به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، تجربه عرضههای اولیه شرکت های پتروشیمی در بورس طی یکسال گذشته نشاندهنده آن است که این عرضهها نه تنها باعث افزایش ارزش شرکتها شده بلکه تاثیر مثبتی نیز بر بازار سرمایه داشته است. حتی برخی کارشناسان پا را فراتر گذاشته و بخشی از بازدهی بورس را حاصل همین عرضه های اولیه میدانند.
تا آنجا که عرضه موفق پتروشیمی پارس و نوری که شرکتهای بسیار بزرگی تلقی میشوند، نشان می دهد اگرچه تحریمها بر اقتصاد تاثیر منفی گذاشته اما همچنان چرخ صنعت پتروشیمی به خوبی میچرخد.
آمارها نشان میدهد زمانی که پتروشیمی پارس در بورس عرضه شد، 180 هزار نفر سهم پارس را خریدند. امسال نیز در روز اول عرضه پتروشیمی نوری، 584 هزار نفر سهم آن را خریداری کردند که به معنای جمعآوری 960 میلیارد تومان پول از بازار سرمایه بود.
بنابراین اگرچه پتروشیمیها به کمک بازار سرمایه آمدهاند اما بازار سرمایه نیز توانسته نقدینگی مناسبی را برای عرضه اولیهها فراهم کند. بر همین اساس قرار است امسال دو عرضه اولیه پتروشمی در بورس انجام شود.
جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، با بیان اینکه هنوز نمیتوانیم نام دو شرکتی که برای عرضه اولیه انتخاب شدهاند را اعلام کنیم از انجام مراحل عرضه در بورس خبر داد.
وی با بیان اینکه امسال دو عرضه اولیه در برنامه داریم، گفت: امیدواریم یکی از آنها تا پایان سال محقق شود و اگر بورس کمک کرده و سختگیریها را کمتر کند، هر دو عرضه اولیه انجام خواهد شد.
به گفته ربیعی کارها در بورس شروع شده و مراحل عرضه اولیه در حال انجام است.
وی به موضوع ادغام تاپیکو در هلدینگ خلیج فارس نیز اشاره کرد و افزود: موضوع ادغام به نظرم مرور زمان پیوسته و اکنون در بدنه وزارت کار، چندان به دنبال ادغام نیستند و این در شرایطی است که سال گذشته تلاش بیشتر بود.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس ادامه داد: قرار بود تاپیکو به هلدینگ بیاید و بنابراین بیشترین عزم باید از وزارت رفاه دیده شود اما با تغییر مدیریت در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سرعت کمتر شده است.