به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، رضا منصوری با اشاره به این که در دنیا استفاده از کاغذهای امنیتی برای تولید اوراق بهادار و اسناد هویتی، مرسوم است، اظهار کرد: عمدتا این کاغذها به صورت واتر مارک تولید شده و دارای فیچرهای امنیتی در خمیره کاغذ نیز هستند.
به گفته وی، کاغذهای امنیتی به انواع حلال های شیمیایی حساسند و به محض اینکه با ماده شیمیایی برخورد کنند، تغییر رنگ داده و عملا امکان بازگشت کاغذ به رنگ اولیه میسر نیست. علاوه بر این به منظور تولید برخی کاغذهای امنیتی مانند کاغذ اسکناس که نیاز به مقاومت بالایی در برابر رطوبت و تنش های فیزیکی دارند، در خمیره کاغذ از کتان نیز استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران با اشاره به این که امروزه با پیشرفت تکنولوژی به خصوص در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، امکانات بیشتری برای تقلب و جعل اسناد در اختیار جاعلان قرار گرفته است، ادامه داد: این موضوع بیانگر این است که امنیت فیزیکی اسناد و مدارک کافی نیست و باید از روش ها و راهکارهای نوین در بالاتر بردن امنیت اسناد نیز استفاده شود.
منصوری خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای موثر در بالاتر بردن امنیت اسناد، استفاده از لایه الکترونیک است که در کنار امنیت فیزیک سند، می تواند به شکل چشمگیری اصالت سند را تضمین کند.
وی افزود: خوشبختانه واحد تحقیق و توسعه شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران مطالعات خوبی را از مدتی قبل بر روی پروژه تولید مطبوعات امنیتی، هویتی و بهادار با استفاده از کاغذهای هوشمند انجام داده و امروز این شرکت آماده پاسخگویی به نیاز سازمان های مختلف برای تولید اسناد امنیتی با کاغذ هوشمند است.
منصوری گفت: این کاغذها با استفاده از تراشه های هوشمند با ظرفیت های مختلف، می توانند ضمن ذخیره سازی اطلاعات، ضامن اصالت سند نیز باشند و از این کاغذها می توان در تولید اسناد مالکیتی مانند سند ملک و خودرو، دانشنامه مدارس و دانشگاه ها، پروانه کسب و پروانه بهره برداری، انواع گواهینامه ها و... استفاده کرد.