به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،حبیب الله نیکزادی پناه درباره وضعیت بازار پسته داخلی و خارجی، گفت: یکی از دلایل بهم خوردن تعادل بازار پسته، تحریم تلقی میشود که در گذشته این موضوع شامل حال پستههای صادر شده ایرانی به بازارهای جهانی شد و برخی از کشورهای خریدار در آن زمان به بهانههای واهی پسته ایرانی را مرجوع کردند.
وی افزود:پسته ایرانی مطابق ظرفیت و کیفیتی که دارد در بازار بین المللی بفروش نمیرود، بنابراین جا دارد برای ارتقا بازار فروش پسته دولت اقدامات اساسی در دستور کار قرار دهد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، یادآورشد: فروش پسته با نرخ واقعی در بازار جهانی با ارائه پسته در بورس کالا امکان پذیر است و یکی از عواملی که نباید در صادرات پسته ازآن غافل شویم تداوم صادرات محصولی همچون پسته است.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صادرات غیر مستقیم پسته در زمان تحریم موجب از دست رفتن برخی از بازارهای درجه یک پسته در حیطه بین المللی شد، تصریح کرد: قبل از هرموضوعی در صادرات موفق پسته باید توسعه ارتباطات بین الملی رقم بخورد تا بتوان با دیپلماسی اقتصادی بازارهای پایدار پسته ایجاد کرد.
نیکزادی پناه افزود: اگر خواهان صادرات پایدار محصولات کشاورزی هستیم باید به سمت محصولات ارگانیک حرکت کنیم و پسته به عنوان یک محصول صادراتی درجه یک نیز از این مقوله جدانیست.
نماینده مردم بم در مجلس افزود: کنترل دامپینگ توسط رقبا نیازمند راداری از جنس رعایت استانداردهای صادراتی پسته دربازار جهانی است.
گسترش همکاریهای بورس کالا با نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
نشست مشترک مدیران شرکت بورس کالای ایران و مسئولین نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور برگزار و مقرر شد تا در آینده نزدیک تفاهمنامه مشترکی برای گسترش همکاریهای دو جانبه منعقد شود.
در نشست مشترک مدیران بورس کالای ایران و مسئولین نظام صنفی کشاورزی مقرر شد برای گسترش همکاریهای دوجانبه در آینده نزدیک تفاهم نامهای با اهداف مشترک و راهبردی میان طرفین منعقد وعملیاتی شود.
این تفاهم نامه با اهداف مشترک و راهبردی همچون برگزاری کارگاههای آموزشی در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی به منظور گسترش آگاهی فعالان بخش کشاورزی اعم از ارکان نظامهای صنفی و کشاورزان نسبت به نقش، جایگاه و کارکردهای بورس در حلقه عرضه و فروش محصولات و همچنین استفاده از ظرفیتهای نظام صنفی کشاورزی در بهبود فرآیند عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا منعقد میشود.
تشکیل کارگروه دائمی و مشترک مرکب از نمایندگان تام الاختیار دوطرف و وزارت جهادکشاورزی با هدف ارتقاء سطح همکاریهای فیمابین در جهت استفاده هرچه بهتر از ابزارمهم بورس و بازاررسانی گسترده محصولات؛ از دیگر مفاد این تفاهم نامه خواهد بود.
همچنین تعریف سازوکارو تدابیر مشترک در راستای گشودن بازارهای هدف صادراتی برای محصولات پرمزیت کشاورزی کشور نیز اهداف مشترک و راهبردی میان طرفین است.
قیمت اونس طلا 1212 دلار شد
پس از آنکه انتشار آمارهای قوی از بازار کار آمریکا احتمال افزایش مجدد نرخ بهره در آمریکا را بالا برد و موجب تقویت ارزش دلار شد، قیمت طلا دیروز به پایینترین رقم در حدود 4 ماه گذشته رسید.
بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا، میزان فرصتهای شغلی ایجاد شده در بخش غیرکشاورزی این کشور در ماه گذشته میلادی 122 هزار مورد افزایش داشت که بالاتر از پیش بینی 179 هزار موردی بود.
نعیم اسلم، تحلیلگر بازار در موسسه تینک مارکتس گفت: «آمار بازار کار آمریکا خبری منفی برای تجار بازار طلا بود، زیرا این آمار احتمال افزایش نرخ بهره را بالا میبرد.»
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا به 1212 دلار و 46 سنت رسید.
قیمت فلز زرد در این هفته حدود 5/2 درصد کاهش یافت و در آستانه ثبت بزرگترین کاهش هفتگی از هفته منتهی به 5 میتاکنون قرار گرفت.
قیمت طلای آمریکا برای تحویل در مه اوت نیز با 1/1 درصد کاهش به 1209 دلار و 70 سنت رسید.
قیمت طلا از زمان رسیدن به بالاترین رقم 7 ماه اخیر در 6 ژوئن (1295 دلار و 97 سنت) حدود 6 درصد کاهش داشته است.
دیگر عامل تضعیف قیمت طلا، تقویت شاخص دلار بود. معمولا هر زمان که ارزش دلار بالا برود، قیمت کالاهای ارزش گذاری شده به دلار از جمله طلا پایین میآید.
قیمت نقره نیز 2/3 درصد کاهش داشت و به 14 دلار و 49 سنت رسید.
قیمت نقره در عرض یک دقیقه 7 درصد کاهش یافت و تا 14 دلار و 86 سنت پایین آمد که کمترین رقم در 15 ماه گذشته بود.