به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، ناصر شاهباز در همایش بررسی چالش ها و ارایه راهکارهای بهبود عملکرد بانکی که با حضور سعید نفیسی رییس اداره کل حسابداری و بودجه، معاونان ادارات امور شعب و جمعی از کارشناسان مالی برگزار شد، با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک ملی ایران در کنار افزایش حجم و گستردگی فعالیت ها، انتظارات را هم بالا برده است، عنوان کرد: باید وضعیت درآمد و هزینه بانک را دائم مورد ارزیابی قرار دهیم تا باعث افزایش سودآوری بانک شویم.
وی با تشریح مواردی که باعث کاهش سود دهی بانک ها می شوند، پرداخت سود نامتعارف به سپرده ها را از جمله علل نابسامانی برخی موسسات مالی دانست و گفت: پس از کاهش نرخ سود سپرده ها، حدود 10 درصد از هزینه های بانک ها کاهش یافت، اما با توجه به اینکه حدود 50 درصد سپرده های بانک بلند مدت هستند، تا زمان سر رسید این سپرده ها با کاهش هزینه فاصله داریم.
شاهباز عامل دیگر کاهش سود دهی برخی موسسات مالی را بالا بودن نسبت مطالبات غیر جاری در مقایسه با متوسط مطلوب دانست و اظهار کرد: شکاف میان نرخ موثر تسهیلات و قیمت تمام شده پول می تواند به کاهش سود دهی بیانجامد.
این عضو هیات مدیره بانک ملی ایران خاطرنشان کرد: عدم تناسب بین درآمدهای مشاع و غیر مشاع و پایین بودن درآمد حاصل از کارمزد ها نیز می تواند هزینه زا باشد.
شاهباز در ادامه به نقاط قوت بخش درآمدی بانک اشاره و تصریح کرد: رشد نرخ سپرده در سال جاری چشمگیر بود، به طوری که بانک ملی ایران به عنوان فروشنده و تزریق کننده پول در بازار بین بانکی عمل کرده و توانسته درآمدهای مناسبی از این بخش کسب کند.
شاهباز کاهش نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات پرداختی را از الزامات ادامه مسیر نظام بانکی و بانک ملی ایران خواند و اظهار کرد: فروش املاک مازاد و تملیکی می تواند نقدینگی موجود در بانک را افزایش دهد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری سالانه حدود400 میلیارد تومانی بانک ملی ایران برای خرید خودپرداز ها یا بهبود نرم افزارها، جانمایی درست دستگاه های بانکداری غیرحضوری را از عوامل افزایش درآمد ناشی از کارمزد تراکنش های این بخش خواند و ادامه داد: از دیگر بخش هایی که می تواند به افزایش سود منجر شود، سرمایه گذاری بانک در بخش صنایع است. باید این سرمایه گذاری ها و تجربه سال های پیش آسیب شناسی شوند تا ریسک چنین برنامه هایی را برای بانک به حداقل برسانیم.