پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 507087 تاریخ : 1398/11/06-13:09:56
,17,
حجم تجارت خارجی به بیش از 72 میلیارد دلار رسید

رییس کل گمرک ایران:

حجم تجارت خارجی به بیش از 72 میلیارد دلار رسید

رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه 70 میلیون دلار کالاهای گروه 4 در گمرکات کشور دپو شده است، گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و تجاری آمریکا علیه ایران، در 10 ماهه امسال بیش از 72 میلیارد دلار تجارت خارجی ثبت شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مهدی میر اشرفی روز یکشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره آمار کالاهای دپو شده در گمرک گفت: با بررسی‌های انجام شده 70 میلیون دلار کالاهای گروه 4 در گمرکات دپو شده است. این موارد در زمان مناسب ثبت سفارش شده بودند و ممکن است در زمان ثبت سفارش شامل گروه کالایی دو می‌شدند، اما زمانی که به گمرک رسیدند قوانین تغییر کرده بود و شامل گروه کالایی چهار شدند.  

هیچ کالای فاسدی وارد کشور نمی‌شود

وی ادامه داد: حقوق مکتسبه برای واردکنندگان این 70 میلیون دلار ایجاد شده است که بخشی از آن مربوط به 200 کانتینر لوازم آرایشی و بهداشتی می‌شود. در صورت تغییر نکردن قوانین،  این کالاها باید متروکه یا مرجوع شوند. مراجع تحویل گیرنده در مبادی ورودی، غیر از گمرک هستند و باید بر اساس قانون، کالاها را در مدت مجاز متروکه اعلام کنند.  

به گفته میراشرفی، چنانچه کالایی در یکی از مراحل ترخیص فاسد شود، مجوزهای قانونی بهداشت اجازه ورود آن را به کشور نخواهد داد.  

گمرک هیچ پرونده تخلفی ندارد

میراشرفی با تاکید بر اینکه در یک سال گذشته هیچ پرونده تخلفی در گمرک وجود نداشته است، افزود: اکنون بیش از 10 پرونده باز وجود دارند که عمدتا کاشف آنها خود گمرک است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره درآمد گمرگ گفت: درآمد گمرک بر اساس بودجه 16 هزار میلیارد تومان است که در 10 ماهه امسال گمرک توانسته 10 هزار میلیارد تومان وصولی داشته باشد، همچنین گمرک در بهمن ماه سه هزار میلیارد تومان ضمانت نامه‌دارد و هزار میلیارد تومان نیز در اسفند ماه درآمد محقق خواهیم کرد.

به گفته این مقام مسوول، 100 درصد آنچه در بودجه سال 98 برای گمرک پیش بینی شده بود محقق می‌شود.

مرجوع 20 هزار تن ذرت آلوده به یک کشور آفریقایی

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره جزئیات ترخیص ذرت‌های آلوده گفت: اگر قرار بر این بود که ذرت آلوده‌ای ترخیص شود، 146 هزار تن موجود هم می‌توانست جزئی از آن باشد. سال 91 و 95 هم دامپزشکی و هم قرنطینه با تست‌هایی که انجام دادند، این کالاها را مجاز به ورود دانستند. استاندارد ایران به عنوان مرجع سوم اعلام کرد که این ذرت‌ها آلوده است و اجازه ورود ندارد.

وی ادامه داد: باوجود تعدد قوانین، اما گمرک همیشه جمع سه مرجع را ملاک قرار می دهد و به همین دلیل اجازه ورود این محموله به کشور را نداد.

20 هزار تن در هفته گذشته به مقصد یکی از کشورهای آفریقایی مرجوع شد و تحت هیچ شرایطی حتی یک گرم از این ذرت وارد کشور نشده است.

قاچاق سازمان‌یافته در گمرک نداریم

رییس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره قاچاق سازمان یافته در مبادی ورودی کشور اظهار کرد: یکی از اقدامات سال گذشته همکاری گمرک با پلیس امنیت است و نیروی انتظامی در  11 مبادی ورودی دریایی، زمینی و هوایی در کنار همکاران مستقر است و اگر فساد و قاچاق سازمان یافته‌ای وجود داشته باشد، آنها در مبادی حضور دارند.

وی این موضوع را با قاطعیت تکذیب کرد و افزود: کالاهایی که اکنون در بازار به عنوان قاچاق یاد می‌شود 1500 قلم هستند که ورودشان از گمرک ممنوع است . اگر تا پیش از ممنوعیت ورود کالاها این موضوع عنوان می‌شد گمرک نمی‌توانست با قاطعیت آن را رد کند، اما اکنون چگونه ممکن است فردی با وجود ممنوعیت قانونی بتواند کالایی را از مبادی ورودی وارد کشور کند.

آماری از رسوب موبایل در گمرک نداریم

میراشرفی درباره وضعیت ترخیص موبایل از گمرک گفت: موبایل یکی از کالاهای موردنیاز کشور بوده تصمیم بر این نیست که این کالا به کشور وارد نشود. اکنون نیز هیچ موبایلی تا در طرح رجیستر ثبت نشود، قابلیت استفاده ندارد.

این مقام مسوول ادامه داد: قرار است به بخشی از ورود موبایل بدون انتقال ارز مجوز داده شود تا بتوان بازار موبایل را تامین کرد.

به گفته وی تاکنون گزارشی از رسوب موبایل‌هایی که به صورت قانونی ثبت سفارش شده‌اند وجود ندارد، اما آنهایی که غیرقانونی بوده‌اند هیچگاه ترخیص نمی‌شوند که آمار دقیقی از آن وجود ندارد.

رییس کل گمرک ایران در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به روز جهانی گمرک افزود: هر ساله سازمان جهانی گمرک برای سال آتی نامگذاری انجام می دهد که برای سال جاری میلادی،«گمرک تقویت کننده ثبات مردم، شکوفایی اقتصادی و محیط زیست» نام گرفته است.

وی با تاکید بر لزوم الکترونیک شدن فعالیت سازمان‌ها، گمرک را در این عرصه پیشتاز دانست و اضافه کرد: در حال حاضر کاملا کاغذ را حذف کرده‌ایم که با این اقدام، جعل از بین می‌رود.

میراشرفی با اشاره به راه‌اندازی کارشناسان مجازی در گمرک گفت: با این اقدام، کمترین مراجعه حضوری بین ذی‌نفعان و گمرک وجود دارد و در حال تلاش برای به حداقل رساندن ارایه خدمات چهره به چهره هستیم که با این اقدام شاهد کاهش تبانی و فساد و ارتقای سلامت خواهیم بود.

وی به مجازی کردن خدمات گمرک اشاره کرد و ادامه داد: گمرک در سال جاری بخشی از فعالیت‌های خود را بر روی تلفن همراه ارایه کرد و برخی خدمات را نیز از طریق اپلیکیشن ارایه می دهد.

فعال بودن پلمپ الکترونیک در گمرکات

میراشرفی درباره فعالیت‌های هوشمندسازی گمرک تصریح کرد: در سال جاری پلمپ الکترونیک و هوشمند تولید کرده و در حال حاضر تمام گمرکاتی که از پلمپ برای ترانزیت داخلی و خارجی استفاده می کنند، به پلمپ‌های هوشمند مجهز هستند.

رییس کل گمرک ایران همچنین به فعالیت‌های بین‌المللی این سازمان اشاره کرد و گفت: با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان تجربه جهانی الکترونیک «تیر» را آغاز کرده‌ایم که مورد تقدیر ژنو قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه کنواسیون «تیر» رو به شرق در حال گسترش است، اظهار کرد: کریدور شرق به غرب، شانگهای چین را توسط جاده‌ای به اروپای مرکزی متصل خواهد کرد و به این ترتیب، مسیر دو ماهه حمل یک کانتینر در این کریدور به کمتر از یک هفته کاهش می یابد.

میراشرفی توضیح داد: از آنجا که ایران در مسیر کریدور شرق به غرب قرار دارد، اقداماتی برای استفاده از کنوانسیون تیر انجام شده است و برای اولین بار توانستیم اولین محموله را توسط کنواسیون تیر از افغانستان به چابهار و سپس بمبئی هند منتقل کنیم.

72 میلیارد دلار، حجم تجارت خارجی

رییس کل گمرک ایران درباره آمار تجارت کشور در 10 ماهه نخست امسال گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه و تروریستی اقتصادی و تجاری آمریکا علیه ایران، در این مدت بیش از 72 میلیارد دلار تجارت انجام شده که 35.5 میلیارد دلار مربوط به صادرات و 36 میلیارد دلار مربوط به واردات بوده است.

وی در این زمینه تصریح کرد: بیش از 20 درصد رشد وزنی کالاهای صادراتی و 3 درصد کاهش ارزش در این مدت داشتیم که البته صادرات برق و خدمات فنی مهندسی کشور در این آمار لحاظ نشده است. همچنین واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 8 درصدی از نظر وزنی را تجربه کرده اما از نظر ارزشی برابر سال گذشته بوده است.

صدرنشینی پتروشیمی در صادرات

به گفته این مقام مسوول، از این میزان واردات 19 میلیون تن مروبوط به کالاهای اساسی بوده است و همچنین پتروشیمی با ارزش 15.8 میلیارد دلار، 44 درصد سهم ارزشی صادرات را به خود اختصاص داده است.

میراشرفی درباره شرکای اصلی تجاری ایران گفت: چین با بیش از 8 میلیارد دلار، عراق 8 میلیارد دلار، ترکیه 4.1دلار دلار، امارات 3.7 میلیارد دلار و افغانستان با 1.9 میلیارد دلار جزو مقاصد اصلی صادراتی کشور بوده‌اند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران