پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 103128 تاریخ : 1393/10/14-10:40:13
,5,16,17,
درآمدهای هنگفت نفتی سالهای 85 تا 90 نتوانست اقتصاد ایران را متحول کند

رئیس جمهوری:

درآمدهای هنگفت نفتی سالهای 85 تا 90 نتوانست اقتصاد ایران را متحول کند

روحانی می گوید، طی سالهای 85 تا 90 اشتغالزایی ما صفر بوده و این نشان می‌دهد که مشکلات اشتغالزایی و اقتصادی ما در آن بازه زمانی نیز با فروش نفت هم برطرف نمی‌شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از خبرنگار شانا، حجت الاسلام و المسلیمن دکتر حسن روحانی، صبح امروز (یکشنبه 14 دیماه) در نخستین همایش اقتصاد ایران با گرامیداشت هفته وحدت، گفت: ما در زمان انبیاء و پیامبران گذشته، نیز شاهد فعالیتهای اقتصادی بودیم، همه آنها اهل فعالیت اقتصادی بودند، خود پیامبر (ص) بسیاری از فعالیتهای اقتصادی را انجام می‌دادند، بنابراین ما نمی‎‌توانیم بگوییم چون دین اسلام داریم و مسلمان هستیم نمی‌توانیم معنویت و مادیات را با هم انجام دهیم، در حالی که این دو در یک مسیر قرار دارد.

وی افزود: دولت یازدهم  پارسال کار خود را در یک شرایط ویژه اقتصادی آغاز کرد که تیتر آن تورم فزاینده بود و تیتری گویا برای مشکلات فعالیتهای اقتصادی به شمار می آمد.

روحانی تصریح کرد: در سالهای گذشته ما شاهد رشد اقتصادی منفی و تورم شدید بودیم، به گونه‌ای که تورم در کشور از مرز 40 درصد عبور کرده بود، از نظر بازار پولی و شرایط ارزی نیز در یک تلاطمی قرار داشتیم که پیش بینی آینده را دشوار کرده بود، دارای بدهیهای هنگفتی بودیم به پیمانکاران و شرکتهای متعدد بدهکار، از لحاظ سیاست خارجی، خرید و فروش با مشکلات بزرگی روبرو بودیم.

رئیس جمهوری عنوان کرد: در آن شرایط کار آغاز شد، البته از طرفی اقتصاد ما در این دولت به گونه‌ای نبود که اقتصادی اشتغالزا باشد، از لحاظ اشتغال مشکلات فراوانی داشتیم.

وی گفت: اگر اشتغال را از سال 84 تا 93 بررسی کنیم می‌بینیم که در آن سالها اقتصاد ما اشتغالزا نبوده است، در حالی که در دهه 80 و در نیمه دوم آن سالها وضع درآمد ارزی ما مطلوب بوده، اما در سالهای 85 تا 90 اشتغالزایی ما صفر بوده است، این نشان می‌دهد که مشکلات ما با فروش نفت هم رفع نمی‌شده است.

روحانی افزود: در سالهای گذشته بزرگترین مشکل ما استفاده و بهره برداری نکردن از نظرهای کارشناسان بود، این معضل در بخش اقتصاد سبب شد تا ما از صاحبان تجربه و کارآفرین سئوال نکنیم و از تجربه و دانش آنها به خوبی بهره مند نشویم.

رئیس جمهوری با بیان این‌که در سالهای گذشته نوعی خود درمانی اقتصادی در کشور روی داد، تصریح کرد: خود درمانی اقتصادی نتیجه‌ای نداشت،  ما در یک اقتصاد سالم هم نمی‌توانیم از نظرهای کارشناسان استفاده نکنیم، دنیای امروز، دنیای رقابتی است ما تنها نیستیم، باید از اندیشمندان و صاحبنظران اقتصادی بهره گیریم.

وی ادامه داد: دولت یازدهم همواره تلاش کرده تا هر قدمی که در بخش اقتصادی بر می‌دارد از نظر اقتصاددانان و کارشناسان استفاده کند.

روحانی تصریح کرد: از صاحب نظران می‌خواهیم پیشنهادهای خود را روی میز دولت بگذارند تا ما با راه حلهای مختلف آشنا شویم، هرچند برخی راه حلها سنتی و مربوط به دهه 40  بوده  است، در حالی که ما در اقتصاد متحول شده‌ایم.

رئیس جمهوری عنوان کرد: در کشور سالهاست که اقتصاد ما به سیاست یارانه می‌دهد، هم به سیاست خارجی و هم به سیاست داخلی، یکبار باید سیاست به اقتصاد یارانه بدهد تا ببینیم شرایط زندگی و اشتغال مردم چگونه می‌شود.

وی با بیان این‌که یکی از اصول قانون اساسی که همان مراجعه با آرای عمومی و رفراندوم در مورد برخی مسائل مهم است و تا به حال اجرا نشده، گفت: قانون اساسی می‌گوید در مسائل مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به جای این‌که ابتدا قانونی تصویب شود آن قانون به آرای عمومی و همه پرسی گذاشته شود، یکبار هم که شده باید از مردم مستقیماً سوال کنیم.

رئیس جمهوری با اشاره به این‌که کشور ما بیشتر سیاسی است تا اقتصادی، تصریح کرد: یک نهاد نمی‌تواند کار اقتصادی انجام دهد اما مالیات خود را پرداخت نکند.

روحانی عنوان کرد: اقتصاد با انحصار پیشرفت نمی‌کند، اقتصاد باید از انحصار نجات پیدا کند، باید در صحنه رقابت حضور داشته باشد، اقتصاد باید از رانت نجات پیدا کند، همه فعالین اقتصادی باید فعالیتهای خود را شفاف بیان کنند، مگر می‌توان با فساد پیشرفت کنیم.

رئیس جمهوری گفت: تمامی دستاوردهای ما مرهون صاحبان تجربه و از همه مهم تر سرمایه اجتماعی و مردم و حمایت رهبری است، همه اینها دست به دست هم داد تا بتوانیم رو به جلو حرکت کنیم، البته دستگاه اجرایی هم هرچه توان دارد به کار می‌گیرد.

وی افزود: ما توانستیم تورم را مهار کنیم، ما به مردم می‌گوییم تورم کاهش یافته، اما برخی می‌گویند چیزی که ارزان نشده است، شما اقتصاددانان باید اینها را برای مردم توضیح دهید، در مورد اقتصاد اگر همه مردم با ما همراه نباشند شکست خواهیم خورد.

روحانی تصریح کرد: از رسانه‌های عمومی می‌خواهیم که دولت را نقد سازنده کنند، اما نباید به اعتماد مردم صدمه بزنیم، اگر می‌بینید حرکتی از پارسال شروع شده این حرکت به خاطر سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به دولت است، مردم می‌بینند که این دولت به آنها دروغ نمی‌گوید، سرمایه اصلی ما همین مسئله است.

رئیس جمهوری ادامه داد: بررسیهای مقدماتی بانک مرکزی نشان می‌دهد ما در 6 ماهه اول امسال رشد داشته‌ایم، خودمان هم احساسمان این بود که از رکود عبور کرده‌ایم، هر چند با رونق کامل فاصله داریم.

وی افزود: به گونه‌ای سال را به پایان می‌بریم که تورم از 20 درصد کمتر خواهد بود و در پایان سال، اقتصاد ما دارای رشد مثبت خواهد بود.

روحانی به بیان این‌که کشور دو سال رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده است، گفت: رشد منفی توام با تورم بالا بی‌سابقه بود، کاهش تورم برای یک فصل، دو فصل و یکسال کافی نیست، کاهش تورم باید تداوم داشته باشد، مهار تورم باید با قدرت در سالهای 94-95-96 ادامه پیدا کند تا بتوانیم در سال 96، سال پایانی دولت، تورم تک رقمی داشته باشیم.

رئیس جمهوری با بیان این‌که رشد اقتصادی در کشور شروع شده اما مهم استمرار این رشد است، تصریح کرد: در برخی مقاطع تورم ما مهار شد ولی برگشت، رشد شروع شد ولی بعد متوقف شد، در حالی که ما توسعه پایدار و همه جانبه می‌خواهیم.

وی عنوان کرد: تجربه زندگی سیاسی به ما می‌گوید که کشور با انزوا نمی‌تواند رشد اقتصادی داشته باشد، هر کشوری به دنبال منافع خودش است، ما هیچگاه در بحث هسته‌ای آرمان و اصول خود را معامله نمی‌کنیم، ما با دنیا گفتگو می‌کنیم.

روحانی گفت: بعد از توافق ژنو بخشی از تحریمها لغو شد، هر چند تحریمهای بزرگ همچون تحریم نفت سر جای خود باقی است، اما بسیاری از تحریمها لغو شده است.

رئیس جمهوری ادامه داد: آیا آرمان ما به سانترفیوژها وصل است؟ آرمان ما به مغز و قلبمان وصل است، این آرمان با حمایت مردم ادامه دارد، در هر جایی اگر دولت با مشکل عمده‌ای مواجه شود آنرا با مردم در میان خواهد گذاشت.

وی افزود: مجلس، دولت و شورای نگهبان این سه دستگاه باید با هم باشند، نمی‌توان در کشور جدا کار کنیم، شرایط کشور و منطقه به ما حکم می‌کند که ما امروز به وحدت بیشتری نیاز داریم.

روحانی تصریح کرد: علی رغم همه مشکلات من به آینده امیدوارم، دولت هم باید صاحب اختیار را مردم بداند، اگر دولت خودش را سرور بداند که البته در این دولت ما سرور نداریم، دولت خادم مردم است و این‌که مردم بگویند ما کاری به دولت نداریم، با مشکل مواجه می‎شویم.

رئیس جمهوری در ادامه به کاهش جهانی قیمت نفت اشاره کرد و گفت: ما در شرایط امروز با پدیده جدیدی به نام کاهش قیمت نفت مواجه شدیم، البته در سالهای 66-67-78-77 هم قیمت نقت کاهش یافت و این چیز جدیدی نیست.

وی افزود: ما در دنیای صادرات هر چه قوی تر باشیم دیرتر صدمه می‌بینیم، اگر گاز بخریم و گاز بفروشیم امنیت ملی تقویت می‌شود، اگر برق بخریم و بفروشیم هم همین طور است، ممکن است کاهش قیمت نفت یک روز، یک ماه، یک سال و غیره ادامه یابد، اما باید از این‌گونه مشکلات عبور کنیم.

روحانی تصریح کرد: اقتصاددانان باید به ما پیشنهاد دهند و ما ببینیم در شرایط کنونی که ما با کاهش قیمت نفت مواجه هستیم چه کاری انجام دهیم و راه حل صاحب نظران و اقتصاددانان در این مورد چیست، زمانی که بودجه را به مجلس تحویل دادیم قیمت هر بشکه نفت 74 دلار بود، اما الان کاهش یافته، از اقتصاددانان و صاحب نظران می‌خواهیم در این مورد به ما راهکار بدهند.

رئیس جمهوری به موضوع قطع یارانه ثروتمندان اشاره کرد و گفت: می‌گویند یارانه افراد ساکن خارج از کشور را قطع کنید، اما عده‌ای برای تحصیل و عده‌ای برای کارگری به خارج رفته‌اند، بنابراین شما صاحب نظران و اقتصاددانان در این جلسات باید به ما راه حل بدهید.

وی افزود: معوقات بانکی، بدهی بانکها به بانک مرکزی، پایه پولی، نقدینگی و مهار آن، در همه این موارد دارای مشکلاتی هستیم و باید برای حل آنها راهی پیدا کنیم.

روحانی با بیان این‌که اقتصاد ما با اقتصاد دولتی و خصولتی درست نمی‌شود، عنوان کرد: باید اقتصادمان را سامان دهیم، این کنفرانس می‌تواند به ما امید و کمک دهد، شما اقتصاددانان باید به ما راهنمایی بدهید، شما می‌توانید بهترین راه حلها را به ما بدهید.

رئیس جمهوری گفت: دولت دارای محدودیت منابع است، ما نمی‌توانیم عدالت را فراموش کنیم، ما هم زمان با این کمبود منابع مالی، باید قشر کم درآمد جامعه را نیز مدنظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: باید بگونه‌ای حرکت کنیم که یک مشکل اقتصادی نتواند مشکل دیگری را برای ما ایجاد کند، اگر قرار باشد همه صادرات ما بر پایانه پول نفت باشد همین مشکلات اقتصادی امروز را خواهیم داشت، صادرات غیرنفتی باید جای صادرات نفتی را بگیرد تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم.

رئیس جمهوری عنوان کرد: من به آینده امیدوارم چراکه در کشور اقتصاددانان برجسته‌ای داریم، ممکن است نظرات مختلف و ایده‌های مختلفی باشد، اما ما باید به وحدت برسیم، ما نیاز به صادرات غیر نفتی داریم، هر چه ما توانمندتر و اقتصاد مقاومتی ما مستحکم تر شود راحتتر می‌توانیم با دیگر کشورها مذاکره کنیم و این امر با کمک مردم میسر است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران