به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،مراسم رونمایی از سند راهبردی بانک مسکن در افق 1400 که همزمان با جلسه شورای هماهنگی مدیران ستادی بانک مسکن انجام شد شاملِ بیانیه ماموریت، ماموریت، استراتژیهای بانک، بیانیه چشمانداز و تعریف اهداف کلان بانک است.
سند راهبردی بانک مسکن در افق 1400 که رونمایی شد بدین شرح است:
بیانیه ماموریت
بانک مسکن، بانک توسعهای- تخصصی در حوزه مسکن و توسعه شهری است که با پشتیبانی از اجرای اهداف کلان دولت و توسعه کمی و کیفی بخش مسکن و رونق آن، نقش موثری در توانمندسازی مالی فاقدین مسکن، تامین مالی، اجرای برنامههای مالی- بانکی طرحهای توسعهای دولت در حوزه مسکن و توسعه شهری و بازآفرینی شهری ایفا میکند.
ماموریت
تسهیل فرآیند تامین مالی حوزه مسکن و توسعه شهری و اعطای تسهیلات جهت تامین مسکن کلیه خانوارهای فاقد مسکن و ارایه خدمات مالی، بانکی و مشاوره ای به فعالان، توسعهگران و سازندگان واحدهای مسکونی منطبق با الگوی مصرف برای اقشار میاندرآمد و کمدرآمد با تاکید بر احیای بافتهای فرسوده میانجمعیتی.
بیانیه چشم انداز
رهبری در ارایه اثربخش خدمات تامین مالی به فعالیتهای مسکن و توسعهشهری و تبدیل شدن به یکی از توانمندترین بانکهای توسعهای- تخصصی منطقه غرب آسیا.
استراتژی های بانک در هفت محور تعریف شده است و شاملِ توسعه بانکداری تخصصی خرد (Ratail Banking) به آحاد مردم، ارایه خدمات بانک سرمایه گذاری (Investment Banking)از طریق گروه مالی با ساز و کار بازار سرمایه، تقویت بانکداری رهنی (Mortagae Banking)، پیاده سازی مدل بانکداری توسعهای (Development Banking)، تقویت مدل بانکداری شرکتی تخصصی به انبوهسازان و توسعهگران (Corporate Banking)، ظرفیتسازی نهادی بانک با حمایت از راهاندازی انواع موسسات مالی و اعتباری (Financial Holding Company) و مشارکت موثر در سیاستگذاری بخش مسکن و توسعه شهری است.
اهداف کلان بانک نیز شامل 10 هدف است و شاملِ افزایش سهم از تامین مالی بخش مسکن و توسعه شهری، تقویت ظرفیت تسهیلاتدهی و توان مالی بانک، ساماندهی انواع تقاضا در بخش مسکن و توانمندسازی مالی خانوارهای فاقدمسکن به ویژه گروه های کمدرآمد، مدیریت بهینه ریسک و اداره اقتصادی بانک، تقویت سلامت و شفافیت و انضباط، ایجاد سازمان یادگیرنده و توسعه سرمایههای انسانی و سازمان و اطلاعاتی، برتری در ارایه خدمات مالی و بانکی و مشاوره به فعالین بخش مسکن، افزایش مستمر بهرهوری و چابکی سازمانی و بهبود فرآیندهای کلیدی بانک با بهره گیری از ابزارهای نوین فناوری اطلاعات، بهبود نوآوری در محصولات و خدمات و ابزارهای مالی- بانکی و در نهایت ارزش آفرینی مستمر برای همه ذینفعان به ویژه مشتریان بانکی است.
گزارش عملکرد چهارساله بانک مسکن
همچنین در مراسم فوق از کتاب گزارش عملکرد بانک مسکن در چهارساله دولت تدبیر و امید که گزارش عملکرد آن بانک را در سال های 92 تا 96 به تصویر می کشد، رونمایی شد.
کتاب گزارش عملکرد بانک مسکن در چهارساله دولت تدبیر و امید که به امضای وزیر راه و شهرسازی رسید در 10 فصل تهیه شده است که به ترتیب فصول آن شاملِ ارکان بانک، طراحی محصولات و خدمات نوین حوزه مسکن، سیاستهای تجهیز منابع و اصلاح ساختار مالی، سیاست های تاثیر اعتباری و اعتبار تسهیلات، نهادسازیمالی، نظام برنامهریزی و عملکرد بخش وزارت، ساماندهی امور شعب و توسعه منابع انسانی، عملکرد بخش ارزی بانک، برنامه ها و عملکرد حوزه فن آوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک از سال 92 تا 96 و در نهایت مسایل حقوقی و امور مجلس که به تفصیل در کتاب توضیح داده شد.
در مراسم رونمایی از سند راهبردی بانک مسکن در افق 1400، حامدمظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، محمد سعید ایزدی مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، محسن نریمان مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، محمدجعفر علیزاده مدیرعامل سازمان مجری و تاسیسات عمومی و دولتی، علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عزیز الله مهدیان معاون امور بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، و اعضای هیات مدیره بانک مسکن حضور داشتند.
مدیرعامل بانک مسکن با تشریح عمدهترین دستاوردهای استراتژیک بانک مسکن در دولت تدبیر و امید از تهیه برنامه پنج ساله بانک تا پایان شهریور خبر داد و خواستار افزایش سرمایه 5 هزار میلیارد تومانی دوم بانک و تعیین تکلیف یارانه سود مسکن در صورتهای مالی آن بانک شد.
بنابر گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدهاشم بتشکن گفت: بانک مسکن پس از طی یک دوره چهارساله توام با فشار کاری مضاعف ناشی از اجرای طرح مسکن مهر در فاصله سال های 84 تا 88 و تبدیل شدن به یک بانک کارگزار و در دوره دوم چهارساله دولت دهم، دورهای توام با چالش، التهاب و تخریب ناشی از انجام فعالیتهای ناصحیح ارزی به بهانه بانک غیرتحریمی بودن که ما آن را در بانک مسکن، پلاسکوی ارزی نامیدهایم اکنون به نظر میرسد بتدریج، به ساحل آرامش نزدیک شده و در ریل اصلی فعالیت 80 ساله خود قرار گرفته است.
مدیرعامل بانک مسکن در بیان عملکردهای بانک مسکن در دولت تدبیر و امید به انضباط پولی، ساماندهی منابع مالی و تبدیل کلیه اضافه برداشتهای مسکن مهر به خطوط اعتباری بلندمدت، شفافیت در صورتهای مالی و حذف داراییهای موهومی اشاره کرد و افزود: ساماندهی شرکتهای تابعه و ایجاد شرکت تامین سرمایه و گروه مالی، راهاندازی انواع صندوقهای زمین و ساختمان به منظور بهرهگیری از ظرفیت تامین مالی بازار سرمایه، طراحی انواع محصولات مبتنی بر رژیم پساندازی نظیر صندوق پسانداز یکم، هشت برابر کردن قدرت خرید متقاضیان، پرداخت 518 هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن مهر و فروش اقساطی بالغ بر یک میلیون و 760 واحد مسکونی به مبلغ 390 هزار میلیارد ریال، کاهش سپرده قانونی صندوق ها به 2 درصد، پشتیبانی به منظور راهانداز موسسات پسانداز و تسهیلات منطقهای مسکن بخشی از فعالیت های بانک در دولت تدبیر و امید بود.
وی در بیان دیگر اقداماتی که در دولت تدبیر و امید در بانک مسکن رخ داد نکاتی را ارایه کرد و گفت: تکرقمی کردن نرخ سود تسهیلات به ویژه برای بافتفرسوده به منظور استطاعتپذیری تسهیلات پس از حدود 30 سال، انتشار 3 هزار اوراق رهنی، ارایه خدمات مدیریت دارایی ها، خدمات جدید بانکی نظیر حساب امانی و طرح تضمین معاملات فروش اقساطی، و پیاده سازی نظامات برنامه ریزی متمرکز، مجامع ارزیابی عملکرد به شکل فصلی آن و نهایتا کاهش 3 واحد درصدی نرخ قیمت تمام شده منابع و کاهش آن به 14.61 عمدهترین دستاوردهای استراتژیک بانک در طی دوره چهارساله است و هم اکنون بانک مسکن را به بزرگ ترین بانک کشور از حیث مانده تسهیلات تبدیل کرده است.
این مقام مسئول بانک مسکن تصریح کرد: رعایت بهداشت اعتباری و اعطای تسهیلات خرد با وثیقه بانکی، بانک را در بخش مسکن به مستحکمترین بانک کشور از حیث کمترین نسبت مطالبات غیرجاری تبدیل کرده است. همچنین افزایش سرمایه 50 هزار میلیارد تومانی اخیر که با پیگیری مجدانه وزیر محترم راه و شهرسازی انجام گرفت بانک را به یکی از توانمندترین بانک های کشور از حیث نسبت کفایت سرمایه تبدیل کرده است.
بتشکن ادامه داد: در سال 95، بانکمسکن با تجهیز بالغ بر 224 هزار میلیارد منابع و اعطای بالغ بر 222هزار میلیارد تسهیلات جدید به تامین مالی بیش از 560 هزار واحد مسکونی پرداخت. همچنین در سه ماهه ابتدایی سال جاری با اعتباری بالغ بر 30 هزار میلیارد رسال تسهیلات جدید نقش موثری در پرداخت تسهیلات داشت.
به گفته وی، عملیاتی شدن پیشنهادات جدید بانک جهت بهرهمندی از امکان تجمیع تسهیلات تعهدی بانک بدون سپرده پس از تصویب شورای پول و اعتبار، افزایش تسهیلات بدون سپرده زوجین به مبلغ 100 میلیون تومان، افزایش تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم برای زوجین به 120 میلیون تومان و جعاله به 20 میلیون تومان، همچنین تجهیز منابع و ارتقای آن به حدود 600 هزار میلیارد ریال، افتتاح 185 هزار فقره تسهیلات حساب صندوق یکم و تجهیز منابع به بیش از 185 هزار میلیارد در این صندوق، اخذ مجوز استخدام 540 نفر جهت تامین نیروی انسانی موردنیاز، خوشبختانه اختصاص 5 هزار میلیارد تومان خط اعتباری جدید از بانک مرکزی بعد از چهار سال، کاهش نرخ قیمت تمام شده منابع به رغم جنگ قیمتی بانک ها به 13 درصد، از مهترین نتایج عملکردی بانک در سه ماهه ابتدای سال جاری است.
مدیرعامل بانک مسکن تاکید کرد: قطعا اقدامات 9 ماهه پیش رو نیز مطابق با برنامه 22 گانه مصوب که به تایید وزیر راه و شهرسازی نیز رسیده است با جدیت دنبال خواهد شد.
بتشکن با اشاره به اینکه هم اکنون شرایط سیاسی کشور بعد از انتخابات پرشور 29اردیبهشت ماه و تصویب برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور و همچنین تایید برنامه جامع مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی تثبیت شده است بر ایجاد اجماع ملی و ضرورت رونق بخش مسکن و ساختمان به جهت بازتاب سوء رشد منفی بخش مسکن و ساختمان در سال گذشته صحه گذاشت.
وی گفت: ضرورت فائق آمدن بر ابرچالش اقتصادی کشور یعنی بیکاری و همچنین بهبود وضعیت معیشتی مردم از جمله اقداماتی است که مدنظر قرا دارد و این مهم با شناخت نسبتا کامل از بانک مسکن و نقاط قوت و ضعف آن در ذیل قوانین موضوعه بالادستی نظیر قانون ساماندهی و عرضه مسکن، قانون احیا و بهسازی بافت فرسوده، قانون تشویق پس انداز و مصوبات هیات وزیران و برنامه جامع مسکن و روشن شدن دقیق رویکردها و برنامه های موردانتظار وزیر راه و شهرسازی قابل تحقق است.
این مقام مسئول تاکید کرد: هیات مدیره بانک مسکن تلاش کرده است با لحاظ کلیه عوامل مذکور، سند راهبردی بانک را در افق 1400 تنظیم کند که خوشبختانه به تایید وزیر راه و شهرسازی نیز رسیده است. این سند مشتمل بر بیانیه ماموریت، چشم انداز، استراتژی های کسب و کار و اهداف کلان بانک است.
بت شکن گفت: در گام بعدی تهیه برنامه پنج ساله بانک با رویکرد غلطان در ذیل سند راهبردی بانک در افق 1400 خواهد بود که حداکثر تا پایان شهریورماه سال جاری به وزیر راه و شهرسازی تقدیم خواهد شد.
وی ادامه داد: ما کارکنان بانک مسکن قریب بر این باور هستیم که رشد و ارتقای جایگاه بانک بزرگ مسکن و ایفای نقش رهبری در ارایه خدمات تامین مالی بخش مسکن و توسعه شهری و تبدیل شدن آن به بزرگترین بانک توسعه- تخصصی منطقه غرب آسیا در افق سند چشم انداز 20 ساله کانون محوری همه ذی نفعان بانک است. این مهم به لطف خداوند و تلاش های فراوان همکاران بانک مسکن و به ویژه بهره مندی از رهنمودها و حمایت های ارزنده وزیر راه و شهرسازی قابل تحقق است.
بت شکن گفت: افزایش سرمایه 5 هزارمیلیارد تومانی دوم مصوبه هیات وزیران و قانون بودجه و تعیین تکلیف اختصاص یارانه سود مسکن مهر در صورتهای مالی بانک و نجات بانک از زیان احتمالی دو درخواست عاجل و فوری بانک از وزیر راه و شهرسازی است که فقط شخص وزیر راه و شهرسازی و هیات محترم وزیران قادر به حل و فصل آن هستند.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: همچنین، درخواست راهبردی بانک که از چهار سال پیش آن را مطرح کرده ایم و وزیر راه و شهرسازی با آن موافقت کرد و ای کاش همان سال 92 اجرایی می شد و آن نیز تغییر خط اعتباری 400 هزار میلیارد ریالی افزایش سرمایه بانک مسکن است که در آن صورت، بانک مسکن به سرعت به بزرگ ترین بانک کشور جهت اعمال سیاست های دولت در بخش مسکن، توسعه شهری و بازآفرینی شهری و رونق اشتغالزای آن تبدیل خواهد شد، از دیگر درخواست های بانک مسکن است.
بت شکن در پایان سخنان خود از اخذ مجوز راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی بانکمسکن جهت اطلاعرسانی مستمر به ذینفعان و مشتریان بانک خبرداد.