پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 582931 تاریخ : 1400/03/31-09:46:36
,17,
دولت هرچه کمتر در امور بازار سرمایه دخالت کند، موفق تر خواهد بود

غلامرضا سلامی،

دولت هرچه کمتر در امور بازار سرمایه دخالت کند، موفق تر خواهد بود

غلامرضا سلامی، اقتصاددان و تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است: دولت هرچه دولت کمتر در امور بازار سرمایه دخالت کند، موفق تر خواهد بود.

به گزارش بانک و صنعت، بازار سرمایه در چهارسال گذشته تحولات تاریخی را تجربه کرده و حالا دیگر حداقل 50 میلیون نفر با بالا و پایین شدن آن، خوشحال یا مضطرب می شوند. رییس دولت سیزدهم که در کارزار رقابت انتخاباتی با کاندیداهای ریاست جمهوری به تالار بورس رفته بود، در وعده های انتخاباتی خود بارها به بورس پرداخت.

غلامرضا سلامی، اقتصاددان و تحلیلگر بازار سرمایه در این باره توضیح داد: دولت فقط باید سهم خواهی اش را کم کند. هرچه دولت کمتر در امور بازار سرمایه دخالت کند یا به دنبال ابزاری برای رونق آن باشد، موفق تر خواهد بود.

او تاکید کرد: بازار سرمایه کشورها، نماینده اقتصاد آن هاست و تا زمانی که رشد اقتصادی نداشته باشیم قیمت سهم در بورس هم به خودی خود یا با توصیه و تهدید دولت ها بالا نمی رود. اگرچه عاملی مثل تورم هم می تواند قیمت سهم ها را بالا ببرد اما این افزایش قیمت واقعی نیست و کمکی به تعمیق بازار سرمایه نمی کند

سلامی ادامه داد: افزایش تولید کشور چه در بخش کالا چه در بخش خدمات تنها مسیری است که به بهبود وضعیت بازار سرمایه می انجامد. دولت آینده هم اگر واقعا در این حوزه دغدغه مند است باید به بخش واقعی اقتصاد با گسترش بنگاه ها، رونق تولید و دوستی با جهان خدمت کند. هر نوع تلاشی غیر از این راه ها به نتیجه نمیر سد و قیمت ها اگر هم در بورس بالا رود، سود آن به جیب عده ای دیگر می رود.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دولت آینده می تواند بر چالش های موجود در این حوزه پیروز شود، گفت: آقای رییسی سابقه کمتر اقتصادی داشتند و برای پاسخ به این سوال باید گفت که همه چیز بستگی به آن دارد که تیم اقتصادی این منتخب چه کسانی باشند. در ظاهر امر به نظر می رسد که شعارهای ایشان با علم اقتصاد در تضاد نبوده است اما اگر قرار باشد تیم جدید ایشان چرخ را از نو اختراع کنند یا به دنبال توسعه اقتصاد اسلامی باشند، ممکن است به انباشت مشکل ها افزوده شود. نباید فراموش کنیم که تنها اقتصاد رقابتی برنده است. امیدوارم اقتصاددان هایی که واقعا اقتصاد را می شناسند در کابینه دولت بعدی جای داشته باشند. پیشنهاد می کنم از تجربه افرادی مثل آقای طیب نیا یا حتی خود آقای همتی استفاده شود و اختلاف نظرها کنار گذاشته شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران