به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، دکتر محمد آقاجانی در جلسه مشترک روسای مراکز ناباروری بخش خصوصی و چند تن از مسوولان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فرصت استثنایی برای رشد و توسعه درمان ناباروری در کشور فراهم شده، گفت: آنچه در اختیار داریم و به آن میبالیم، این است که یکی از کشورهای توسعه یافته در منطقه هستیم و تقریبا همه اقداماتی که بخواهد در زمینه درمان برای زوجهای نابارور صورت گیرد در کشور فراهم است و نیازی به اعزام به خارج از کشور وجود ندارد.
وی سیاستهای جدید جمعیتی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند را فرصتی طلایی برای این حوزه دانست که میشود از این رهگذر درمان ناباروری در کشور را توسعه داد و افزود: یکی از مسیرهایی که میتوان از آن برای اصلاح هرم جمعیتی آینده کمک گرفت، درمان زوج های نابارور و فرزند آوری آنها است. اکنون شاهدیم که هرم جمعیتی به سمت پیر شدن حرکت میکند که این کار از بروز این اتاق جلوگیری کرده و بدانیم که سیاستهای جدید جمعیتی فرصت مناسبی برای حفظ نیروی کار و بالندگی کشورمان است.
آقاجانی ادامه داد: از طرفی برنامه توسعه درمان ناباروری و کمک به زوجهای نابارور هم یکی از این فرصتهایی است که سال گذشته به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ شد .
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به موضوع توریسم سلامت، گفت: پتانسیل بزرگ پزشکی در کشور از جمله در حوزه درمان ناباروری میتواند کمکهای زیادی را در این راستا انجام دهد. باید توجه کرد که یکی از فرصتهایی که در گذشته وجود داشته و خوشبختانه همچنان هم ادامه دارد، فقه پویای شیعه است که کمک زیادی در این حوزه انجام داده است. ما در بعضی از مذاهب اسلام و حتی در ادیان دیگر محدودیتهایی داریم که توسعه این علم را کند میکند، اما خوشبختانه علمای ما برای حل این مشکل راهحلهای خوبی را پیش پای دانشمندان قرار دادند. بر این اساس امیدوارم با استفاده از این فرصت جهشی عمده را در حوزه درمان ناباروری شاهد باشیم.
آقاجانی افزود: سال گذشته دستورالعملی به سراسر دانشگاهها ابلاغ شد که چند بعد داشت؛ بعد اول آن توسعه زیرساختهای مراکز دانشگاهی بود. در این زمینه باید توجه کرد که چهار مرکز در دانشگاهها داریم که از نظر تجهیزات بسیار فرسوده شده بودند و مرکز تربیت متخصصان این حوزه هستند. بنابراین باید این مراکز را از نظر تجهیزات تقویت میکردیم. بر این اساس منابع مالی خوبی تزریق شد، دستگاههایی خریداری شده و امیدواریم بهسازی و نوسازی ناوگان تجهیزاتی را در مراکز درمان ناباروری شاهد خواهد بود.
وی گفت: از سوی دیگر شش دانشگاه هم هیچ نوع مرکز دولتی و خصوصی برای درمان ناباروری نداشتند که با کمک طرح تحول نظام سلامت و همت مدیران به مراکز جدید درمان ناباروری مجهز شدند. بعد دوم این دستورالعمل حمایتهای مالی از زوجهای نابارور است. به طوریکه مقرر شد چه بیمار به بخش خصوصی مراجعه کند، چه به بخش دولتی، 85 درصد تعرفه دولتی را ما به عنوان یارانه به آنها ارائه کرده و از آنها حمایت میکنیم.
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به محدودیت این دستورالعمل مبنی بر اینکه اگر زوجهای ناباروری که تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد هستند و یا زوجهایی که توانایی مالی ندارند، به این نهاد ها مراجعه کنند ارائه خدمات برایشان محدود میشود، اظهار کرد: خوشبختانه اکنون پوشش فراگیرتری ایجاد شده و همه افرادی که به مراکز خصوصی و دولتی مراجعه میکنند، میتوانند این 85 درصد تعرفه دولتی را به عنوان یارانه در اختیار داشته باشند.
آقاجانی همچنین گفت: البته مرکز خصوصی تعرفه خصوصی خواهد گرفت، اما این یارانه به افراد پرداخت خواهد شد؛ زیرا ما باید عادلانه حرکت کنیم. اگر کسی به مرکز خصوصی مراجعه کند، نمیتواند از چند برابر یارانه استفاده کند و این یک اصل هست. در دنیا در بیمههای درمان اینگونه رفتار میکنند که رقمی را به عنوان حمایت مالی قرار داده و اگر شخص خواست از حمایتها و خدمات بیشتری با استانداردهای بالاتری در مراکز خصوصی استفاده کند، مابه التفاوت را خودش پرداخت خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر عقد قرارداد بیمههای پایه با مطبها و مراکز خصوصی، آزمایشگاه و ... به همین شکل است. یعنی پوشش آنها پوشش تعرفه دولتی است و اگر غیر از این باشد، نه برای همه مردم امکان پذیر است و نه به لحاظ عدالت اجتماعی منطق دارد.
بنابرا اعلام روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت، آقاجانی گفت: در حال حاضر مراکز دولتی در حال پذیرش بیماران هستند و مراکز خصوصی هم برای اقدام در این جهت اعلام آمادگی کردهاند.