به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، محمدحسن طالبیان که صبح روز یکشنبه (25 تیر) در نشست خبری «ثبت جهانی شهر تاریخی یزد» در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صحبت میکرد، گفت: مردم یزد یک جریان خلاقانه را در کویر ایجاد کردند، اما مهم این بود که مردم یزد تلاش کردند این شهر تاریخی را حفظ کنند.
او با بیان این که از سال 93 تقریبا همه مردم بومی، مسئولان، دستگاههای اجرائی شهر با ثبت جهانی یزد همراه شدند افزود: با این وجود توجه داشتیم که ثبت جهانی یزد کار آسانی نیست، اما این شهر یکی از استثناها بود، به همین دلیل کار پر مخاطرهای را آغاز کردیم که هدفمان بیشتر حفاظت از شهر و وقوع یک گفتمان بود.
ثبت جهانی یزد یک گفتمان حفاظتی است
وی با اشاره به اینکه از زمان ثبت جهانی شهر تاریخی یزد، تماسها و گفتوگوهای زیادی از سوی مسئولان شهر های تاریخی در دیگر شهرهای کشور داشته که با بیان اشتباهات گذشته خود تمایل به آغاز کار برای ثبت جهانی شهر خود بودهاند، بیان کرد: این که موضوع ثبت جهانی یزد به گفتمان حفاظت آقار تاریخی تبدیل شود، اهمیت دارد.
طالبیان نمونهی این شهرها را در هرمزگان و حتی بندر گنگ دانست و ادامه داد: این اتفاق در حالی رخ داد که هنوز برخی از شهرها به این اتفاق به عنوان یک مطالبه عمومی نگاه نمیکنند. هرچند از چند سال گذشته تلاش کردیم بتوانیم توجه به این جریان را به جنبههای مختلف دیگر مانند میراث طبیعی نیز تعمیم دهیم.
طالبیان در ادامه به همراهی دستگاههای مختلف دولتی به ثبت جهانی بیابان لوت اشاره کرد و افزود: با بروز این اتفاق همه دستگاهها متوجه شدند که باید در این زمینه کمک کنند، امروز نیز برنامهها برای ثبت میراث طبیعی در کشور ادامه دارد، حتی بحث تهیه پروندههای زنجیرهای بیشتر مانند باغهای ایرانی در دستور کار است، برای انجام این اقدامات در درجه اول باید به بحث حفاظتی و در درجه دوم باید به کیفیت کار توجه داشت.