به گزارش بانک و صنعت، «حمید رسولی» افزود: با وجود همه محدودیت های مالی، ارزی و اجرایی به ویژه درگیری کشور با بیماری منحوس کرونا، طبق برنامه ریزی به عمل آمده، از ابتدای سال جاری نسبت به برگزاری مناقصه ها و انعقاد قراردادهای تامین و تدارک انواع نهاده های کشاورزی ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی اقدام کرده شده و مطابق برنامه زمان بندی برای آغاز کشت پاییزه میزان 450 هزار تن ذخیره انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه هدف گذاری شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اضافه کرد: با تمهیدات و پیگیری های مستمر به عمل آمده اکنون و در آستانه آغاز کشت پاییزه با 450 هزار تن ذخیره به استقبال این مقطع مهم و حساس می رویم.
وی یادآورد شد: برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مشتمل بر 2.5 میلیون تن انواع کودهای یارانه ای است که 100 درصد برنامه ابلاغی مذکور در ماه های اخیر تدارک شده و قراردادهای آن با تولیدکنندگان داخلی و خارجی منعقد شده است.
رسولی اظهار داشت: تاکنون بیش از 60 درصد از برنامه ابلاغی معادل بیش از 1.5 میلیون تن تحویل این شرکت شده است که با توجه به در پیش بودن فصل کشت پاییزه و تقاضای فزاینده برای مصرف انواع کودهای یارانه ای، نسبت به ذخیره سازی مناسب و کافی کود مورد نیاز اقدام شد.
وی گفت: این میزان ذخیره در امناطق مختلف کشور و در همه استان ها در انبارهای سازمانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی موجود بوده و انتقال آن به شبکه بزرگ کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آغاز شده است و جای هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: این میزان ذخیره در سال های اخیر کم سابقه بوده و هرگونه دغدغه ای را از بخش کشاورزی دور می کند.
به گفته وی، با توجه به شرایط خاص و حساس کشور در تامین نهاده ها و آغاز به کار دولت جدید در آستانه کشت پاییزه، شرکت خدمات حمایتی از پایان سال قبل برنامه ریزی و تمهیدات لازم برای تامین و تدارک مناسب کودهای یارانه ای را برای این مقطع به عمل آورد تا کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی بدون هیچ گونه نگرانی درباره تأمین کودهای یارانه ای فصل کشت پاییزه را به خوبی و با اطمینان لازم آغاز کنند.
رسولی، سهم تولیدکنندگان داخلی را در اجرای برنامه تأمین و تدارک کودهای یارانه ای در سال جاری بیش از 90 درصد و سهم واردات را کمتر از 10 درصد عنوان کرد.
طبق آمارها پارسال یک میلیون و 992 هزار تن کود اوره توسط وزارت جهاد کشاورزی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال 98 بیش از 300 هزار تن افزایش داشته است.
همچنین سالیانه تا 600 هزار تن انواع کودهای فسفاته و پتاسه نیز تامین و توزیع می شود.