به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، همزمان با کاهش سفر در پی شیووع کرونا، بخش حمل و نقل آسیب زیادی دید و وضعیت اقتصادی شرکت های حمل و نقلی را نه تنها در ایران که در بیشتر نقاط جهان به شدت تیره و تار کرد.
دولت تدبیر و امید نیز در پی زیان زیاد شرکت های حمل و نقلی تصمیم گرفت هشت هزار میلیارد تومان از بسته حمایتی دولت از کسب و کارها را برای پشتیبانی به بخش حمل و نقل اختصاص دهد.
این وعده دولت از ابتدای خرداد ماه عملیاتی و با شناسایی شرکت های ریلی آسیب دیده و معرفی آنها به بانک عامل آغاز شد. در بخش هوایی نیز از امروز تمامی شرکت های هواپیمایی فعال برای دریافت وام کرونایی می توانند در سامانه کارا ثبت نام کنند.
البته ثبت نام در سامانه به معنای تایید کارگاه و پرداخت تسهیلات نیست و نتیجه نهایی بعد از بررسی از طریق همین سامانه اطلاع رسانی می شود.
آمار کاهش سفرها در بخش هوایی بیش از 75 درصد، در بخش دریایی 99 درصد و در بخش های ریلی و جاده ای نیز بیش از 80 درصد اعلام شده است.
پیش بینی کاهش 40 درصدی درآمدهای صنعت حمل و نقل هوایی در ایران که به گفته انجمن حمل و نقل بین هوایی (یاتا) در جهان به حدود 19 درصد می رسد، شرایط سخت ایرلاین ها در ایران را گوشزد می کند.
برنامه اصلی دولت ارائه تسهیلات معادل دو هزار و 400 میلیارد تومان برای جبران ضررهای ناشی از گسترش شیوع کرونا است، اما نکته مهم این است که ایرلاین ها در تاریخ هایی که کنسلی پروازها موجب بازپرداخت پول مسافران شده است، تعدیل نیرو نداشته باشند و لیست بیمه آنها در تاریخ های مدنظر چک خواهد شد.
واحدهای مشمول، باید لیست بیمه شاغلین مربوط به اسفندماه 98 را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند.
همچنین در پرداخت تسهیلات، اولویت با واحدهایی است که لیست بیمه شاغلین مربوط به فروردین 99 را تا پایان اردیبهشت 99 به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند.
نتیجه جلسات مشترک سازمان هواپیمایی با وزارت راه و ارائه پیشنهادات نهایی در دولت، تخصیص این وام به 16 شرکت هواپیمایی فعال است که در دوران کرونا مجبور به پارک هواپیماهای خود در فرودگاه مهرآباد بودند.
همچنین تعدادی از شرکت های خدمات فرودگاهی و مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما نیز قرار است از این تسهیلات بهره مند شوند.