به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، در این نشست، دهها پرونده از استان های گوناگون کشور بررسی شد، که در نهایت 56 اثر از 11 استان کشور با رأی اعضای کمیته میراث ناملموس، در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شدند.
در این نشست، «آللاه لاما»، جشن پایان برداشت گندم در مغان (گرمی)، مهارت سنتی ساختن و برپا کردن آلاچیق شاهسون مغان، مهارت سنتی ساخت داس در نمین و مهارت سنتی پخت نان محلی کته از استان اردبیل، ثبت ملی شد، ضمن این که دانش، فن و مهارت رفوگری سنتی پارچه، مهارت پخت شیرینی توتک کلاک و فرهنگ آن از استان البرز به ثبت رسید.
همچنین در این نشست، مهارت سنتی پخت قزاشی ، مهارت سنتی پخت کباب بختیاری، مهارت پخت نان محلی کلگ بلوط، مهارت پخت آش ترش، مهارت سنتی دوخت آر خالق قشقایی، مهارت سنتی دوخت مفرش، مهارت سنتی تهیه گز در بلداجی از استان چهار محال و بختیاری و مراسم شیره پزی انگور استان قزوین و نیز مهارت سنتی پخت بریانی قشم و مهارت سنتی پخت نان تومشی از استان هرمزگان به ثبت ملی رسید.
اعضای این کمیته همچنین با ثبت ملی مهارت سنتی مشک سازی و فرهنگ وابسته به آن در روستای پروان شهرستان زیرکوه، دانش سنتی ساخت خارخانه، دانش سنتی کشاورزی، نخریسی و نمودهای شفاهی آن، مهارت پخت غذای محلی قروت، علم بندو (علم بندان) در بشرویه، مراسم عزاداری امام حسین (ع) در حسینیه کبابی شهر بیرجند،مراسم سنتی دفع آفت زرده گندمزارها در روستای مسک شهرستان درمیان از استان خراسان جنوبی موافقت کردند.
برپایی بازار محلّی عِیدیا (بیبی خِریجِه) بهبهان، آیین استقبال از ورود کاروان امام رضا (ع) به ایران در خرمشهر، مهارت سنتی گلیم بافی هفتکل (گلیم قشقایی) از استان خوزستان نیز در این نشست به ثبت ملی رسید.
مهارت پخت سوزی ملکی (اسفناج محلی) شهرستان میرجاوه و خاش، مهارت پخت نان محلی تینی شهرستان میرجاوه، مهارت پخت نان محلی چلبک (نان روغنی) شهرستان میرجاوه، مهارت پخت نان محلی رهتو شهرستان میرجاوه، مهارت پخت نان محلی لواش شهرستان میرجاوه، مهارت تهیه تباهگ نیکشهر، تهیه وشوک (خوشک) از بادام کوهی شهرستان میرجاوه و خاش، مهارت تهیه چنگال (دسر سنتی)، مهارت تهیه دانکو یا گندم بریان شهرستان میرجاوه، ساخت سنتی هش (آس دستی) شهرستان میرجاوه، مهارت پخت غذای بنه یا روکو (گون،خنجک) شهرستان میرجاوه و خاش، مهارت پخت غذای مالینگ شهرستان میرجاوه و خاش، مهارت پخت غذای مزه یا مزگ شهرستان میرجاوه و خاش، مهارت پخت غذای ملر شهرستان میرجاوه و خاش و مهارت پخت غذای نو مال (نان مال) شهرستان میرجاوه و خاش دیگر پرونده های بودند که اعضای این کمتیه با ثبت ملی آن ها موافقت کردند.
هم چنین در این نشست، مهارت سنتی تهیه رب انار در اورامانات کردستان، مهارت سنتی تهیه پنیر کوپه کردستان، شیوه ساخت مشکه (مشک)، مهارت سنتی تهیه سیراج در کردستان؛ نوعی فرآورده لبنی، سواخ؛ اندودکاری خانه در کردستان، مراسم کوسه وه وی (کوسه گردی)، مراسم نیشت در منطقه هورامان؛ نوعی مراسم شکرگزاری، مهارت سنتی جوراب بافی از استان گیلان، مهارت پخت آش بادمجان در نهاوند، مهارت پخت آش خیار اسد آباد، مهارت پخت آش سماق در تویسرکان، مهارت پخت آش ورکواز نهاوند، مهارت گره چینی استان همدان (در خطر و نیازمند پاسداری فوری) و قالیبافی مهربان کبودرآهنگ از استان همدان نیز در فهرست میراث ناملموس ثبت ملی شد.