به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، غلامرضا منوچهری معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در نشست خبری امروز که در برگزاری آیین امضای تفاهمنامه های مطالعاتی با شرکت نفت فیلیپین و ایدرو بود گفت:دولت آینده متعهد به پیشبرد اهداف توسعهای صنعت نفت است و به این منظور، استفاده از مدل قراردادی که قابلیت جذب سرمایه و تکنولوژی داشته باشد، اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: اهداف توسعه ای صنعت نفت در برنامه ششم توسعه و دیگر برنامههای کلان اقتصادی کشور دیده شده است و بدون شک دولت آینده به پیشبرد این اهداف توسعه ای متعهد است.
منوچهری با بیان این که بسیاری از مخالفتهایی که با قراردادهای جدید نفتی صورت گرفت، حرفه ای نبود ادامه داد: اگر خواهان بهکارگیری ظرفیتهای داخلی و افزایش مشارکت شرکتهای ایرانی در فرآیندهای توسعه ای در صنعت نفت هستیم، باید از الگوی قراردادی استفاده کنیم که قابلیت جذب سرمایه و فناوری را داشته باشد.
وی یادآور شد: تحقق برنامههای توسعه ای صنعت نفت در میان مدت به حدود 200 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد و بدون شک این رقم، رقمی نیست که امکان تامین آن از محل منابع داخل کشور وجود داشته باشد.
منوچهری که امروز از امکان افزایش سه میلیون بشکه ای ظرفیت تولید نفت کشور بر اساس آخرین مطالعات و طرحهای پیشنهادی خبر داده بود، از میدانهای آزادگان، یاران، چشمه خوش، لایه نفتی، اهواز و میادین پنجگانه نفت کشور به عنوان میدانهایی نام برد که بخشی از این افزایش ظرفیت تولید از محل آنها پیش بینی شده است.
منوچهری در پاسخ به سئوالی درباره روند توسعه میدان مشترک فروزان، با بیان این که پیشرفت توسعه این میدان به دلیل مشکلاتی مثل تغییر قالب قرارداد و کمبود منابع مالی سرعت مطلوبی نداشته است، گفت: درصدد هستیم با همکاری شرکت های ایرانی و در قالب EPCF، فرآیند توسعه این میدان را پیش ببریم.
وی افزود: به همین منظور به زودی تفاهمنامه همکاری مشترکی با شرکت تاسیسات دریایی امضا می شود.
منوچهری یادآور شد: فهرست بلند جداگانه ای درباره شرکت های بین المللی مورد تایید شرکت ملی نفت ایران برای حضور در مناقصات منتشر نخواهد شد، اما تعداد محدودی از شرکت های بین المللی به این فهرست اضافه می شود.