به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در سمینار بستر ملی داده های باز و کاربردی با اشاره به اسناد بالادستی هیات وزیران مصوبه سال 1395 ، گفت : سازمان فناوری اطلاعات ایران همکاری گسترده خود با سایر دستگاه ها را با هدف فرهنگ سازی به اشتراک گذاری داده های باز و کاربردی در راستای پیشبرد اهداف دولت الکترونیک آغاز کرده است .
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران قابل دسترس بودن را از مهمترین ویژگی «داده های باز» برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم امکانی فراهم شود که این اطلاعات با اصول و قواعد یکسان برای همه مردم از جمله دولت ها، پژوهشگاه ها، دانشگاه ها، شرکت های خصوصی و مردم قابل استفاده باشد چرا که تولید کنندگان و ذینفعان داده باز این اقشار هستند .
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد مشاغل جدید را از مزایای داده باز برشمرد و گفت: تاثیرگذاری در رشد اقتصادی بخش خصوصی و صنعت و همچنین کاهش هزینه ها با جلوگیری از تولید داده های تکراری و افزایش شفافیت از دیگر مزیت های به اشتراک گذاری داده است .
امیر ناظمی در ادامه با بیان اینکه داده باز صرفا متعلق به دولت نیست، تاکید کرد: هر شهروند می تواند آن را با دیگران به اشتراک بگذارد؛ داده باز فرآیندی مستمر است و هیچ نقطه پایانی برای آن متصور نیست و ما اکنون در ابتدای مسیر هستیم و فاصله زیادی با نقطه کمال داریم اما با عزم راسخ و همکاری و تبادل اطلاعات می توانیم به آن جایگاه مطلوب دست یابیم.
وی انحصار و حبس اطلاعات را آفت داده باز دانست و افزود: قدرت در اشتراک گذاشتن داده است و انحصار زدایی و شکستن قالب ذهنی از مهمترین ابزار موفقیت در تحول بنیادی و زیر بنای دولت الکترونیک و پشتیبان حقوق شهروندی است.
همچنین، در حاشیه سمینار بستر ملی داده باز و کاربردی از سازمان ها و نهادهای برتر که بیشترین میزان تعامل و اشتراک داده در سامانه ملی کاتولوگ و مجموعه داده های باز و کاربردی داشته اند تقدیر بعمل آمد.