به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، مهنوش مفتوح در مصاحبه با رادیو گفتگو با اشاره به این که نه تنها عوام، بلکه برخی از خواص جامعه هم از این که تصدیگری های کماکان در دست دولت باقی بماند دفاع می کنند گفت: تا زمانی که این دیدگاه اصلاح نشود و مسئولان اعتقاد واقعی به خصوصی سازی پیدا نکنند، نمی توان از عموم جامعه انتظار داشت از واگذاری ها دفاع کنند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و تحلیل واگذاریهای سازمان خصوصیسازی با بیان این که در سیاست های کلی اصل 44، به مصارف حاصل از درآمدهای حاصل از واگذاری اشاره شده است، افزود: هیات واگذای دولت را موظف کرده است تا نیروی کار دستگاه مشمولان واگذاری را قبل از واگذاری تعیین تکلیف کند.
وی ادامه داد: در زمینه واگذاری ها اصلاح ساختار و فراهم کردن بسترها قبل از واگذاری اتفاق نمی افتد و همین موضوع موجب می شود شرکت ها را با نیروی کار مازاد به بخش خصوصی واگذاری کنیم. از سوی دیگر خریدار را نیز مکلف به حفظ نیروی کاری می کنیم که در برخی موارد نیروی کار مازاد موجب مشکلات در زمینه واگذار می شود.
مفتوح گفت: در اصل 44 قانون اساسی نظامنامه ای تحت فعالیت های فرهنگی، تبلیغاتی که بر اساس آن باید کمیته ای متشکل از سازمان خصوصی سازی، صدا و سیما، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی و ... حضور دارند. بر این اساس اگر این نظامنامه و کمیته بخوبی فعالیت کنند، موضوع فرهنگ سازی و آشنا کردن بیشتر مردم با مقوله خصوصی سازی و واگذاریها بیشتر اتفاق می افتاد.
وی در خصوص اهلیت خریداران شرکت های دولتی نیز اذعان داشت: سازمان خصوصی سازی در چارچوب قوانین این موضوع را رعایت میکند. البته در قانون شرایط مشخصی تحت عنوان اهلیت برای این که خریداران چه شرایطی داشته باشند، مشخص نشده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و تحلیل واگذاریهای سازمان خصوصیسازی ادامه داد: باید نگاه منصفانه ای به عملکرد سازمان خصوصیسازی داشته باشم. چرا که این موجب می شود تا زمینه ادامه کار و واگذاری ها در آینده فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به این که برای انجام واگذاری ها باید بستر و زمینه ها آماده شود گفت: اقتصاد ما پیچیده است و بر این اساس بخش خصوصی سهم کمی از اقتصاد داشته و هنوز دولت نقش زیادی در اقتصاد دارد.
مفتوح افزود: این که بگوییم واگذاری ها 100 درصد شکست خورده است، درست نیست و باید در زمینه واگذاری ها و نتایج ارزیابی حاصل از واگذاری ها مورد بررسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: خصوصی سازی کار بسیار سختی است و هر یک مورد از واگذاری ها اگر با شکست مواجه شود، بقیه واگذارها را تحت تاثیر قرار می دهد.
مفتوح افزود: سازمان خصوصی سازی در کشور در رعایت چارچوب قوانین و مقررات نمره بالایی می گیرد.