به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، در این دیدار که به منظور بررسی مشکلات و مسائل نظام بانکی و با حضور روح اله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی انجام شد، رئیس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم سیاست گذاری صحیح بانک ها برای هدایت منابع به حوزه تولید، از مدیران عامل بانک ها خواست واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیلی را که در تملک می گیرند، فعال کرده و آن ها را وارد چرخه تولید کنند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به مدیران عامل بانک ها متذکر شد در این شرایط که دشمن تلاش می کند با تهدید و تحریم و ایجاد محدودیت چرخه تولید کشور را متوقف کند، باید با همه توان و ظرفیت از نظام تولید حمایت کرده و سیاست گذاری صحیح برای هدایت منابع بانک ها به سوی تولید و رونق اقتصاد ملی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با قدردانی از اقدامات بانک ها در پرداخت تسهیلات به محرومان و نیازمندان و گره گشایی از زندگی مردم به ویژه در ایام شیوع کرونا، به آمار بالای متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج اشاره کرده و بر تسریع در پرداخت این تسهیلات تاکید کرد.
رئیسی با اشاره به ورشکسته نمایی برخی بدهکاران بانکی برای فرار از بازپرداخت تسهیلات، این اقدام را مصداق بارز جرم غیر قابل گذشت دانست و تأکید کرد: نظام بانکی و سیستم قضایی باید با برخورد قاطع با این موضوع، اجازه ندهند آن دسته گیرندگان تسهیلات که پول ملت را صرف اموری غیر از تعهداتشان کرده اند، از پرداخت دیون خود فرار کنند.
تلاش برای وصول تسهیلات سررسید گذشته، جلوگیری از رشد تعداد شُعب بانک ها و استانداردسازی آن ها از دیگر موضوعات مورد تأکید رئیس دستگاه قضا بود که خطاب به مدیران بانک ها متذکر شد.
رئیس قوه قضاییه در پایان این نشست با اشاره به درخواست مدیران عامل بانک ها برای حمایت دستگاه قضایی از نهادهای مالی و پولی در رفع مشکلات شان دستور داد کارگروهی 5 نفره متشکل از نمایندگان بانک ها، مسئولان شورای هماهنگی بانک ها و مسئولان قضایی تشکیل و دستورالعمل های لازم برای حمایت های قضایی از سیستم بانکی تدوین شود.
این گزارش می افزاید: در این جلسه 5 تن از مدیران بانکی از جمله روح اله خدارحمی مدیر عامل بانک کشاورزی به بیان مشکلات و درخواست های خود از رئیس دستگاه قضا پرداختند که «تشکیل هیات نخبگان برای بررسی تخصصی مسائل بانکی با حضور کارشناسان قضایی و بین الملل در جهت تقویت ریسک پذیری بانک ها»، «دسترسی به بانک های اطلاعاتی برای احراز صلاحیت مالی و حرفه ای متقاضیان تسهیلات»، «همیاری دادستانی برای وصول مطالبات و معوقات از ابربدهکاران بانکی»، «تعیین مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات بانک ها برای پرهیز از موازی کاری ها» و «همیاری دادستان کل کشور به عنوان عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی برای رفع مشکلات مربوط به تعامل بانک ها و صندوق» مهم ترین آن ها بود.
خدارحمی در این دیدار با تاکید بر نقش بانک ها در تولید و اشتغال گفت: تمامی طرح ها یی که به تولید واشتغال کمک می کنند با بهره برداری از منابع سیستم بانکی به انجام رسیده وخواهند رسید. در حقیقت بانک ها ابزار پرداخت مطمئن وقابل اتکایی برای جامعه به حساب می آیند واز این منظر سرمایه ای ارزشمند برای کشور محسوب می شوند وباید مورد حمایت قرار گیرند.