پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 307928 تاریخ : 1396/08/11-14:04:45
,17,
ثروت کلان چین از فضولات الکترونیکی غرب

ثروت کلان چین از فضولات الکترونیکی غرب

از سال‌های دور فضولات الکترونیکی کشورهای صنعتی غرب به چین صادر می‌شود. کارشناسان می‌گویند که چین از این زباله‌های روزگار مدرن به ثروتی بادآورده رسیده، اما این تجارت "کثیف" ابدی نیست.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از دویچه‌وله آلمان، از ده‌ها سال پیش هر روز در کشورهای غربی دستگاه‌های الکترونیکی بیشماری به همراه اجناس مربوطه مانند نوار و کاست و سی‌دی از دور خارج می‌شوند. اما این "آت و آشغال‌های تمدن مصرفی غرب" به کجا می‌روند؟ به چین!

از اوایل دهه 1990 چین بزرگترین واردکننده‌ی فضولات صنعتی بوده است. چین برای این مواد آشغال پول کمی می‌پردازد و در عوض از آنها مواد خام گرانبهایی بیرون می‌آورد، مانند: مس، آهن، کاغذ و پلاستیک و...

بیش از نیمی از زباله‌های صنعتی جهان به چین می‌رود تا در آنجا به محصول صنعتی تبدیل شود و به صورت کالاهای مصرفی یک بار دیگر به غرب بیاید و سود باز هم بیشتری به اقتصاد چین برساند.

چین تنها در سال گذشته (2016 میلادی) سه میلیارد و 700 میلیون دلار ضایعات پلاستیکی از غرب وارد کرده است.

اما زباله‌ای که چین وارد می‌کند، برای کشور تنها سود مالی به بار نمی‌آورد، بلکه خطرات زیست‌محیطی نیز در بر دارد. برای مقابله با همین خطر است که جمهوری خلق به تازگی اعلام کرد که قصد دارد ورود 24 نوع زباله را به کشور ممنوع کند، زیرا به فضای زیست‌بومی چین آسیب می‌زنند. در کنار مشکلات زیست‌بومی، یک عامل دیگر نیز مقامات چین را نسبت به وارد کردن زباله از کشورهای غربی دچار تردید کرده و آن تولید روزافزون فضولات صنعتی در خود چین است.

در چین روزانه 520 هزار تن زباله تولید می‌شود که بیشتر آن سوزانده می‌شود. چین قصد دارد با به کار انداختن دستگاه‌های مدرن و همساز با محیط زیست، روند بازیابی مواد خام در کشور را بهبود بخشد.

با رهنمودهای تازه شی جین‌پینگ، رهبر چین، در جریان کنگره 19 حزب کمونیست، روشن شد که چین قصد دارد گام‌های مهمی در جهت حفاظت از محیط زیست بردارد.

اقدامات چین بی‌تردید صنعت "آشغال‌زایی" غرب را با مشکل جدی روبرو می‌کند. کشورهای صنعتی از یک منبع درآمد محروم می‌شوند و در برابر یک پرسش مهم قرار می‌گیرند: با این همه آشغال چه باید کرد؟



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران