به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر محمد خلخالی در اولین جلسه آموزش ثبت نسخ الکترنیکی پزشکان طرف قرارداد اسناد پزشکی استان تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری اربعین سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع ) با بیان اینکه اجرای طرح نسخه الکترونیک و حذف دفتر چه های کاغذی می تواند ضمن ایجاد صرفه جویی و منافع اقتصادی بدلیل مباحث نظارتی قابل اهمیت باشد، تصریح کرد: اجرای این طرح از اتلاف وقت، انرژی و منابع اضافی جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: تولید نسخه الکترونیک اولین گام در ایجاد پرونده الکترونیک است و پس از فراهم شدن امکان تولید نسخه الکترونیک، اطلاعات بیماران باید ذخیره شده و به راحتی در دسترس پزشک معالج و سایر پزشکانی که در آینده خدماتی را به بیمار ارائه می دهند، قرار گیرد.
دکتر خلخالی با تاکید بر اینکه پرونده الکترونیک سلامت یک سیستم اطلاعات الکترونیکی از سابقه درمانی و سلامت فرد است که قابل توسعه، امن و قابل دسترس است، خاطر نشان کرد: این سهولت دسترسی به اطلاعات کامل از سابقه درمانی بیمار، موجب بهبود مراقبت ، تمرکز اطلاعات و در نتیجه کاهش خطاهای تشخیص پزشکی می شود.
مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی اذعان داشت: این پرونده شامل اطلاعاتی از قبیل درمان، تجویز های صورت گرفته، آزمایشات انجام شده و نتایج آن ها، اطلاعات ژنتیکی فرد، عکس های پزشکی و ... است که یک منبع کامل و منسجم از اطلاعات مورد نیاز پزشکان جهت مراقبت های همه جانبه بیماران است.
وی با بیان اینکه در این طرح به محض انجام ویزیت، 60درصد وجه نسخه در حساب پزشک واریزمیشود و 40درصد مابقی نیز پس از رسیدگی اسناد پزشکی، واریز خواهد شد، گفت: زیر ساخت های انجام اینکار بسیار حائز اهمیت است و پزشکان طرف قرار داد در مطب هایشان می توانند این طرح را اجرا کنند.
دکتر خلخالی با تاکید بر اینکه در 5 سال گذشته سازمان تامین اجتماعی بسیار مترقی عمل کرده است، یاد آور شد: پایلوت اجرای طرح حذف دفترچه در مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی تاکنون درسه استان بوده و در5 استان دیگر افزایش پیدا کرده است و قرار است 18 الی 21 استان تسریع پیدا کند و تا پایان امسال اگر درکشور پیاده شود ما می توانیم بسیار موفق باشیم.
مدیر کل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه با بیان اینکه بیش از 40 میلیون نفر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قراردارند و بر اساس کد ملی این افراد پرونده الکترونیکی صادر کردیم، گفت : پس از اجرای موفق طرح حذف دفترچه از مراکز ملکی، طرح حذف دفترچه در مراکز غیرملکی هم از سوی این سازمان به صورت پایلوت در استان یزد کلید خورده و در حال انجام است.
مهندس علی معیری با اشاره به اینکه این طرح پیش از این در مراکز درمانی طرف قرارداد تأمین اجتماعی در استان های گیلان، قزوین، همدان، سمنان، اردبیل، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان و مازندران مورد بهره برداری قرار گرفته است، گفت: بهره برداری از سامانه نسخه الکترونیک در استان های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، ایلام، لرستان، زنجان، کرمانشاه و کردستان نیز آغاز شده است.
وی با بیان اینکه تهران به عنوان هجدهمین استانی است که این طرح در آن تعریف شده است، گفت: بزودی با بحث پکس که موضوع تصاویر دیجیتال پزشکی است سرویس ارزش افزوده دیگری به این سازمان اضافه خواهدشد.
مهندس معیری از دیگر مزایای اجرای این طرح را بهینه سازی هزینهها و امکان دریافت اطلاعات مناسب و کمک به تصمیمگیری صحیح ذکر کرد و گفت: با اجرای این طرح، بیماران بهصورت آنلاین پرونده الکترونیکی داشته و حفظ و دسترسی سریع و مناسب به سوابق پزشکی درمانی آنان نیز محقق میشود.
وی با بیان اینکه اجرای حذف دفاتر درمانی در مراکز طرف قرارداد و تولید نسخه الکترونیک دراتحادیه بین المللی تامین اجتماعی( ایسا )معرفی و به عنوان یک پروژه برتر انتخاب شد، اذعان داشت: این امر افتخاری بزرگی برای کشور عزیز ما ایران است. مدیر کل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه حذف دفترچه های درمانی یک طرح بزرگ ملی است و نسخه الکترونیک در تمامی مراکز بستری و سرپایی تأمین اجتماعی تولید می شود. یادآور شد: پروژه حذف دفترچه در 370 مرکز درمانی ملکی در سطح کشور انجام شده است.