارجی برای توسعه میدان های مشترک نفتی، باعث تقویت و ارتقای ج ایران در اوپک، بازارهای جهانی و نهادهای بین المللی شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،  سید مهدی حسینیدرباره جذب سرمایه گذاری خارجی و فناوری در صنعت نفت، اظهار داشت: جذب سرمایه گذاری در اقتصادی و از جمله صنعت نفت، یک ضرورت ملی است.

رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی افزود: همه تجربه های بین المللی نشان می دهد که برای خروج از رکود و ایجاد رونق در کشور باید به بخش های مولد اقتصادی، منابع مالی تزریق شده و سرمایه گذاری انجام شود.
این کارشناس صنعت نفت یادآور شد: تجربه کشورهای آسیای شرقی و آمریکای لاتین نمونه های موفق از ایجاد رونق از طریق انجام سرمایه گذاری و تزریق منابع مالی است؛ حتی اکنون اتحادیه اروپا تلاش می کند اقتصاد آسیب دیده یونان را از طریق تزریق پول به بخش های مولد اقتصادی این کشور، از رکود و بحران خارج کند.
حسینی خاطر نشان کرد: ما نیز برای خروج از رکود و ایجاد اشتغال باید سرمایه گذاری هنگفتی را در بخش های مختلف انجام دهیم.
وی درباره سرمایه گذاری در صنعت نفت نیز گفت: به علت کافی نبودن منابع داخلی و سیستم بانکی برای توسعه میدان های نفت و گاز باید سرمایه گذاری خارجی را جذب کنیم.

نیاز صنعت نفت به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری
رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با بیان این که تا پنج سال آینده، باید 200 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه گذاری شود، اظهار داشت: این حجم از سرمایه گذاری از توان اقتصاد کشور خارج است، بنابراین باید به سراغ جذب سرمایه گذاری خارجی رفت.
این کارشناس صنعت نفت به تفاوت سرمایه گذاری در صنعت نفت در مقایسه با سایر صنایع اشاره کرد و ادامه داد: صنعت نفت یک صنعت ریسک پذیر است به طوری که امکان دارد صدها میلیون دلار برای توسعه یک میدان سرمایه گذاری شود، اما به نتیجه نرسد، بنابراین معمولا دولت ها از صرف سرمایه های ملی برای سرمایه گذاری مستقیم در صنعت نفت خودداری کرده و این کار را به شرکت های بین المللی واگذار می کنند.
حسینی اضافه کرد: شرکت های نفتی بین المللی شرکت های ریسک پذیر هستند که از دانش، تجربه و منابع مالی کافی برای سرمایه گذاری در نفت و توسعه میدان های نفتی برخوردار هستند.
رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: مساله مهم دیگر جذب فناوری های جدید در صنعت نفت است، متاسفانه بخش قابل توجهی از فعالیت ها توسط فناوری های قدیمی در حال انجام است که بازدهی کمی دارد.
این کارشناس صنعت نفت افزود: بهره وری تولید نفت از میدان های نفتی کشور 25 درصد است در حالی که در کشورهای همسایه با بهره وری 50 درصد نیز تولید انجام می شود.
حسینی اظهار داشت: این به معنای این است که در کشور ما به ازای هر 100 بشکه، تنها 25 بشکه قابل برداشت است، بدین ترتیب به دلیل نداشتن فناوری های مناسب، صدها میلیارد دلار از سرمایه های کشور در زیرزمین باقی مانده و از بین می رود.
وی اضافه کرد: ما باید از طریق جذب سرمایه گذاری و فناوری های جدید، شرکت های ایرانی را در کنار شرکت های بین المللی پرورش دهیم تا در آینده ما نیز دارای چنین شرکت های معتبری باشیم.

تلاش دولت یازدهم برای توسعه میدان های مشترک
رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: پس از استقرار دولت یازدهم، تلاش های گسترده ای برای جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت با هدف توسعه میدان های نفت و گاز به ویژه میدان های مشترک انجام شد.
وی با بیان این که سرمایه گذاران به دنبال مکان مناسب برای سرمایه گذاری هستند و از بی ثباتی فرار می کنند، خاطر نشان کرد: البته به دلیل شرایط نامساعد بین المللی که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا ایجاد شد و همچنین کارشکنی های داخلی، آنگونه که باید، جذب سرمایه گذاری انجام نشد.
این کارشناس صنعت نفت یادآور شد: با وجود موانع مختلف، دولت یازدهم توانست تفاهمنامه های متعددی را با شرکت های متعبر بین المللی به امضا برساند که در گام بعد این تفاهمنامه ها می توانند به قرارداد تبدیل شوند.
وی افزود: امضای قرارداد پنج میلیارد دلاری با توتال، یک موفقیت بزرگ برای صنعت نفت کشورمان به شمار می رود که برای توسعه میدان مشترک پارس جنوبی انجام و باعث جبران عقب ماندگی های گذشته شد.
رییس سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ادامه داد: برای توسعه میدان های مشترک غرب کارون نیز تلاش های گسترده ای شد به طوری که میزان تولید نفت از این منطقه به بیش از 260 هزار بشکه افزایش یافت.
این کارشناس صنعت نفت به اولویت دادن دولت تدبیر و امید به توسعه میدان های مشترک اشاره کرد و گفت: ما در یک مسابقه ماراتن با همسایگان در توسعه میدان های رقیب قرار داریم که هر گونه تعلل در آن، باعث موفقیت کشور رقیب می شود.
حسینی افزود: توسعه میدان های نفت و گاز آثار مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی برای کشور به دنبال دارد به طوری که علاوه بر افزایش تولید ذخایر نفتی، باعث تقویت جایگاه کشورمان در اوپک، سایر نهادهای بین المللی و بازارها شده است.

 


ایرنا



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران