به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک قوامین؛ در اقتصادهای برتر دنیا تعامل جامع بین بازار پول و بازار سرمایه (بورس) برقرار است و از هم افزائی که این بازارها بر یکدیگر دارند حداکثر بهره برداری به عمل می آید.
وی ادامه داد: ایجاد تعامل بین بازار پول و سرمایه باعث می شود موازی کاری و فرصت سوزی در این دوبازار به حداقل برسد.
مدیرعامل بانک قوامین با اشاره به اینکه بازارهای پول و سرمایه در حقیقت رقیب یکدیگر نیستند گفت: این دو بازار را باید به عنوان مکمل یکدیگر دانست و تعامل و هماهنگی بین این دو بازار بر شاخصهای کلان اقتصادی تأثیر مثبت می گذارد.
وی نرخ رشد اقتصادی ، نرخ تورم ، تولید ناخالص داخلی ، نرخ سود بانکی ، نرخ ارز و شاخص اشتغال را از جمله ی این شاخصهای کلان اجتماعی نام برد و افزود : تأثیر مثبت مستقیم و غیرمستقیمی که تعامل بازار پول و سرمایه بر این شاخصهای کلان می گذارد در نهایت موجب بهبود رفاه عمومی و عدالت اجتماعی در جامعه می شود .
تقی نتاج ، تعامل و هم افزائی بازار پول و سرمایه در اقتصاد فعلی ایران را ناکافی دانست و گفت : متأسفانه در این زمینه شاهد وضعیت مطلوبی در اقتصاد ایران نیستیم . وی راهکار برون رفت از این وضعیت را برقراری تعامل بین نهادهای ناظر این بازارها دانست به نحوی که با استفاده از بانکهای اطلاعات اعتباری و شناخت پتانسیل های مشتریان هر بازار ، نسبت به اعتبار سنجی مشتریان و برنامه ریزی بازار بالقوه و بالفعل برای توسعه و رونق بازار دیگر اقدام شود.
تقی نتاج پرداخت تسهیلات بانکی جهت خرید سهام شرکت های بورسی با قبول سهام خریداری شده به عنوان تضمین را در افزایش میل به خرید سهام و توسعه بازار سرمایه موثر دانست و گفت : بانکها باید به شرکتهای موفق بورسی که دارای رتبه اعتباری بالا از نظر شاخصهای مختلف از جمله افشاء اطلاعات ، مدیریت ریسک و رعایت حاکمیت شرکتی و همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی موفق در استمرار و ارتقاء سهامداری خود در شرکتهای پیشرو ، خدمات ویژه ، تسهیلات تشویقی و انگیزشی اختصاص دهند تا شاهد رشد و پویایی بیشتری در این بخش باشیم.