پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 353908 تاریخ : 1397/05/17-16:06:20
,17,
توضیحات تکمیلی سازمان خصوصی سازی در خصوص واگذاری سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان

توضیحات تکمیلی سازمان خصوصی سازی در خصوص واگذاری سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان

سازمان خصوصی سازی توضیحات تکمیلی را در خصوص واگذاری سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ارائه کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، این سازمان در تشریح واگذاری سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان توضیحات بیشتری را به شرح زیر ارائه داد:

1- شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در پنج نوبت طی یک سال گذشته به مزایده گذاشته شده است.
بار اول در 1396/5/9.
بار دوم در 1396/11/16.
بار سوم در 1396/12/21.
بار چهارم در1397/1/28.
و بار پنجم در 1397/5/2.
این عرضه‌ها در چهار نوبت اول فاقد متقاضی بوده و در بار پنجم با موفقیت روبرو شده است.
2- قیمت پایه این شرکت در نوبت اول 25.238 میلیارد ریال تعیین شده بود که در برگیرنده ارزش 40 درصد سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری پارس (متعلق به شرکت مغان) بوده است. لکن بعد از مزایده اول مقرر شد سهام چهل درصدی شرکت پارس جداگانه عرضه و از جمع دارایی‌های شرکت مغان به میزان 2.454 میلیارد ریال خارج شود و همچنین به موجب سایر تعدیلات سنواتی دیگر به میزان 584 میلیارد ریال قیمت پایه تعدیل و به رقم 22.199 میلیارد ریال رسید گر چه این قیمت پایه که سه نوبت متوالی در بهمن و اسفند 1396 و فروردین 1397 عرضه شد با هیچ پیشنهاد خریدی مواجه نگردید. 
3- با توجه به ناچیز بودن ارزش بازدهی شرکت به موجب آخرین صورتهای مالی مبنای قیمتگذاری و عدم موفقیت در چهار مزایده قبلی، هیأت واگذاری قیمت پایه را به میزان 4.590 میلیارد ریال در نوبت پنجم کاهش میدهد. بخش قابل توجه این کاهش به دلیل قابل صرف نظر دانستن ارزش مربوط به ارزیابی داراییهای نامشهود به مبلغ 3.035 میلیارد ریال با توجه به احتساب ارزش آبی بودن زمینهای مزروعی از یک طرف و محاسبه حق آبه از طرف دیگر در این قالب صورت پذیرفت. بنابراین قیمت پایه به 17.610 میلیارد ریال تعدیل میشود و در مزایده پنجم این شرکت به مبلغ 18.500 میلیارد ریال به فروش میرسد.
4-برخی از منتقدین اظهار نموده اند که اگر همه ارزش فروش رفته این شرکت مربوط به زمینهای شرکت باشد و با فرض اینکه زمین های شرکت مغان 63.000 هکتار است نتیجه گرفتهاند که قیمت هر مترمربع زمین شرکت حدود 2.800 تومان در نظر گرفته شده است و سپس با مقایسه ای تمسخر آمیز بر روی این قیمت، واگذاری را با چالش و ابهام تصور کردهاند. به همین مناسبت یادآوری دو نکته را لازم می-داند.
4-1- اول اینکه زمین های زراعی فروخته شده در قالب داراییهای شرکت مغان حدود 27.000 هکتار بوده است و اگر قرار است ارزش فروش رفته شرکت را به این مساحت زمین تقسیم کنیم قیمت هر مترمربع 6.852 تومان برآورد میشود.
4-2- دوم اینکه ارزش کارشناسی زمین های کشاورزی به موجب اظهار نظر معتمدترین کارشناسان رسمی دادگستری که در یک سال گذشته داراییها و بدهیهای شرکت را ارزیابی کردهاند برای 27.000 هکتار زمین کشاورزی حدود 5.280 تومان برای هر مترمربع و حدود53 میلیون تومان برای هر هکتار بوده است. بنابراین اگر بهای فروش شرکت را فقط بهای زمین شرکت بدانیم قطعاً فروش شرکت بالاتر از ارزش کارشناسی زمینها بوده است.
5- بهتر است قدری اجراییتر سخن بگوییم، قیمت هر مترمربع زمین مزروعی توسط کارشناسان رسمی دادگستری حدود  5.280 تومان ارزشگذاری شده است. بنابراین قیمت هر هکتار زمین مزروعی در پارس آباد 53 میلیون تومان تعیین شده است. کسانی که با قیمت زمین مزروعی در پارس آباد و گرمی آشنایی دارند لطفاً اظهار نظر نمایند که در طول یک سال گذشته و یا در سال جاری اگر معامله ای روی زمین زراعی انجام شده است به ازای هر هکتار چقدر بوده است. البته انتظار داریم ارقام بالاتر از 100 میلیون تومان اظهار شود چرا که اگر قیمت زمین به صورت عمده فروشی و برای 27.000 هکتار، برای هر هکتار حدود 53 میلیون تومان در نظر گرفته شود قطعاً خرده فروشی برای قطعات ده هکتار و بیست هکتاری، لااقل باید از دو برابر این قیمت بالاتر باشد، بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی قیمت زمین برای هر هکتار در قطعات کوچک و کمتر از 5 هکتار به صورت آبی و در کنار جاده حدود 100 الی 120 میلیون تومان و برای قطعات بزرگتر حدود 65 میلیون تومان بوده است. بنابراین قیمت برای 27.000 هکتار و برای هر هکتار 53 میلیون تومان و برای هر متر 5.280 تومان بسیار منطقی است. بنابراین تأیید میفرمایند که سازمان خصوصی سازی ارزان فروشی نکرده است.
6- نکته مهم دیگری که توجه به آن را لازم میدانیم این است که در ارزشگذاری سهام یک شرکت، ارزش روز خالص داراییها به عنوان یکی از چهار روش مبنای قیمتگذاری تعیین شده است و یکی دیگر از روش-هایقیمتگذاری ارزش بازدهی شرکت است. متأسفانه باید به اطلاع برسانیم که ارزش فروش شرکت یکصد و پانزده برابر ارزش بازدهی شرکت است، یعنی اگر خریدار همه ثمن معامله را به طور نقد و یکجا بپردازد و منتظر شود تا از محل سود شرکت این ثمن را وصول کند لااقل باید 750 سال صبر کند تا اصل پول خود را دریافت کند. حال بهتر میتوان متوجه شد که چرا حصه نقدی یکصد میلیارد تومان در نظر گرفته میشود و دوازده سال فرصت تأدیه اقساط داده میشود و البته برای مدت اقساط سود فروش اقساطی هم منظور می شود. سازمان در ظرف حدود دوازده سال آینده حدود 3.000 میلیارد تومان بابت فروش این شرکت پول وصول خواهد نمود.
7- امیدواریم این توضیحات برای کسانی که دلسوزانه اقدامات سازمان خصوصی سازی را تعقیب می کنند مایه دلگرمی و سبب افزایش باور و اطمینان قلبیشان نسبت به اقدامات صادقانه، قانون مدارانه و کاملاً سالم و شفاف این سازمان باشد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران