به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابطعمومی بیمهکوثر، نوید خاندوزی با ادعای اینکه هم اکنون قیمت سهام در بورس با سودآوری شرکتها حتی به فرض قیمت 8هزار تومانی برای هر دلار همخوانی دارد، افزود: قیمت سهام در تابلوی معاملات بورس تهران به گونهای است که افت قیمتها در هفتههای اخیر با لحاظ همه ریسکهای موجود از جمله سقوط قیمت نفت خام به زیر 50دلار در بازارهای جهانی یا دلار کمتر از 10هزار تومانی در بازار آزاد ارز رخ داده است.
وی دلیل تداوم افت قیمت سهام را رفتارهای افراطی در برآوردهای تحلیلی بازار عنوان کرد و افزود: برخی فعالان بازار سهام که پیش از این با خوشبینی مطلق اقدام به رفتارهای افراطی در صف نشینی خرید میکردند، هم اکنون با افتادن از آن سوی بام دچار بدبینی شدهاند.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری بیمهکوثر گفت: این رفتار ناشی از نبود سیاستهای تبیین شده برای حمایت از بازار سرمایه از جمله در سازمان بورس است که از آن جمله میتوان به حذف پیشبینی سود هر سهم پس از کسر مالیات شرکتها اشاره کرد.
نوید خاندوزی خاطرنشانکرد: حذف EPS در حالی هم اکنون به زیان بازار تمام شده که میتوانست در شرایط کنونی بازار به مثابه یک گاردریل مانع از افتادن سهام در شیب تند سرازیری سقوط شود.
وی ادامه داد: روند نوسان بازار سهام با فرض وقوع رخدادهایی همچون سقوط نفت یا کاهش قیمت ارز در بازار آزاد در سطوح فعلی قرار گرفته و اگر حتی قیمت دلار به کمتر از 8هزار تومان سقوط کند، مانع از اینکه به یکباره درآمدهای ارزی شرکتها کاهش یابد، نخواهد شد.
مدیر اقتصادی و سرمایهگذاری بیمهکوثر اقدام دولت برای باز گذاشتن دست شرکتها در تسعیر ارز و فروش محصولات صادراتی بر مبنای نرخ ارز بازار آزاد را یکی از راهکارهای موثر در حمایت از بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل درجا زدن قیمت سهام و تحرک نداشتن خریداران در بازار هم اکنون بیاطمینانی از چشم انداز نرخ فروش ارزی شرکتها در سال 98 است.
نوید خاندوزی ادامه داد: تا کنون شرکتهای برخوردار از صادرات مجاز به فروش محصولات براساس نرخ ارز 7هزارو500 تومانی بودهاند، در حالی که نرخ ارز در بازار آزاد حدود 11هزار تومان است. این تفاوت قیمت به نوعی ظلم در حق شرکتها و سهامداران خرد آنهاست که از جیب آنها به جیب دلالان ریخته میشود.
این کارشناس بازار سرمایه سه صنعت معدنی، فولاد و پالایشیها را از جمله کم ریسکترین صنایع بورسی تا پایان سالجاری عنوان کرد و افزود: تزریق نقدینگی به بازار سرمایه از دیگر راهکارهایی است که میتواند با ایجاد توازن در نوسانهای بازار به گردش پول و شادابی معاملات و همچنین اقبال شرکتها برای افزایش سرمایه بیافزاید.