پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 582244 تاریخ : 1400/03/22-13:15:59
,13,
رشد اقتصادی بخش کشاورزی منفی خواهد شد

هدایت فهمی در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

رشد اقتصادی بخش کشاورزی منفی خواهد شد

رییس مرکز پژوهشی پژوهاب گستر معتقد است: با ادامه خشکسالی تولید محصولات کشاورزی از 130 میلیون تن ادعای وزارت کشاوزی، حداقل 20 میلیون تن کمتر خواهد بود.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، تغییر اقلیم، کاهش حجم بارندگی، بحران خشکسالی و استمرار این پدیده جوی مخاطرات زیادی را در بخش کشاورزی و میزان تولیدات این بخش به وجود آورده است که به نظر می رسد باید در انتظار منفی شدن رشد اقتصاد در بخش کشاورزی باشیم. هدایت فهمی، رییس مرکز پژوهشی پژوهاب گستر در این خصوص به پایگاه خبری ایران گفت: قطعا رشد اقتصاد در بخش کشاورزی با ادامه روند خشکسالی و نحوه مدیریت منابع آبی موجود، در این بخش منفی خواهد شد و وعده های داده شده وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای سال آبی 1399-1400 در سال 1400 تحقق پیدا نمی کند.

این تحلیلگر حوزه آب و انرژی افزود: تا تاریخ 19 خرداد ماه سال جاری میزان بارش در کشور نسبت به میانگین دراز مدت 36 درصد و نسبت به سال قبل 52 درصد کاهش داشته است. با ادامه خشکسالی تولید محصولات کشاورزی 130 میلیون تنی که ادعای وزارت کشاوزی است محقق نخواهد شد. من فکر میکنم 120 میلیون تن عددی است که به واقعیت، نزدیکتر است که همین عدد نیز با ادامه روند موجود 10 میلیون تن کاهش پیدا خواهد کرد و به 110 میلیون تن خواهد رسید. در شرایط خشکسالی میزان برداشت از آب های زیرزمینی به حدود 11 میلیارد متر مکعب خواهد رسید و بیشترین کاهش در اراضی دیم که وسعت آن حدود 6 میلیون هکتار است، را شاهد خواهیم بود.

فهمی به تبعات خشکسالی اشاره کرد و افزود: در فرسایش خاک رتبه یک جهان را داریم ( 2 و نیم میلیارد تن در سال میزان فرسایش در کشور است که هزینه ای که بر کشور و نسل آینده تحمیل می کند به ازای هرتن 28 دلار خسارت آور است)، یکی از مهم ترین نتایج استمرار این روند است. کاهش تولید علوفه در مراتع و از دست رفتن خاک حاصلخیز، کاهش حجم منابع سطحی و زیرزمینی آب، خشک شدن تالاب ها، افزایش ریزگردها و از دیگران نتایج خشکسالی هستند که اثرات مستقیم و غیر مستقیم بر اقتصاد ملی دارند.

او تصریح کرد: در گذشته های نه چندان دور، بخش کشاورزی بزرگ ترین بخش اقتصادی و تامین کننده درآمد و ارزش افزوده برای کل اقتصاد کشور بود اما امروزه این سهم درصد بسیار زیادی تنزل پیدا کرده است. در حال حاضر سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی 8 درصد و به میزان 120 میلیون تن است که در شرایط خشکسالی و شیوه مدیریت فعلی حداقل 10 میلیون تن کاهش پیدا خواهد کرد و سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی با کاهش حداقل یک درصد به هفت درصد خواهد رسید.

فهمی تاکید کرد: در حال حاضر میزان تولیدات زراعی کشور حدود 80 میلیون تن و محصولات باغی حدود 20 میلیون تن، سایر تولیدات در این بخش مربوط به دام و طیور و محصولات جانبی و آبزیان است.

رئیس مرکز پژوهشی پژوهاب گستر گفت: برای دست یابی به یک واحد ارزش افزوده در بخش کشاورزی نیاز به چهار واحد سرمایه گذاری است. مطابق پیش بینی های انجام شده بانک جهانی، نرخ رشد اقتصادی ایران 1.5 درصد اعلام شده بود که این رقم احتمالا با توجه به وقوع خشکسالی، ضعف های مدیریت اقتصادی و فساد گسترده مالی، به کمتر از یک خواهد رسید.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران