به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت از وضعیت رو به بهبود صنعت میگوید و اینکه اغلب صنایع کشور از رکود خارج شدهاند و تولید در حال افزایش است، اما گزارشها از روند تعطیلی کارخانههای قدیمی کشور حکایت دارد.
به تازگی گزارشی مبنی بر تعطیلی کارخانه قدیمی دیگر کشور منتشر شده است. طی روزهای گذشته مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازمخانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تعطیلی کارخانه آزمایش خبر داد و در این خصوص گفت: «این کارخانه در تهران تعطیل و ماشینآلات آن به کارخانه آزمایش مرودشت منتقل شده است.
در این شرایط، آمارهای دولتی از افزایش نرخ رشد اقتصادی خبر میدهد. بنا به اظهارات علی طیبنیا، وزیر اقتصاد، اقتصاد ایران در شرایط کمنظیر قرار دارد. وی هفته گذشته عنوان کرد: در فصل اول سالجاری شاهد دستیابی به رشد 5.4 درصدی تولید ناخالص داخلی نسبت به سال قبل بودیم؛ ضمن آنکه در فصل دوم تولید ناخالص داخلی کشور در قیاس با تابستان 94 معادل 9.2 درصد رشد داشته است. مجموع رشداقتصادی 6ماهه اول 95 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد رشد اقتصادی 7.4 درصد بوده است.
این آمارها نشان میدهد که هنوز آثار رشد اقتصادی روی صنعت نمایانگر نشده است؛ اگرچه برخی از کارشناسان، دلیل ورشکستی این کارخانهها را مدیریت غلط دولتی و بعضا خصوصی بر این کارخانهها میدانند.
در این راستا هاشمی، مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازمخانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر این است که کارخانههای مربوطه را طبق همکاری مشترک با شرکتهایی که به تکنولوژیهای روز دنیا دسترسی دارند، وصل کند و در نهایت با همکاری دو طرف مابین شرکتهای خصوصی داخلی متقاضی و خارجی دارای تکنولوژی فعالیت مشترک صورت گیرد تا بتوانیم لوازم خانگی به روز را در کشور تولید کنیم.
این مدیریت ناکارآمد دولتی فقط به فکر مونتاژ برای رسیدن به کیفیت جهانی است و هیچگاه نتوانسته با ایجاد طرحهای جدید با تکنولوژی روز رقابت کند؛ مشکلی که متاسفانه در بیشتر واحدهای صنعتی کشور دیده میشود.