پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 592839 تاریخ : 1400/10/19-13:29:30
,2,
دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط موسسات اعتباری به شعب پست بانک ایران ابلاغ شد

دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط موسسات اعتباری به شعب پست بانک ایران ابلاغ شد

طی بخشنامه شماره 208 /00/ب مورخ 13/10/1400 معاونت اعتباری و بین الملل پست بانک ایران، دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط موسسات اعتباری بانک مرکزی ج.ا.ایران به شعب این بانک ابلاغ شد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از پست بانک ایران، مطابق دستورالعمل مذکور بانک مرکزی ج.ا.ایران در راستای مأموریت خود مبنی بر تنظیم و اجرای سیاست پولی و اعتباری کشور و نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری و با هدف افزایش کارایی سیاست های اعتباری و تعادل بخشی به ترازنامه بانک ها و بهبود شاخص های سلامت شبکه بانکی، رویکرد ارتقای شیوه های تأمین مالی سرمایه در گردش را در دستور کار قرار داده است.

با توجه به برخی کاستی ها در شیوه فعلی تأمین مالی سرمایه در گردش، پیاده سازی نظام تأمین مالی زنجیره ای، به عنوان یک تجربه موفق در سایر کشورها، می تواند راه حل موثر و کارآمدی محسوب شود.

تأمین مالی زنجیره ای، مجموعه ای از شیوه‎ ها و عملیات تأمین مالی است که منجر به بهبود مدیریت سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی می شود. در این روش، به جای شیوه سنتی دریافت تسهیلات مستقیم توسط بنگاه های اقتصادی، فرایند تأمین مالی بنگاه ها به صورت پیوسته و در طول زنجیره های تأمین و مبتنی بر جریان واقعی کالا و خدمت صورت می گیرد.

در این روش، امکان به کارگیری انواع شیوه ها از قبیل تنزیل اسناد دریافتنی، خرید دین، عاملیت، عاملیت معکوس، پرداخت تسهیلات و اوراق بهادارسازی اسناد دریافتنی برای تأمین مالی سرمایه در گردش بنگاه ها وجود دارد که منجر به کاهش نیاز به تسهیلات جدید خواهد شد.

حسب دستورالعمل ابلاغی، بانک ها و موسسات اعتباری ضمن فراهم ساختن الزامات و زیرساخت های لازم، موظف اند میزان ریسک هر یک از مدل های کسب و کار مرتبط با تأمین مالی زنجیره ای را شناسایی کرده و اقدامات لازم را در جهت مدیریت و کاهش ریسک به عمل آورند. با توجه به تنوع روش ها و ابزارهای مورد استفاده در تأمین مالی زنجیره ای، حسب نیاز شیوه نامه های اجرایی ذیل دستورالعمل، متعاقباً ابلاغ خواهد شد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 190
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران