پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 314672 تاریخ : 1396/11/09-12:12:58
,10027,
رشد 20 درصدی حق بیمه ها در 9 ماهه امسال/خدمه سانچی 100 میلیون تومان پوشش بیمه دارند

عبدالناصر همتی؛

رشد 20 درصدی حق بیمه ها در 9 ماهه امسال/خدمه سانچی 100 میلیون تومان پوشش بیمه دارند

رئیس کل بیمه مرکزی از رشد 20 درصدی حق بیمه در 9 ماهه امسال خبر داد و در عین حال گفت: میزان پرداخت خسارت در همین مدت رشد 23 درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، عبدالناصر همتی امروز (دوشنبه) در نشست خبری با تشریح دستاوردهای صنعت بیمه در سال جاری و به مناسبت دهه مبارک فجر اظهار داشت: صنعت بیمه با سرعت و استقبال خوبی که مردم از این صنعت پیدا کرده اند، رشد مناسب و دائم خود را ادامه می دهد.

وی افزود: در 9 ماهه امسال شاهد رشد 20 درصدی حق بیمه ها بودیم اما رشد خسارت های پرداختی 23 درصد رشد یافته است.
همتی یادآور شد: خسارت پرداختی ما 145هزار میلیارد ریال بوده است که اگر خسارت های معوقه نیز اضافه شود، رقم آن افزایش می یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین اعلام کرد که در این مدت، 42 میلیون و 700 هزار بیمه نامه صادر شده است.
وی گفت: ضریب نفوذ صنعت بیمه کشور به 2.2 درصد در پایان سال 95 رسیده بود که با توجه به رشد20 درصدی صنعت بیمه انتظار می رود نفوذ بیمه در کشور افزایش بیشتری یابد.
همتی افزود: در 9 ماهه امسال 70 درصد بیمه نامه ها در شخص ثالث، درمان و بیمه زندگی صادر شده است.
وی یادآور شد: در یک سال گذشته حوادث تلخی در کشور رخ داد اما صنعت بیمه در آنها سربلند بود و می توان به عملکرد صنعت بیمه به حادثه پلاسکو، قطار سمنان، معدن یورت و زلزله کرمانشاه اشاره کرد.
همتی اظهار داشت: در زلزله اخیر، صنعت بیمه تاکنون 80 میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده اما برآورد ما از تعهدات صنعت بیمه 170 میلییارد تومان است که با تکمیل پرونده ها به بیمه گذاران پرداخت می شود.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره بیمه زندگی نیز گفت که در 2 سال گذشته70 درصد بیمه های عمر در کشور رشد کرده است.
وی یادآور شد: از سال 91 به بعد بیمه های عمر از سهم 7.8 درصدی در پرتفوی صنعت بیمه (مجموع تعهدات بیمه ای یا بیمه نامه های معتبر یک شرکت بیمه در تمام رشته ها یا یک رشته معین از فعالیت های بیمه ای) به 13.8 درصد ارتقا یافته است.
همتی افزود: سال 95 حدود 2.5 میلیون نفر بیمه عمر جدید خریداری کردند و از کل جمعیت ایران 14.5 میلیون نفر دارای بیمه عمر هستند.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه در سایر کشورها سهم بیمه عمر از پرتفوی بیمه حدود50 درصد است، افزود: باید تلاش کنیم در ایران نیز این سهم افزایش یابد.
همتی تصویب آیین نامه های قانون جدید بیمه شخص ثالث را از مهمترین برنامه های بیمه مرکزی اعلام کرد و گفت: امیدواریم نیروی انتظامی از 26 بهمن، سامانه تخلفات رانندگی را در اختیار بیمه قرار دهد تا آن را در صدور بیمه نامه ها اعمال کنیم زیرا طبق قانون بیمه نامه رانندگان پرخطر بیشتر از دیگران است.
وی رعایت حقوق سهامداران و بیمه گذاران در صنعت بیمه را مورد تاکید قرار داد و گفت: اساسنامه حاکمیت شرکتی پس از تایید بورس، به شرکت های بیمه ابلاغ می شود.
همتی به تکمیل سامانه سنهاب برای نظارت الکترونیکی در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: بسیاری از تخلفات را می توان از این طریق کنترل و کشف کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی مدیریت ریسک در صنعت بیمه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوادث اخیر دیدید که مدیریت ریسک بسیار پایین بود و مدیریت ریسک مورد توجه بیمه گذاران و بیمه گران نیست. 
وی افزود: در چند روز آینده، اعطای جایزه به واحدهای صنعتی که به مقوله امنیت و پیشگیری توجه کافی داشته اند، از سر گرفته می شود.
او ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: رفع ابهامات شورای نگهبان در دولت مورد توجه قرار گرفت که قرار است پس از تعیین تکلیف این موارد از سوی نمایندگان منتخب هیات دولت، بار دیگر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

 سهم 30 درصدی ایران در پرداخت بیمه بدنه سانچی
وی با بیان اینکه تنها 30 درصد بیمه بدنه کشتی سانچی به صنعت بیمه ایران مربوط می شود، اظهار داشت: 70 درصد بدنه را یک شرکت بیمه نروژی بر عهده دارد که اعلام آمادگی کرده خسارت آن را پردازد.
رئیس کل بیمه مرکز افزود: از سهم 10 میلیون دلاری ایران، کمتر از 5 میلیون دلار به عده بیمه البرز و ملت است و بقیه از محل بیمه اتکایی بیمه مرکزی پرداخت می شود.
همتی با تاکید بر اینکه کشتی به طور کامل از بین رفته است، اظهار داشت: هر موقع که صاحب کشتی درخواست خسارت کند، اقدام می کند.
وی درباره بیمه خدمه نیز گفت: مسئولیت آن بر عهده کلوپ های بیمه ای است ضمن آنکه خسارت آلودگی آن نیز به عهده این کلوپ ها است.
همتی در عین حال اظهار داشت که خدمه آن تا سقف حدود 100 میلیون تومان بیمه نزد شرکت های بیمه داخلی بیمه حوادث بوده اند.

شرکت های بیمه باید 30 درصد ذخایر خود را نزد بانک ها بگذارند
همتی در ادامه درباره مصوبه کمیسیون تلفیق درباره ممنوعیت دریافت سود از حساب های بانکی شرکت های یمه، اظهار داشت: در گزارشی که به صحن مجلس ارایه شد، این رویه اصلاح شد و شرکت های بیمه و بانک ها از این مصوبه مستثنی شدند زیرا منابع این حسابها مربوط به مردم است و بیمه ها باید 30 درصد منابع خود را در بانک ها نگهداری کنند.
همتی همچنین درباره اینکه بیمه مرکزی قرار نیست بیمه عمومی صادر کند، اظهار داشت: رویکرد ما این نیست که مجوز عام بیمه بدهیم و توصیه ما این است که به سمت بیمه های تخصصی حرکت کنیم و تسهیلاتی هم در این زمینه در نظر گرفته ایم.
وی تاکید کرد: فعلا بنا نداریم که مجوز بیمه های مختلط بدهیم.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره راه اندازی اداره مدیریت ریسک در این نهاد اظهار داشت: این اداره کل وظیفه مدیریت ریسک در صنعت بیمه و بیمه گذاران را بر عهده خواهد داشت تا ریسک در این صنعت کاهش یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره بالا بودن سن مدیریتی در صنعت بیمه نیز اظهار داشت: میانگین سنی مدیران 50 تا 55 سال بوده و زیاد نیست؛ شاید در مواردی افراد بالای 70 سال هم داشته باشیم اما این افراد در بخش دولتی نیستند بلکه در بخش خصوصی فعالند که نمی توان ایراد گرفت. زیرا بخش خصوصی در بکارگیری اشخاص به توانمندی افراد توجه دارد.
وی در عین حال جوانگرایی در صنعت بیمه را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این جوانگرایی به تدریج و میدان دادن به افراد مستعد اجرایی کرد نه اینکه آسانسوری بالا برود.
وی افزود: ما فقط در صنعت بیمه یک نفر را داریم که بالای 70 سال دارد؛ حال اگر همان یک نفر را عدم احراز صلاحیت بزنیم، آیا مشکل صنعت بیمه حل می شود؟
همتی تاکید کرد که بیمه مرکزی به طور تخصصی صلاحیت حرفه ای مدیران بیمه را بررسی می کند و نمی توان شرکت های بیمه که اغلب خصوصی هستند، را ملزم کرد که حتماً جوانان را بکار بگیرند.

بهبود رتبه اعتباری ایران، علاقه به سرمایه گذاری را افزایش می دهد
وی درباره کاهش نرخ ریسک اعتباری ایران نزد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) گفت: هرقدر این رتبه بهبود یابد، علاقه به سرمایه گذاری در ایران را افزایش خواهد داد.
رئیس کل بیمه مرکزی این بهبود را ناشی از اجرای برجام، بهبود روابط خارجی، امنیت داخلی و اطمینان دهی به سرمایه گذاران خارجی دانست و گفت: قراردادهایی که در زمینه فاینانس به تازگی بسته شده است، نشان می دهد گرایش برای ورود سرمایه به ایران رو به افزایش است.
وی افزود: از ابتدای امسال 1.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی ورودی ثبت شده است که رقم خوبی است.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره اینکه بهبود این رتبه می تواند در کاهش نرخ اتکایی خارجی هم موثر باشد، گفت: این رتبه به معنی ریسک برگشت سرمایه است اما شرکت های بیمه اتکایی بر اساس عواملی چون میزان حوادث در دنیا در سال های قبل تعیین نرخ می کنند و این موضوع ارتباطی هم به کشور خاصی ندارد.


سود 700 میلیارد تومانی صنعت بیمه در سال 95 
همتی همچنین سود خالص شرکت های بیمه را در سال گذشته 700 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: شرکت های بیمه 1050 میلیارد تومان مالیات و عوارض در سال گذشته به دولت پرداخته اند و این بدان معناست که در صنعت بیمه دچار بحران نیست.
رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد که بهتر است به جای اینکه برخی نگران سوددهی صنعت بیمه باشند، عوارض و موارد اضافی را از دوش این صنعت بردارند و آنگاه خواهند دید که این صنعت نه تنها مشکلی ندارد بلکه می تواند به توسعه بیشتر اقتصاد کمک کند.
وی خواستار حذف مالیات از بیمه شد و تاکید کرد که این اقدام به توسعه صنعت بیمه و ارزان شدن بیمه نامه ها بویژه در رشته بیمه عمر منجر می شود.
همتی گفت: دو سال پیش که به این صنعت بازگشتم، رشته بیمه شخص ثالث در شرایط زیاندهی قرار داشت اما اکنون خسارت در این رشته کنترل شده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت بیمه درمان تکمیلی نیز رو به بهبود است و در رشته مسئولیت نیز با نظارت بیمه مرکزی مشکلات حل می شود، گفت: البته بخشی از وضعیت صنعت بیمه به اوضاع عمومی اقتصاد ایران باز می گردد؛ هرچه اوضاع بهبود یابد، شرکت ها بهتر می توانند حق بیمه خود را بپردازند و شرکت های بیمه نیز از ایفای تعهدات خود بر می آیند.
همتی همچنین از نظر موافق وزیر بهداشت و سازمان بیمه سلامت برای رعایت مقررات بیمه ای در شرکت آتیه سازان حافظ خبر داد و گفت: این شرکت اگر می خواهد در حوزه های بیمه فعال باشد، باید مقررات بیمه مرکزی را بپذیرد و رعایت کند در غیر این صورت بیمه مرکزی تعهدی درباره آن ندارد.
وی اطمینان داد که در آینده نزدیک این شرکت نیز خود را مقررات صنعت بیمه وفق داده و بتواند از بیمه مرکزی مجوز بگیرد.
رئیس کل بیمه مرکزی در زمینه بیمه های عمر نیز به مردم اطمینان داد که 25 درصد حق بیمه های عمر آنها نزد بیمه مرکزی به صورت اتکایی اجباری نگهداری می شود و این نهاد ناظر با اعلام نرخ های فنی بر حساب های این رشته بیمه نظارت دارد تا در زمان ایفای تعهدات شرکت ها مشکلی پیش نیاید.
وی با تاکید بر اینکه امروز شرکت های بیمه ذخایر کافی در اختیار دارند، گفت: قرار است در یک برنامه سه ساله کمبود ذخایر شرکت ها رفع شود که اجرای آن از پارسال آغاز شد و با این کار اکنون حجم ذخایر صنعت بیمه به 33 هزار میلیارد تومان رسیده است.
همتی درباره مشکلات بیمه منحله توسعه نیز گفت: در ابتدای انحلال این شرکت تصور می شد که حجم تعهدات آن 800 میلیارد تومان است که تاکنون این رقم به بیمه گذاران پرداخت شده است اما هنوز حدود 400 میلیارد تومان از تعهدات آن باقیمانده که با هماهنگی قوه قضاییه قرار است با فروش املاک و دارایی های بیمه توسعه در اختیار بیمه ایران قرار گیرد تا صرف پرداخت تعهدات آن شود.

 

تمایل دو شرکت خارجی برای قبول بیمه اتکایی از ایران
رئیس کل بیمه مرکزی درباره وضعیت صنعت بیمه پس از 2 سال اجرای برجام اظهار داشت: اکنون مشکلی در واسپاری پوشش اتکایی از شرکت های خارجی نداریم و یکی دو شرکت خارجی که یکی از آنها از شرکت های معتبر فرانسوی است روش پیشنهادی ایران را پذیرفته اند.

وی افزود: امروز اگر بخواهیم، می توانیم بیمه اتکایی بگیریم کما اینکه 70 درصد بیمه نفتکش سانچی به صورت بیمه اتکایی (بیمه کردن شرکت های بیمه دیگر که خود از ضررهای احتمالی مصون نیستند) به شرکت های خارجی واسپاری شده بود.

همتی با یادآوری اینکه اکنون یکی از شرکت های خصوصی بیمه اقدام به واسپاری اتکایی بیمه عمر خود به یک شرکت آلمانی کرده است، اظهار داشت: تنها مشکلی که وجود دارد، راحت نبودن نقل و انتقال پول است که امیدواریم بانک مرکزی این محدودیت را برطرف کند.

وی در عین حال توضیح داد که ایران حساب هایی را در خارج از کشور دارد که می تواند به شرکت های بیمه خارجی بگوید که واریزها را در آن انجام دهند اما اینکه انتقال پول به داخل محدودیت نداشته باشد، مساله اصلی است که باید حل شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 214
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران