پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 421957 تاریخ : 1397/08/30-18:04:32
,17,
دیدگا‌ه‌های جمعی از روسای امور سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص تشریح سیاست‌های سازمان برای مقابله با تحریم و بودجه 98

دیدگا‌ه‌های جمعی از روسای امور سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص تشریح سیاست‌های سازمان برای مقابله با تحریم و بودجه 98

نشست تشریح سیاست‌های سازمان برنامه و بودجه برای مقابله با تحریم و بودجه سال 1398 کل کشور با حضور دکتر محمدباقر نوبخت،‌ معاون‌رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه وبودجه،  در این نشست که در محل سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، تعدادی از معاونان و روسای امور سازمان به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پیرامون سیاست‌های سازمان در برهه کنونی برای مواجه با تحریم و بودجه سال 98 پرداختند. 

رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد: لزوم توجه به بازار کار

افشین برمکی، رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان در این جلسه گزارشی درخصوص برنامه تولید و اشتغال در سال 1397 و نمایی کلی از بازار کار ایران در سال 1396 و شش ماهه اول سال 1397 ارائه داد.

وی همچنین به فهرستی از برنامه‌های اشتغال و تولید در سال 1397 براساس تفاهم‌نامه‌های امضاء شده بین سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاه های اجرایی مربوطه اشاره کرد.

برمکی در ادامه خلاصه‌ای از برنامه اشتغال حوزه سیاست های فعال بازار کار(وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، برنامه اشتغال حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامه اشتغال حوزه مسکن (برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار)، برنامه اشتغال معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  و برنامه اشتغال حوزه وزارت جهاد کشاورزی ارائه کرد.

رئیس امور استان‌ها و مناطق: مردمی کردن اقتصاد در اولویت است

علیرضا نعمتی،‌ رئیس امور استان‌ها و مناطق سازمان از دیگر سخنرانان این مراسم بود که به رویکردهای مقابله با آثار تحریم در استان‌ها پرداخت و گفت: کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از طریق استقرار نظام درآمد – هزینه، تمرکز‌زدائی و تفویض اختیار به استان‌ها، ارتقاء بهره وری منابع مالی از طریق مدیریت یکپارچه تمام منابع  موثر در توسعه استان، مردمی کردن اقتصاد و ارتقاء سطح رضایتمندی مردم از جمله اصلی‌ترین این رویکردهاست.

وی با اشاره به اینکه موضوع مردمی‌کردن اقتصاد‌ با استفاده از ظرفیت‌های تبصره ‌های 18 و 19 از موضوعات محوری است،‌ افزود: اولویت ما  مشارکت عمومی  خصوصی در استان ها و درج ملاحظات استانی در تبصره های مذکور لایحه 98 است.

نعمتی خاطرنشان کرد: در صورت تفویض اختیارات لازم این آمادگی در استان‌ها وجود دارد که نقش آفرینی بیشتری در حل مسائل و چالش‌های ملی ایفا کنند.

رئیس امور انرژی: راهکارهای کاهش اثرات تحریم در بخش انرژی

احمد کفاشی، رئیس امور انرژی سازمان نیز در این جلسه به مهم‌ترین مشکلات، چالش‌ها و راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با اثرات آن در بخش انرژی و اقدامات در حال انجام در بخش نفت و گاز برای کاهش  اثرات تحریم پرداخت.

وی از فروش بخشی از نفت از طریق بورس انرژی به بخش غیردولتی،‌ ذخیره سازی راهبردی نفت برای بازاریابی و فروش منعطف وکاهش اثرتحریم برتولید، شروع سرمایه گذاری جهت نگهداشت توان تولید نفت شرکت ملی نفت ایران با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی از جمله حمایت از طرح ساخت  داخل 10 قلم کالا‌های اساسی مورد نیاز صنعت نفت و حمایت از شرکت های دانش بنیان برای ساخت و تجاری سازی قطعات مورد نیاز صنعت نفت را از جمله اقدامات انجام شده در بخش نفت و گاز برای کاهش اثرات تحریم نام برد.

رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و‌حرفه‌ای: پرداخت 3700 میلیارد تومان از پرداخت پاداش خدمت فرهنگیان

سعید طاهری، رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و‌حرفه‌ای سازمان دیگر سخنران این مراسم بود که در گزارشی به مهم‌ترین مسایل پیش‌روی حوزه آموزش و پرورش پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته در این حوزه پرداخت حدود 3700 میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی بازنشستگان، تخصیص 110 درصدی اعتبارات تملک و دارایی‌های سرمایه‌ای مربوط به پروژه های ملی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و 105 درصدی کل امور و تخصیص 100 درصدی اعتبار مربوط به خیرین در سال گذشته و در سال جاری بوده است.

وی در خصوصی مهم‌ترین جهت‌گیری‌های اساسی این بخش اظهار کرد: پس از شناخت و بررسی های تفصیلی مسائل و چالش های اساسی آموزش و پرورش، از سال گذشته در چند بخش گزارش های تحلیلی تهیه شد. در بخش وضعیت نیروی انسانی اعم از شاغلین و روند بازنشستگی در آموزش و پرورش تا سال 1406 بر اساس پیش‌بینی جمعیت دانش‌آموزان تا افق 1420 به تفکیک دوره تحصیلی برآورد شد، بر مبنای این تحقیقات  در سال 1401 بیشترین تعداد (حدود 113 هزار نفر ) از کارکنان آموزش و پرورش که بخش عمده ای از آنان معلمان هستند، بازنشسته می شوند، از این رو با استفاده از ظرفیت های قانون مدیریت خدمات کشوری، بخشنامه ای تدوین و  با امضای مقام عالی سازمان، به منظور حفظ و نگهداشت نیروی انسانی، در تیر ماه سال جاری به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد که ضروری است رعایت شود.

طاهری در ادامه به سایر فعالیت ها از جمله راهبری و هدایت نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان«نماد»، تامین و بسط عدالت آموزشی از طریق از خرید خدمات آموزشی  با نگاه اقتصادی و افزایش کیفیت تحصیلی پایلوت‌ استان سیستان و بلوچستان ، ساماندهی مدارس زیر نرم و مدارس خارج از کشور، تبدیل به احسن کردن اموال مازاد، راهبری پوشش دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به ویژه در مناطق مرزی و محروم از طریق خرید خدمات آموزشی و آموزش از راه دور پایلوت 30 منطقه حاشیه شهر سیستان و بلوچستان و چابهار، مکان یابی مدارس، برون سپاری در آموزش‌های فنی و حرفه ای (پایلوت اصفهان و هرمزگان) و اجرای آزمایشی هر نفر یک مهارت با تأکید بر دانش آموزان و جامعه بیکار اشاره کرد.

رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و‌حرفه‌ای درانتها به ارایه پیشنهاداتی مبنی بر  اختصاص مبلغ 3 میلیارد دلار به صورت‌ تدریجی از محل حساب ذخیره ارزی برای مدارس تخریبی (موضوع بند ث ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه)، افزایش سهم اعتبارات دولت به میزان تعهد خیرین در سال 1398( موضوع بند ت ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه)، افزایش اعتبارات ردیف‌های مهم آموزش‌وپرورش مانند خرید خدمات آموزشی، مدارس شبانه روزی، ایاب و ذهاب، کمک های فنی واعتباری مدارس غیر دولتی و سرانه مدارس، تأمین اقلام مصرفی بیش از5700 کارگاه فنی و حرفه‌ا‌‌ی در کل کشور از طریق برگشت صد درصدی درآمدهای این سازمان و اختصاصی کردن درآمدهای ناشی از فروش املاک مازاد در آموزش و پرورش ارائه داد.

رئیس امور صنعت،‌ معدن، بازرگانی و ارتباطات: پرداخت تمام مطالبات گندم‌کاران

حمید امانی، رئیس امور صنعت،‌ معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان آخرین سخنران این نشست بود که در گزارش خود با اشاره به مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته در بخش صنعت،‌ معدن، بازرگانی و ارتباطات به سیاست‌های مواجهه با تحریم در حوزه های مزبور پرداخت.

وی به اقدامات پیشگیرانه وسیع در تامین و افزایش ذخایر راهبردی 9 قلم کالای اساسی و نهاده تولید دامی با پیگیری‌های سازمان و تلاش شرکت‌های مباشر اشاره کرد  واز پرداخت تمام مطالبات  گندم‌کاران به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان نام برد و افزود، قیمت خرید تضمینی گندم نیز در شورای اقتصاد مورد تصمیم گیری واقع شده است و به زودی ابلاغ می‌شود.

وی از تصویب 3 بسته ‌مواجهه با تحریم بخش های مربوط در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خبر داد و افزود:حجم تجارت خارجی(بدون نفت خام و گاز) کشور در 7 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال قبل در سطح حدود 53,5 میلیارد دلار تقریباً ثابت ماند. این مهم با مدیریت و کاهش 11 درصدی ارزش واردات و افزایش 13 درصدی صادرات غیر‌نفتی حاصل شده است و برای مواجهه با اهداف تحریم باید صادرات غیر نفتی با متعهد ساختن و ترغیب صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور دنبال شود. برای این منظور کاهش شکاف میان نرخ ارز بازار ثانویه و نرخ  بازار غیر رسمی باید کاهش یابد و اجرای بسته حمایت از صادرات غیر نفتی دنبال شود.

 
 
 
 
 
 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 196
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران