او در ادامه بیان کرد: در بعضی مواقع شرایط برعکس است. تصور این است که قیمت ها در بورس بالاتر است؛ در واقع خریدارانی که در بورس هستند، رشد قیمت آتی را پیش خور می کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: یک دلیل دیگر مربوط به تلاقی عرضه و تقاضا در بازار است. به عنوان مثال در یک روز ممکن است که تعداد عرضه کننده در بازار زیاد نباشد. این مورد علاوه بر بازار شامل بورس کالا نیز خواهد شد.
علی محمدی اظهار کرد: در مجموع اختلاف قیمت 100 تا 200 تومان نسبت به 10 میلیون تومان قیمت تمام شده یک سکه تمام بهار آزادی که در واقع یک درصد از آن می شود، آن چنان اختلاف معناداری محسوب نمی شود. حداکثر اختلاف قیمت بازار و بورس کالا 300 تا 400 هزار تومان است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به دلایل این اختلاف قیمت ها تاکید کرد: یکی از دلایل اختلاف نیز محدودیت مربوط به دامنه نوسان است. در بورس کالا ممکن است آن دامنه نوسان منفی باشد، اما در بازار آن چنین دامنه نوسانی را نداریم. همین محدودیت دامنه نوسان در بورس کالا نسبت به بازار ممکن است تاثیر گذار باشد و یک اریبی را نسبت به قیمت های بیرون از بورس کالا ایجاد کند.
علی محمدی ادامه داد: در کل بازیگرانی که در بورس هستند شاید تا حدودی تفاوت اندیشه و تفاوت تاکتیک با فعالان خارج از بورس داشته باشند. این اختلاف به نظر من اختلاف خیلی چشمگیری نیست. مگر اینکه این اختلاف به 4 تا 5 درصد و حتی بیشتر برسد. در چنین زمانی باید علت این اختلاف بررسی شود. بورس معمولا بیش تر با انتظارات معامله می شود. در خارج از بورس یک سری محدودیت های دیگری وجود دارد که شاید قیمت ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مزیت های خرید سکه از بورس کالا اظهار کرد: خریداران سکه از بورس کالا با هزینه نگهداری سکه و ریسک نگهداری سکه مواجه نیستند. همچنین تفاوت دیگر، بحث نقد شوندگی است. لازم نیست در این شرایط کرونا به صورت حضوری مراجعه کنند و به راحتی می توانند در خانه معاملات خود را انجام دهند.
او افزود: خرید از بورس کالا جای نگهداری خاصی نیاز ندارد. می توان نتیجه گرفت که خرید از بورس کالا بسیاری از مشکلات خرید و فروش سنتی از بازار و صرافی را ندارد.