پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 658191 تاریخ : 1402/05/17-14:09:26
,10027,
دومین جلسه کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه برگزار شد

دومین جلسه کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه برگزار شد

دومین جلسه کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه، روز یکشنبه 15 مرداد 1402 با حضور رئیس پژوهشکده بیمه و اعضای کارگروه برگزار شد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه، دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه در این نشست، هدف از راه اندازی آزمایشگاه ریسک پژوهشکده بیمه را ایجاد مرکز اطلاعات و رصد بیمه ای اعلام کرد که با الگوبرداری از کشور ترکیه و در چند فاز مختلف اجرایی خواهد شد.

دکتر عسگری از برگزاری وبینارهای آموزشی برای کشورهای عضو منطقه MENA (خاورمیانه و شمال افریقا) در آینده نزدیک خبر داد و افزود، علاوه بر سلسله وبینارهای تکافل که با همکاری دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی در حال برگزاری است، پژوهشکده بیمه با همکاری سندیکای بیمه گران و با بهره گیری از دانش تخصصی اعضای کارگروه مدیریت ریسک و سایر اساتید داخلی و بین المللی، ارائه خدمات علمی و آموزشی به کشورهای منطقه و آفریقای شمالی را نیز در دستور کار خود قرار داده است. همچنین علاوه بر تقویت ساختار سازمانی پژوهشکده بیمه و جذب اعضای هیئت علمی جدید، نیروی انسانی مورد نیاز برای راه اندازی این آزمایشگاه و تاسیس پژوهشکده ریسک در آینده تامین خواهد شد.
رئیس پژوهشکده بیمه به برگزاری جلسه با رئیس کل بیمه مرکزی اشاره کرد و یادآور شد، پس از راه اندازی شرکت تکافل در کشور، راه اندازی آزمایشگاه ریسک و سپس تاسیس پژوهشکده ریسک کشور، دومین پروژه پژوهشکده بیمه خواهد بود که مورد تایید و استقبال رئیس کل بیمه مرکزی واقع گردیده است. دکتر عسگری به جلسه مشترک با قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی نیز اشاره و خاطرنشان کرد؛ بیمه مرکزی آمادگی کامل خود را برای تامین کلیه نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری پژوهشکده بیمه در این حوزه اعلام داشته است.
دکتر عسگری با اشاره به اخذ موافقت اصولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تشکیل چهار گروه پژوهشی جدید در پژوهشکده بیمه تصریح کرد؛ گروه پژوهشی آینده پژوهی از گروه های پژوهشی جدیدی است که به زودی در پژوهشکده بیمه آغاز به کار خواهد کرد. به این ترتیب پژوهشکده بیمه با برخورداری از 9 گروه پژوهشی به پژوهشگاه صنعت بیمه تبدیل می گردد و پژوهشکده هایی را نیز در زیر مجموعه خود راه اندازی خواهد نمود.
در بخش دیگر این نشست، مهندس علی جعفری عضو کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه و رئیس مرکز توسعه مدیریت ریسک بیمه مرکزی ج.ا.ایران، به ارائه وضعیت حاکم بر مرکز مدیریت ریسک بیمه مرکزی و توسعه و گسترش آن با بهره گیری از ظرفیت بالقوه سامانه نظارت و هدایت الکترونیک بیمه (سنهاب) پرداخت. وی ضمن تشریح نحوه تجمیع داده ها در واحدهای نظارتی مختلف مرکز فاوای بیمه مرکزی به صورت برخط از طریق سامانه سنهاب تاکید کرد، آزمایشگاه ریسک با برخورداری از پنج بخش CATrisk، بیمه های زندگی، بیمه های غیرزندگی، مالی و بیمه، داده ها و اطلاعات تخصصی را به صورت نمونه در خود ذخیره خواهد کرد. بنابراین اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت آزمایشگاه ریسک توسط متخصصین این حوزه شناسایی و با استفاده از داده های موجود بر روی سامانه سنهاب و یا اطلاعات تخصصی شرکت های بیمه متناسب با نوع رشته بیمه، قابل دریافت و ارائه به محققان خواهد بود.
در بخش دیگر جلسه، طرح اولیه آزمایشگاه ریسک که در سنوات گذشته در قالب طرح توجیهی آزمایشگاه ریسک پژوهشکده بیمه انجام پذیرفته بود، توسط دکتر مریم اثنی عشری عضو کارگروه مدیریت ریسک و مدیر گروه پژوهشی بیمه اموال و مسئولیت پژوهشکده بیمه ارائه شد.
در این بخش ضمن معرفی آزمایشگاه ریسک پژوهشکده بیمه، چشم انداز، ماموریت، اهداف و شرح وظایف آزمایشگاه تشریح شد. همچنین ذی نفعان، مشتریان و بازار هدف آزمایشگاه ریسک؛ مدیریت، سازماندهی و منابع انسانی آزمایشگاه؛ بخش های مختلف ساختار آزمایشگاه ریسک شامل مدیریت ریسک، مدیریت راهبردی، فناوری اطلاعات، آموزش و انتشارات، محدودیتهای موجود، فازبندیِ شرح وظایف و برنامه عملیاتی آزمایشگاه تبیین گردید.
در بخش پایانی دومین جلسه کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه، دکتر مهدی ریاحی فر عضو کارگروه مدیریت ریسک و رئیس اداره آموزش و پژوهش و پژوهشکده بیمه گزارش ریسک جهانی 2023 (ویرایش هجدهم) که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر گردیده است را ارائه کرد. دکتر ریاحی فر با اشاره به اهمیت شناسایی ریسک در مباحث مربوط به مدیریت ریسک، مهمترین موضوع مورد تاکید در گزارش ریسک جهانی 2023 را آینده پژوهی و بازنگری ریسک های آینده که کشورها می بایست مد نظر قرار دهند دانست. وی همچنین به تبیین مهمترین ریسک های موجود در کشورهای منتخب پرداخت و تصریح کرد بخش عمده ریسک های مطرح شده در این گزارش مربوط به ریسک های بازار است.
اعضای کارگروه مدیریت ریسک پژوهشکده بیمه نیز در جلسه دوم کارگروه ریسک، به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون مباحث ارائه شده پرداختند. در این بخش بر ارائه ابزارها و نرم افزارهای مناسب در جهت انجام وظایف حرفه ای صنعت بیمه، تعیین ساختار و وظایف آزمایشگاه ریسک، تاسیس آزمایشگاه ریسک به عنوان مرکز آینده پژوهی، لزوم بهره گیری از داده های بین المللی، تشکیل کارگروه های فرعی در کنار کارگروه اصلی در دو بعد نظارت و اجرا، توجه به ریسک های نو ظهور و چالش های موجود در تاسیس آزمایشگاه ریسک تاکید شد.
دکتر عسگری در جمع بندی سخنان خود تاکید کرد موضوع تکافل و ریسک های مربوط به آن در ساختار آزمایشگاه در نظر گرفته خواهد شد و از ظرفیت همایش بیمه و توسعه سال جاری نیز در جهت معرفی گسترده آزمایشگاه ریسک پژوهشکده بیمه استفاده خواهد شد. رئیس پژوهشکده بیمه همچنین تصریح کرد جلسات کارگروه مدیریت ریسک به طور مستمر و تا دستیابی به الگویی جامع برای راه اندازی آزمایشگاه ریسک در کشور ادامه خواهد داشت.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران