پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 617568 تاریخ : 1401/04/14-11:52:18
,17,
حذف ارز 4200 تومانی تنها عامل افزایش نرخ تورم نبود

رئیس اتاق تهران:

حذف ارز 4200 تومانی تنها عامل افزایش نرخ تورم نبود

رئیس اتاق تهران گفت: حذف ارز 4200 تومانی تنها عامل رشد تورم نبود و عواملی همچون رشد پایه پولی، رشد نقدینگی و رشد دستمزد روی رشد نرخ تورم تأثیر خود را گذاشتند.

به گزارش خبرنگار بانک و صنعت، مسعود خوانساری امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تورم به صورت جهانی در حال افزایش است اظهار کرد: یک سوم کشورهای اروپایی که در سال های گذشته تورم دو درصدی داشتند امسال با تورم دو رقمی مواجهه شده اند. تورم آمریکا نیز به 8.6 درصد رسیده که رکورد چهل ساله را زده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: افزایش قیمت و کمبود کالاهای اساسی در بیشتر کشورها به خصوص در کشورهای فقیر به افزایش نرخ تورم دامن زده است. این بیم وجود دارد که کشورهای سرمایه دار برای کاهش نرخ تورم نرخ بهره را افزایش دهند که همین مساله موجب ایجاد رکود در اقتصاد جهانی خواهد شد که در همین راستا بانک جهانی به کشورها اعلام کرده به جای افزایش نرخ بهره از ابزارهای دیگر مثل تزریق پول بیشتر در زنجیره عرضه استفاده کنند.

خوانساری ادامه داد: تورم در ایران در ماه های پایانی سال 1400 و دو ماه ابتدایی سال 1401 روی 38.7 درصد بود اما در خرداد ماه افزایش یافت و تورم نقطه به نقطه 13.2 درصد بالا رفت.

وی گفت: همین مساله موجب شد اعلام کنند که حذف ارز 4200 تومانی باعث افزایش تورم شده اما باید بدانیم اگرچه حذف ارز تأثیر داشت اما تنها عامل نبود. افزایش 30 درصدی رشد پایه پولی که موجب شد این مؤلفه به 604 هزار میلیارد تومان برسد و همچنین افزایش 40.6 درصدی نقدینگی که موجب شد این مؤلفه به 4,832 هزار میلیارد تومان افزایش یابد از دیگر عوامل رشد نرخ تورم بود همچنین رشد 58.5 درصدی دستمزد کارگران نیز از دیگر علل بالا رفتن نرخ تورم بود البته افزایش قیمت های جهانی در افزایش نرخ تورم بی تأثیر نبود. در روسیه 17 درصد، در برزیل 12 درصد، در انگلیس 9 درصد و در آمریکا 8 درصد افزایش قیمت کالاها را شاهد بودیم.

دلایل اصلی زیان انباشته بانک ها

خوانساری در ادامه با اشاره به انتشار صورت های مالی سال 98 و 99 بانک ها از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: بر اساس آمارها زیان انباشته بانک ها بیش از 81 هزار میلیارد تومان است که نشان می دهد برخی بانک ها مشمول ماده 41 قانون تجارت شده اند و باید تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: از جمله دلایل اصلی زیان انباشته بانک ها مطالبات بانک ها از دولت، غیرمولد شدن دارایی های موجود، املاک پرشمار، بازدهی کم شرکت های زیرمجموعه، سوءمدیریت، وجود مطالبات غیرجاری و فساد در اداره بانک هاست.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به اینکه قسمت اعظم سرمایه گذاری در ایران از طریق بانک ها ایجاد می شود، سالم سازی فعالیت بانک ها باید به صورت جدی از سوی دولت پیگیری شود.

برای رشد اقتصادی باید به صادرات اهمیت بیشتری داد

خوانساری همچنین با اشاره به وضعیت صادرات در کشورهای در حل توسعه اظهار کرد: مجموع سهم کشورهای در حال توسعه از صادرات جهانی از 16 درصد در سال 1990 به 39 درصد در سال 2021 رسیده است. یکی از عوامل محرک و تأمین کننده رشد اقتصادی در این کشورها رشد صادرات بوده است؛ به عنوان مثال کشور ترکیه با استفاده از ابزار صادرات در تأمین رشد اقتصادی موافق بوده است این کشور در بازه زمانی 2015 تا 2022 متوسط رشد اقتصادی ترکیه 4.5 درصد و متوسط رشد صادرات 4.96 درصد بوده است یعنی نزدیک به 30 درصد از رشد اقتصادی این کشور از طریق افزایش صادرات محقق شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که داده های تجارت ایران حکایت از آن دارد که در اقتصاد ایران برخلاف ترکیه صادرات نه تنها ایفاگر تأمین رشد اقتصادی نبوده بلکه در برخی دوره ها یکی از عوامل کاهش رشد اقتصادی نیز بوده است. صادرات در ایران در سال 1390 حدود 253 هزار میلیارد تومان بود در حالی که این عدد در سال 13400 به 222 هزار میلیارد تومان رسیده است یعنی ما با یک کاهش 1.29 درصدی مواجه هستیم.

خوانساری تاکید کرد: بنابراین دولت باید بداند برای رشد اقتصادی باید به صادرات اهمیت بیشتری دهد.

تک نرخی کردن ارز باید در دستور کار قرار گیرد

وی گفت: همچنین افت شدید امید به حل و فصل مناقشه هسته ای از دیگر از مسائل امروز اقتصاد ایران است.

خوانساری افزود: دولت باید تک نرخی کردن ارز و هدفمند سازی یارانه ها را ادامه دهد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: طبق اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور رشد اقتصادی در دهه 90 منفی بوده و اگر کشور در 6 سال آینده رشد 8 درصدی را تجربه کند به وضعیت اقتصادی سال 90 می رسد

احتمال از بین رفتن 70 درصد زمین های کشاورزی ایران

خوانساری در ادامه اظهار کرد: طبق اعلام سازمان خوار و بار جهانی در سال 2016 ایران به صورت میانگین 36.6 درصد از غلات مورد نیاز خود را از طریق واردات تأمین کرده است در حالی که این عدد در سال 2005 معادل 18.1 درصد بوده است.

وی افزود: کشاورزان ایرانی در هر هکتار کاشت ذرت، برنج و گندم 2.3 درصد بیشتر از میانگین جهانی آب مصرف می کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: طبق پیش بینی ها به احتمال زیاد تا سال های آینده 70 درصد زمین های کشاورزی کشور از دست برود که این مساله از عواقب کم آبی زیاد است.


ش.سلیمانیان



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران