به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی شادا، مسعود در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: دولت های ایران و پاکستان تمایل زیادی دارند که در تمام زمینه ها با همدیگر کار کنند و هم اینک نوبت به عملی کردن این خواسته هاست.
وی افزود: مردم دو سوی مرز ایران و پاکستان با هم مشترکات زیادی دارند که باید از این فرصت برای گسترش روابط اقتصادی استفاده کرد.
سفیر پاکستان در تهران گفت: عمران خان نخست وزیر پاکستان تاکید زیادی دارند که روابط خودمان را با ایران، افغانستان و هندوستان افزایش دهیم.
وی ادامه داد: همچنین نخست وزیر پاکستان همواره تاکید دارند که هر مشکلی در زمینه اقتصادی با ایران است باید برطرف شود.
مسعود اظهار داشت: مرزهای "ریمدان" و "پیشین" برای افزایش تجارت و تبادلات مرزی در هر دو سوی مرز ایران و پاکستان باید هر چه سریعتر راه اندازی شود.
وی افزود: مسئولان ایران و پاکستان و مردم این کشورها در مرز ریمدان گردهم بیایند و این بازارچه را به صورت رسمی افتتاح کنند.
سفیر پاکستان در تهران گفت: ما می خواهیم مرز ریمدان و پیشین به طور همزمان افتتاح شود اما این کار عملی نیست و ابتدا باید مرز ریمدان افتتاح شود.
وی تاکید کرد: مبادلات تجاری بین ایران و پاکستان تنها از طریق زمینی نباید انجام شود بلکه باید پروازهای بین کویته - زاهدان - کراچی افزایش یابد تا بتوان به نتیجه دلخواه رسید.
مسعود با اشاره به تحریم های ایران گفت: برخی از بانک های پاکستان برای تبادلات می ترسند بنابراین باید به دنبال حذف دلار و جایگزینی واحد پولی دیگری بود.
وی با اشاره به تامین امنیت مرزهای ایران و پاکستان اظهار داشت: در مرزها برای تامین امنیت باید کارهای مشترکی انجام داد.
سفیر پاکستان در تهران همچنین بر مشخص شدن حد و مرز کنسولگری این کشور در زاهدان تاکید کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار گفت: ایران و پاکستان برای پیشبرد اهداف باید به دنبال سرمایه گذاری های مشترکی باشند.
احمد علی موهبتی تصریح کرد: صاحبان زر و زور نمی خواهند که ایران و پاکستان به قدرت و شکوه برسند و باید همواره به این موضوع توجه داشت.
وی بیان کرد: دولت ها برای سرمایه گذاری تنها می توانند بخشی از زیرساخت ها را فراهم که نیاز است تا تجار و بازرگانان ایران و پاکستان در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی بیان کرد: پاکستان در بندر گوادر سرمایه گذاری زیادی انجام داده که برای بهره برداری واحدهای پتروشیمی در این بندر نیاز به گاز و برق دارد که ایران می تواند این نیاز را برطرف کند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چنانچه زیرساخت های مرزهای ریمدان و پیشین از سوی پاکستان فراهم شود این کشور زودتر می تواند از بندر گوادر بهره برداری کند.
وی ادامه داد: پاکستان می تواند از طریق مرزهای ریمدان و پیشین به کشورهای آسیای میانه دسترسی داشته باشد.
موهبتی تاکید کرد: راه اندازی بازارچه های ریمدان، پیشین و کوهک به افزایش مبادلات تجاری بین ایران و پاکستان و در نتیجه اشتغالزایی مردم دو سوی مرز کمک شایانی می کند.
وی تصریح کرد: راه اندازی بازارچه های مرزی بین ایران و پاکستان برای اینکه مردم بتوانند از مدار قانون به تبادلات تجاری خودشان بپردازند، تاثیرگذار است.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با قانونی کردن بازارچه های مرزی می توان جلوی افرادی که از راه های غیر قانونی و قاچاق مبادلات تجاری انجام می دهند را گرفت.
وی تاکید کرد: ایران و پاکستان از قاچاق زیان می بینند بنابراین ابتدا باید بستر ورود قانونی که همان بازارچه هاست را فراهم کرد.
موهبتی اظهارداشت: زیرساخت های راه اندازی بازارچه های مرزی ریمدان و پیشین از سوی ایران در حال انجام است، انتظار می رود پاکستان نیز در این زمینه ورود جدی تری داشته باشد.
وی تصریح کرد: این آمادگی را داریم که مصالح ساختمانی برای ساخت این بازارچه ها را در اختیار پاکستان قرار دهیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خط سوم ریلی برای رفت و آمد قطارهای پاکستانی از میرجاوه تا زاهدان تا یکسال آینده راه اندازی خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد که بزودی حد و مرز کنسولگری پاکستان در زاهدان مشخص خواهد شد.