پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 225541 تاریخ : 1395/06/29-10:35:18
,13,17,
خوداتکایی ایران در تولید دانه های روغنی

خوداتکایی ایران در تولید دانه های روغنی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه های توسعه کشت دانه های روغنی در سال زراعی جدید گفت : ضریب خودتکایی در تولید دانه های روغنی از میزان تک رقمی به دو رقمی خواهد رسید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،عباس کشاورزاظهار داشت : سالانه به طور متوسط3.8 میلیارد دلار صرف واردات روغن و دانه های روغنی  شده که بالاترین رقم است.

وی افزود: در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برای توسعه کشت کلزا اقدام کرده ایم که امسال نخستین بار در تاریخ کشاورزی ایران به  200 هزار هکتار خواهد رسید و پیش بینی می کنیم  140 تا 150 هزار تن دانه روغنی به دست آید که بالاترین ضریب تولید روغن را هم دارد.
وی افزود: توسعه کشت کلزا در جنوب کشور و در شمال غرب کشور مانند سبلان هم قابل انجام است و در همه استان ها می توان کشت کرد و در تناوب کشت دیگر محصولات زراعی از جمله گندم و برنج قرار دارد و بیشترین نیاز آبی خود را از باران تامین می کند.

کشاورز افزود: 40 درصد دانه های روغنی کلزا روغن می دهد که بالاترین میزان است و ریشه های آن با نفوذ عمیق در خاک باعث اصلاح کیفیت خاک می شود و بهره وری آن را افزایش می دهد.

وی افزود: گیاه کلزا همچنین خاصیت های مهم دیگری دارد و به افزایش تولید عسل هم کمک می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت:‌  ظرفیت کارخانه های روغنکشی در داخل کشور به  4میلیون تن می رسد و با امکانات موجود می توان مراحل کشت و برداشت کلزا را با روش های مکانیزه انجام داد.

وی اظهار داشت: باتوجه به استقبال کشاورزان انتظار داریم تولید این محصول افزایش یابد و البته در توسعه کشت آفتابگردان روغنی هم برنامه های خوبی داریم و امسال گسترش خواهد یافت و گیاه سویا نیز در برنامه توسعه کشت قرار دارد که ضریب روغن دهی آن کمتر است و بیشتر به تامین پروتئین کمک می کند و  18 درصد روغن و 25درصد پروتئین دارد.

وی در زمینه صادرات هم گفت: سالانه یک میلیارد دلار صادرات پسته داریم و خرما میوه های باغی مانند سیب درختی، سیب زمینی، پیاز و سبزی هم در رتبه های بعدی است و بازارهای منطقه را تقریبا در اختیار داریم.
کشاورز از همکاری سازمان فائو در توسعه کشت گیاهان دانه های روغنی خبر داد و گفت‌: در زمینه توسعه آبیاری نوین هم کشاورزان ما به شدت به دنبال آبیاری قطره ای هستند و برای تولید یک کیلوگرم هندوانه از 30 لیتر آب استفاده می کنند و ارقامی که گاهی 400 تا  500 لیتر مطرح می شود و البته ما از مسئولا بخش آب خواسته ایم که آب را به صورت حجمی در اختیار کشاورزان قرار دهند که به استفاده بهینه از این منابع نیز کمک خواهد کرد.

 

منبع:رادیواقتصاد



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران