پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 521503 تاریخ : 1399/07/28-10:34:02
,10028,
خدمات اجتماعی قابل واگذاری و خصوصی سازی نیست

خدمات اجتماعی قابل واگذاری و خصوصی سازی نیست

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن تاکید بر اینکه سالیان سال است که دولت به سمت واگذاری خدمات به بخش خصوصی حرکت کرده است گفت: این در حالیست که خدمات اجتماعی همچون بهداشت و آموزش قابل واگذاری و خصوصی سازی نیست.

به گزارش بانک و صنعت، سیدحسن موسوی چلک با بیان اینکه یکی از وظایف دولت ها اتخاذ تدابیر، سیاست ها و برنامه هایی برای تحقق رفاه اجتماعی مردم است، اظهار کرد: دولت برای پاسخگویی به این حق مردم می تواند ساز و کارهای مختلفی را در بخش های مختلف داشته باشد که یکی از این بخش ها حوزه اجتماعی است.

وی با اشاره به اصل 29 قانون اساسی اظهار کرد: براساس اصل 29 قانون مذکور، دولت مکلف است تا برای برخی از افراد در برخی از موضوعات و شرایط ها خدماتی را ارائه کند و این تکلیفی است که بر عهده دولت گذاشته شده است؛ مطالعه نحوه مدیریت سازمان های مختلف در دنیا نشان می دهد که برخی مواقع خدمات اجتماعی به صورت دولتی و در برخی مواقع به صورت خصوصی ارائه می شود و رویکردهای مختلفی برای اعمال این وظیفه توسط دولت اتخاذ می شود.

به گفته موسوی چلک، سالیان سال است که در دولت به سمت واگذاری خدمات به بخش خصوصی حرکت کرده ایم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران بر این باور است که در بخش خدمات اجتماعی این نوع واگذاری پیام مشخصی دارد و آن این است که دولت از مسئولیت خود در قبال این گروه از افراد که نیازمند حمایت اجتماعی هستند فرار می کند. آموزش، بهداشت و درمان و حمایت های اجتماعی از اقشار دارای نیازهای خاص در هیچ جامعه ای نباید به سمت خصوصی سازی حرکت کند و به همین دلیل است که در قانون اساسی در اصل 30 بر آموزش رایگان و در اصل 29 بر بهداشت و درمان و حمایت از نیازمندان و سالمندان تاکید شده است.

وی افزود: بهداشت، درمان و آموزش رایگان و حمایت از سالمندان در شرایط بحران حق هر فردی است و باید دولتی باشد و ما باید حق مان را از دولت بگیریم اما زمانی که خدمات اجتماعی به بخش خصوصی تبدیل می شود به نظر این حق نیست و نوعی خرید خدمت است. حمایت از زنان سرپرست خانوار، معلولان و سالمندان و حمایت های اجتماعی وظیفه دولت است و نباید به بهانه واگذاری کار مردم به مردم این اتفاق رخ دهد.

موسوی چلک معتقد است که سازمان های غیردولتی ساختار و ساز و کار خاص خود را دارند، اما زمانی که خدمات اجتماعی به یک کالا تبدیل می شود، فلسفه وظیفه دولت ها در قبال مردم کمرنگ و کمرنگ تر خواهد شد. به نظر واگذاری خدمات به بخش خصوصی رویه اشتباهی است که به هر دلیلی در کشور اتفاق می افتد و اگر آن را متوقف نکنیم، مشکلات بیشتر و دولت ها زمین گیر خواهند شد زیرا توان پاسخگویی به مطالبات را ندارند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: بخش خصوصی در هر جایی که باشد رقابت دارد و به دنبال منافع و سود است؛ زمانی که بخش خصوصی ضعیفی هم داشته باشیم در زمانی که خدمات به آنها واگذار شود توان پاسخگویی به مطالبات و نیازها را ندارند و زمانی که فایده ای نداشته باشند، می تواند تهدید جدی برای کشور و نظام حمایت اجتماعی محسوب شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 207
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران