پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 585126 تاریخ : 1400/04/28-11:16:03
,10027,
ساختار صنعت بیمه و سیاست های تنظیمی برای جلوگیری از انحصار و تقویت رقابت

ساختار صنعت بیمه و سیاست های تنظیمی برای جلوگیری از انحصار و تقویت رقابت

در بازار بیمه مانند سایر بازارها، عوامل طبیعی و غیرطبیعی ایجادکننده انحصار وجود دارد و مقررات گذاری یکی از مهمترین ابزار سیاستی است که دولت می تواند با استفاده از آن بر پیامدهای بازار اثر بگذارد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، تمرکز از جنبه ها و ابعاد مهم ساختار بازار و شاید مهمترین متغیر ساختاری است که با استفاده از مفهوم آن می توان ساختار بازار و به عبارتی اندازه رقابت و انحصار را در بازارهای انفرادی و یا در اقتصاد بررسی کرد. ساختار بازار معرف خصوصیات سازمانی بازار است و معمولاً بر حسب سطح تمرکز، تفاوت کالا و شدت موانع ورود تعریف می شود. هرچه ساختار بازار در وضعیت مناسب تری باشد، می توان نسبت به وجود و بقای رقابت مـؤثر در آن بازار امیدوارتر بود. عملکرد شرکت ها در صنعت بیمه همبستگی مثبتی با ویژگی های سـاختار بازار آن دارد، لذا ساختار بازارهای بیمه و به ویژه وجود یا عدم وجود قدرت انحصاری در میان شرکت های موجود در صنعت بیمـه کشورها، نقش مهم و اثرگذاری در عملکرد این صنعت خواهد داشت.

با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهشکده بیمه اقدام به تهیه گزارش پژوهشی با عنوان «ساختار صنعت بیمه و سیاست های تنظیمی برای جلوگیری از انحصار و تقویت رقابت» نموده است. در این گزارش که توسط دکتر لیلی نیاکان عضو هیأت علمی گروه پژوهشی مطالعات کلان بیمه پژوهشکده بیمه نگاشته شده، ضمن تبیین عرضه و تقاضا در بازار بیمه، به سازماندهی صنعتی و تنظیم گری بازار بیمه، حوزه های نظارت و مقررات گذاری بیمه ای و مقررات گذاری در صنعت بیمه ایران پرداخته شده است.
بر اساس یافته های این پژوهش، نهاد ناظر بیمه ای نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از سوء استفاده ها، اطمینان از رقابت در تعیین نرخ های بیمه و قیمت خدمات، جلوگیری از تشکیل کارتل ها و ارتقاء رقابت در بازار بیمه دارد.
بررسی تجربه کشورهای توسعه یافته نیز مؤید آن است که در مقررات گذاری بیمه در راستای کاهش تمرکز و ارتقاء رقابت در بازار بیمه، توجه به فراگیری، شفافیت، اختصار، قابل فهم و ضد انحصار بودن مقررات؛ ایجاد فضای رقابتی سالم؛ تنظیم مناسب بازار و حکمرانی خوب ضرورت دارد.
جهت مشاهده و دریافت متن کامل گزارش به وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1458/ مراجعه فرمایید.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 215
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران