رئیس جمهور با اشاره به راه اندازی دو سامانه مهم ساختار و مدیریت خدمات دولت در دولت های یازدهم و دوازدهم، گفت: توسعه دولت الکترونیک از اقدامات اساسی و زیربنایی در دولت تدبیر و امید بوده است و بسیار خرسندیم که این دولت توانست برای نخستین بار تصویر روشنی از دولت را ارائه کند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی برغم طرح شعارهای متعدد، از شفافیت گریزان هستند، گفت: امروز روزی است که نه فقط دولت بلکه کلیه نهادهای خارج از دولت نیز باید به این جریان شفافیت بپیوندند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز تقریبا 100 درصد روستاهای کشور به اینترنت متصل شده اند، تصریح کرد: دوران کرونا نشان داد اگر تدبیر دولت در فراهم کردن زیرساخت ها نبود و اگر این سطح از دسترسی را نداشتیم مشخص نبود که در حوزه های مختلف از جمله آموزش، کسب و کار، سلامت الکترونیکی، ارائه خدمات به مردم چه کاری می توانستیم انجام دهیم و این افتخار بزرگ برای دولت تدبیر و امید در تاریخ ثبت خواهد شد.
دکتر روحانی با ذکر اینکه امیدوارم کسانی که این روزها در تبلیغات انتخاباتی از دسترسی مردم به اینترنت و فضای مجازی استقبال می کنند، به تعهد و قول هایی که در این زمینه به مردم می دهند پایبند بمانند، گفت: با توسعه دولت الکترونیک و زیرساخت های لازم در این زمینه امروز ایران فقط تهران نیست و از هر کجای کشور می توان به خدمات دولت الکترونیکی کسب و کارها متصل شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز نیاز کشور تحول اساسی در سواد و مهارت های دیجیتالی دانش آموزان است، خاطرنشان کرد: دانش آموز امروز ما باید برای عصر کاملا دیجیتالی سال های پیش رو و قرن جدید شمسی آماده باشد و طراحی مهارت های تفکر مبتنی بر رایانه، برنامه نویسی، نیازمندی های امروز و فردای ایران است.
رئیس جمهور تاکید کرد: امروز شاهد یک تحول دیجیتال در آغاز دسترسی هر ایرانی به خدمات دولت در هر جا و هر زمان هستیم که گام های طی شده در این مسیر غیرقابل بازگشت است و این افتخار برای همیشه برای دولت تدبیر و امید باقی خواهد ماند.
الزمات تحقق رشد مستمر شاخص های توسعه دولت الکترونیک شامل 11 ماده و تکالیف دستگاه ها برای ارائه 20 خدمت پایه در درگاه دولت هوشمند، آغاز آموزش های مبتنی بر برنامه نویسی و تفکر رایانشی کودکان در کلیه مدارس و الزامات آموزش مهارت های دیجیتال، توسعه شبکه دولت الکترونیکی و یکپارچه سازی شبکه فعلی دولت با شبکه مرکز ملی تبادل اطلاعات و به کارگیری کارت هوشمند ملی به عنوان ابزار ورود به خدمات الکترونیکی دولت در پورتال ها و برنامه های روی گوشی تلفن همراه چهار مصوبه ای بود که در جلسه امروز شورای اجرایی فناوری اطلاعات به تصویب رسید.
دکتر مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات گزارشی از روند توسعه خدمات غیرحضوری این سازمان ارائه کرد.