پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 311675 تاریخ : 1396/09/29-10:10:21
,17,
در شرایط جدید نیازی به واحد پول سوم برای تجارت با روسیه نداریم

وزیر اقتصاد :

در شرایط جدید نیازی به واحد پول سوم برای تجارت با روسیه نداریم

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: بر اساس تصمیم دولت و بانک مرکزی، تجارت و صادرات به روسیه، استفاده از پول ملی انجام می شود و هیچ نیازی به پول سوم برای مبادله در این ارتباط نداریم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی گمرک، مسعود کرباسیان طی سخنانی در هفتاد و دومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با بیان این مطلب، اظهار داشت: رفتار و سیاست های صادراتی ما در حوزه نفوذ کالاهای تولید داخل، باید با توجه به رفتار رقبا تعیین شود و ابتدا پاسخ این سوال مورد توجه قرار گیرد که چرا آنها موفق تر از ما هستند.

وی افزود: ما همچنین باید کشورهای هدف خودمان را شناسایی کنیم که قاعدتا با توجه به توان اقتصادی کشور و ترکیب بازارها و رقبا، حدود هفت الی هشت کشور می توانند در اولویت قرار بگیرند.

وزیر اقتصاد با انتقاد از کم کاری های انجام گرفته تاکنون در خصوص کریدور سبز کشور روسیه و پیشنهاد مصرانه آنها برای تامین نیازهای وارداتی خود از کشورمان، مبنی بر پذیرش قیمت ها و اسناد طرف ایرانی و اعمال 15 تا 25 درصد تخفیف در تعرفه ها و پرداخت بهای کالا به یورو، گفت: متاسفانه تنها یک شرکت ایرانی از بین شرکت های معرفی شده توانست از این فرصت استفاده کند، در حالی که در دو مرحله، جمعا حدود 20 شرکت داخلی به روسیه معرفی شد.

کرباسیان ادامه داد: در مبادلات با روسیه، سیاست محوری دولت و بانک مرکزی، استفاده از پول ملی دو کشور است و این جزو محوری ترین کارها است و حتی در صحبت های بین روسای جمهور دو کشور، این بحث نیز مطرح شد که کارت های شتاب بانکی ایران و روسیه، در هر یک از دو کشور معتبر باشد اما شاهد بودیم که تحرک جدی از سوی طرف ایرانی صورت نگرفت.

وی افزود: در مذاکرات آقای روحانی و پوتین توافق شد که بخشی از کالاهای مورد نیاز روسیه از طریق ایران به این کشور حمل شود، به طور مثال کالا از چین یا کشوری دیگر به وسیله تجار ایرانی به مسکو منتقل شود و امکان آن هم کاملا وجود داشته و دارد اما کماکان چنین اتفاقی نیافتاده است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه، در مقطعی، کشور ارمنستان و آذربایجان با توجه به عدم آشنایی بازرگانان ایرانی با بازار روسیه، پیشنهاد دادند بخشی از بازار خودشان در روسیه را به محصولات ما اختصاص دهند و حتی با یورو سود فروش کالاهایمان را پرداخت کنند گفت: متاسفانه باز هم کوچک ترین تحرکی از سوی ما در ابن ارتباط مشاهده  نشد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به انتقاد برخی فعالان بخش خصوصی مبنی بر عدم امکان پهلوگیری کشتی های ایرانی در بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر اظهار داشت: حداکثر تا دو هفته بعد، با تکمیل خط آهن رشت به آستارا، عملا خلیج فارس از طریق راه آهن به هلسینکی متصل می شود و به این ترتیب دیگر نیازی به بنادر همسایه و هزینه حمل و نقل دریایی نداریم و من از دوستان میخواهم؛ از همین الان روی این موضوع کار کنند.

کرباسیان در ادامه با اشاره به تلاش دو ساله دولت و بخش خصوصی برای مثبت کردن تراز تجاری کشور اظهار داشت: این نشان میدهد که اقتصاد کشور توان صادرات دارد و کمی همت لازم است تا به اهداف مورد نظر در اقتصاد مقاومتی برسیم.

بررسی مشکلات و موانع تجارت با کشورهای حوزه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (cis)، دستور کار هفتاد و دومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست وزیر اقتصاد بود که طی آن، موضوعاتی چون فرسودگی و ضعف ناوگان حمل و نقل کشور، انحصاری بودن ناوگان حمل و نقل در ایران و نامتعارف بودن تعرفه واردات وسایل نقلیه این حوزه و عدم اجازه پهلوگیری کشتی های ایرانی به برخی بنادر غیر ایرانی حاشیه دریای خزر از سوی نمایندگان بخش خصوصی در این ارتباط به بحث گذاشته شد.

گفتنی است، کشورهای حوزه cis  شامل ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان، روسیه، اوکراین، مولداوی و بلاروس هستد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 185
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران